Concurs Condimente Online


  • Completati toate campurile obligatorii (*nume, adresa de email, descriere) si incarcati o poza de maxim 1 Mb in campul „Alegeti fisierul„.
  • In cazul in care pozele au o dimensiune mai mare de 1Mb, veti primi eroare in momentul incarcarii. Inainte de a le incarca, asigurati-va ca pozele se inscriu in dimensiunea acceptata.

    Nume (*)

    Adresa E-mail (*)

    Descriere reteta (*)

    Incarca Fotografia retetei (dimensiune maxima 1Mb) (*)

    [wpgdprc "Prin utilizarea acestui formular sunt de acord cu stocarea, manipularea și Protectia Datelor."]

     

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

    1. Bianca Bodilcu – Paella 

    Paella

    Ingrediente
    -30 de creveti mari
    -200 g se midii
    -sare si piper(macinat atunci pt mai multa aroma)
    -1/2 cana de ulei de masline extravirgin
    -boia de ardei iute
    -3 catei de usturoi tocati marunt
    -3 rosii medii pe care le-am curatat de coaja si le-am dat prin razatoare
    -1 ceapa mica tocata marunt
    -o cana de supa de legume
    -2 cani si jumatate de orez cu bob lung de la Uncle Ben`s
    -1 ardei rosu taiat felii
    -sofran
    Preparare
    Am pus sofranul intr-un sfert de pahar de apa fierbinte si l-am lasat acolo pt 15 min.
    Am dat crevetii si midiile cu sare si piper sa prinda gust apoile-am pus in uleiul incins la foc mediu intorcandu-le ocazional timp de 5 min pana au prins o culoare rumenie.Le-am scos din tigaie si le-am pus intr un recipient acoperit.
    Am pus in tigaie dupa cum urmeaza ceapa , pana s-a gatit , boia de ardei, usturoi, rosii, ceapa , apoi am adaugat supa si orezul . Le-am lasat pe foc pana a absorbnbit majoritatea lichidului (12-15 min) Am pus midiile si creveti deasupra orezului si le-am mai lasat alte 5 minute pe foc, pentru ca orezul mai avea nevoie de putin timp pe foc.
    Dupa ce au trecut 5 minute le-am acoperit si am stins focul.
    Le-am lasat 10 min sa se inmoaie de la abur si apoi ne-am bucurat de rezultat!
    Reteta postata pe facebook
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    2. Sarbescu Adrian – Hamburger de casa (5 portii)
    hamburger
    Ingrediente
    1 kg carne vita
    2 oua
    1 legatura patrunjel
    2 linguri seminte de fenicul
    3 chilli
    20 gr sare
    1 lingura piper macinat
    Preparare
    Carnea se toaca (sau se cumpara tocata) si se amesteca cu toate ingredientele.
    se pune in forma de hamburger. se lasa un pic la congelator, dupa care se prajeste pe gratar.
    separat se taie chiflele in jumate si se prajesc pe gratar, si se asambleaza hamburgerul.
    se poate pune ceapa, salata, rosie, castraveti murati si dupa preferinta sosuri ca si dressing (maioneza sau iaurt gras, ketchup etc.)
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    3.  Bianca Bodilcu – Iepure la cuptor
    iepure
    Ingrediente
    – un iepure de aproximativ 2 kg
    – condimente pentru vanat
    – usturoi
    – un pahar mare de vin alb
    – apa
    Preparare
    Am lasat carnea de seara in vin , condimente din abundenta , am crestat carnea si am infipt catei de usturoi in ea .
    A doua zi am varsat tot amestecul de vin si condimente intr o punga speciala pt cuptor si carnea am pus -o tot acolo.
    Am lasat la temeratura mica (aproximativ 100 grade ) timp de 2 ore timp in care carnea s a fragezit . Am scos carnea din punga si am lasat o in cuptor alaturi de zeama din punga si am mai lasat o la foc iute 5 min pt culoarea rumenie. A iesit o minunatie !!!!
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    4. Munteanu Carmen – Hamburger de casa
    Hamburger
    Ingrediente
    – Chifle
    – 600 gr carne tocata amestec (porc+vita)
    – 1 ou
    – 2 linguri pesmet
    – 2 lingurite mustar iute
    – 2 lingurite ketchup iute
    – 1 ceapa medie
    – felii de cascaval pentru burger
    – maioneza
    – castraveti murati
    – condimente: sare, piper, boia iute, condimente pentru gratar
    Preparare
    Chiflele le-am pregatit conform retetei: https://www.lauraadamache.ro/2008/04/chifle-hamburger.html
    Ceapa am calit-o si am adaugat-o la carnea tocata. Peste am pus oul, pesmetul, mustarul, ketchup-ul si condimentele. Am format burgerii pe care i-am prajit pe grill-ul incins si uns cu un pic de ulei.
    Dupa care am „ansamblat” hamburgerul conform pozei atasate :). Pofta buna!
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    5. Brindusa Aluculesei – Medalion sturion in sos picant
    sturion
    Ingrediente
    1 kg.medalion sturion,
    500 ml.suc de rosii,
    50 ml.zeama de la ardei iuti,
    5-6 boabe de piper,
    10 gr.boia iute de ardei ,
    10 gr.boia dulce,
    1 lamaie,
    un morcov,
    o rosie,
    sare dupa gust,
    100 ml.ulei,
    2 cepe,
    20 gr.condimente de peste,
    un morcov
    Preparare
    Se spala pestele bine si se aseaza intr-o tava cu ulei si pregatim sosul picant.Peste sucul de rosii adaugam zeama de ardei iuti,piperul boabe,boiaua de ardei iute si dulce,sare dupa gust si condimente de peste,mestecam bine si turnam sosul peste peste,adaugam ceapa taiata,lamaia taiata felii subtiri , rosia taiata felii subtiri si morcovul taiat rondele.Dam tava la cuptor la foc potrivit.Pofta buna!
    Reteta a fost postata pe blogul Natura este viata mea
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    6. Munteanu Carmen – Chec cu banane
    Chec-cu-banane
    Ingrediente
    -225 gr faina
    – 1 pliculet praf de copt
    – 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
    – 150 gr zahar tos
    – 1 pliculet zahar vanilat
    – 2 oua
    – 125 gr unt topit
    – 4 banane mici foarte coapte
    Preparare
    Am amestecat bine bananele, ouale si untul. Separat am amestecat faina, praful de copt, bicarbonatul, zaharul, zaharul vanilat. Am adaugat ingredientele solide peste cele lichide. Compozitia am copt-o intr-o forma de chec tapetata cu hartie pergament pana a trecut testul scobitorii.
    O gustare dulce si sanatoasa!
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    7. Laura Cristina Chelciov – Sos de iaurt
    sos-iaurt
    Ingrediente pentru sos
    -125g iaurt grecesc/natural
    -50g smantana dulce/panna da cucina
    -1/2 lingurita marar uscat/verde
    -1 lingurita zeama de lamaie
    -1 lingura ulei de masline
    -busuioc
    -origano
    -cimbru
    -piper negru
    -sare
    Mod de preparare
    Amestecati toate ingredientele de mai sus intr-un bol. Sosul se poate servii imediat cu cartofi prajiti si legume proaspete.
    Reteta postata si pe Retetele Tinei
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    8.  Diana Damalan – Dorada la cuptor
    dorada-la-cuptor
    Ingrediente
    2 pesti dorada curatati
    2 linguri ulei de masline
    1/2 lamaie
    condimente: sare, piper negru, usturoi granulat, busuoic uscat, oregano uscat, marar uscat
    Mod de preparare
    Am preparat un amestec din condimente, la care am adaugat o lingura de ulei. Am uns pestii curatati cu acest amestec, pe interior si exterior. I-am stropit cu uleiul ramas si cu zeama de la jumatate de lamaie si i-am dat la cuptor timp de 15-20 de minute.
    Am servit alaturi de cartofi si salata din salata verde, leurda, ridichi, nuca si muguri de pin.
    Reteta postata pe blogul Diana Damalan
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    9 . Laura Cristina Chelciov – Paste all’arrabbiata
    paste-arrabiata
    Ingrediente
    -300g paste scurte (rigatoni, penne, spirale)
    -2 linguri ulei de masline
    -1 ceapa
    -3 catei de usturoi
    -1 conserva rosii cubulete
    -parmezan dupa gust
    -patrunjel verde
    -chilli dupa gust
    -sare
    -piper
    -bususioc
    -origano
    -rozmarin
    Mod de preparare
    Cand se pregatesc paste, prima si prima data se pune apa la fiert, apoi se prepara sosul.
     Pana fierbe apa, se curata, se spala si se taie ceapa si usturoiul, apoi se pune uleiul de masline intr-o tigaie.
    Daca apa incepe sa clocoteasca se pun pastele la fiert. Pastele se vor fierbe „al dente” intotdeauna.
    Cand uleiul de masline e incins se pun la calit ceapa si usturoiul, pentru cateva momente, apoi se adauga rosiile din conserva, sare, piper, rozmarin, chilli, busuioc si origano. Sosul se lasa la fiert pentru 5-6 minute, apoi se ia de pe foc tigaie, iar daca pastele sunt fierte si scurse de apa, se amesteca cu pastele.
    La sfarsit, se presara parmezan si patrunjel tocat. Se servesc imediat, cu grija doar pentru ca sunt PICANTE! 🙂
    Pofta buna va doresc!!
    Reteta postata si pe Retetele Tinei
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    10.  Laura Cristina Chelciov – Paste cu usturoi si chilli
    pasta-chilli
    Ingrediente pentru 2 portii
    -200g spaghete
    -2 catei usturoi
    -2 sau 3 linguri ulei de masline
    -parmezan dupa gust
    -chilli dupa gust
    -sare
    -piper
    -origano
    -patrunjel verde
    Mod de preparare
    Se pune apa cu putin sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun spaghetele la fiert. Spaghetele se fierb al dente.
    Pana se fierb spaghetele se curata usturoiul si se taie marunt, apoi se pune ulei de masline intr-o tigaie. Cand uleiul e caldut se pun usturoiul si chilli, se lasa la prajit o idee, la foc mic, asa incat usturoiul sa-si schimbe culoarea nu sa se arda.
    Cand spaghetele sunt fierte al dente se strecoara, avand grija sa se pastreze o ceasca din apa in care s-au fiert si se pun peste usturoi. Se sezoneaza cu sare si piper si se pune tigaia din nou pe foc pana cand se evapora toata apa.
    Cand se ia tigaia de pe foc, se adauga origano uscat, iar in momentul servirii se presara parmezan si patrunjel verde.
    Pofta buna!
    Reteta postata pe Retetele Tinei
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    11.  Ciacaru Georgiana – Korma de pui
    korma-pui
    Ingrediente
    2 buc piept de pui
    1 ghimbir
    2 catei de usturoi
    2 cepe
    1 lingura ulei
    150 ml lapte de cocos (preparat in casa)
    200 g iaurt
    condimente: ghimbir, scortisoara, cuisoare, usturoi granule, chili, chimion, piper negru, cardamon si anason
    Preparare
    Am taiat carnea bucatele, peste care am adaugat iaurtul si ghimbirul ras. Am amestecat si le-am bagat la macerat pt 3 ore in frigider. Ulterior am pus uleiul la incins si am adaugat toate condimentele, am amestecat putin si am adaugat carnea. Am adaugat si cepele tocate marunt dupa 5 min si am lasat inca 10-15 min timp in care am pregatit laptele de cocos. L-am adaugat peste carne si am completat cu inca 200 ml apa. Am lasat sa fiarba inca 30 de min la foc mic si l-am asezonat cu orez.
    A iesit minunat, o explozie de arome si trebuie sa incercati neaparat reteta!
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    12. Raluca Jurcovan – Pizza cu usturoi verde
    pizza-usturoi-verde
    Ingrediente aluat
    – 450 gr. faina alba
    – 2 linguri ulei de masline
    – 1 lingurita sare
    – 1 lingurita zahar brun
    – un pachetel de drojdie uscata (7 gr)
    – 280 ml. apa calduta
    Mod de preparare aluat
    Puteti face aluatul manual sau in robotul de bucatarie.
    Amestecati drojdia si zaharul brun cu apa calduta si lasati sa stea 10 minute. Incorporati acest amestec cu faina si sarea. Va iesi un aluat usor lipicios. Puneti aluatul intr-un vas si acoperiti-l cu folie de plastic. Lasat-l la crescut 30 de minute.
    Ingrediente umplutura
    – 4-5 rosii cherry
    – 300 gr. mozzarella
    – 450 gr. ciuperci albe
    – 5 fire usturoi verde
    – 6-7 linguri sos de rosii
    – 2-3 linguri ulei de masline
    – condimente: oregano, busuioc, piper
    Mod de preparare pizza
    Porniti cuptorul la 220 de grade Celsius si lasat-l sa se incinga.
    Pregatiti ingredientele pentru umplutura. Feliati ciupercile si caliti-le 10 minute intr-o tigaie nonaderenta pentru ca apa din ele sa se evapore. Puneti-le de-o parte la racit. Taiati rosiile cherry in patru. Tocati marunt usturoiul verde.
    Ungeti bine tava cuptorului cu unt.
    Pregatiti masa de lucru pentru aluat. Intindeti aluatul cu un facalet folosind faina din belsug ca sa nu se lipeasca.
    Luati aluatul, puneti-l in tava si aranjati-l. Intinde-ti sosul de rosii pe toata suprafata aluatului. Rupeti cu mana bucatele mici de mozzarella si asezati-le uniform peste sos. Puneti rosiile cherry deasupra. Presarati usturoiul maruntit, piperul, oregano si busuiocul. Stropiti totul cu ulei de masline. Coaceti pizza 15-20 de minute in cuptorul incins la 220 de grade Celsius.
    O pizza foarte gustoasa in care am adaugat un ingredient sanatos de sezon – usturoiul verde.
    Postarea retetei pe Facebook https://www.facebook.com/photo.php?fbid=210740959137269&set=pcb.210741279137237&type=1&theater
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    13.  Alina Vicu – Tocanita de vita
    9-tocanita-vitel
    Ingrediente
    800 g muschi de vita (manzat)
    1 conserva de rosii cubulete
    250 ml apa calda
    4 cepe potrivite
    2 lg ulei de floarea soarelui presat la rece
    1 catel de usturoi (zdrobit)
    ½ lgt boia dulce
    ½ lgt piper
    ½ lgt sare
    Cum procedezi
    1. Curata si taie ceapa in cubulete.
    2. Taie muschiul in cuburi.
    3. Pune uleiul la incins intr-o cratita, pune carnea si condimentele si lasa 5 minute sa se rumeneasca apoi adauga ceapa si usturoiul si mai lasa 5 minute pe foc.
    4. Adauga apoi apa si rosiile din conserva, pune un capac pe vas si fierbe la foc mic timp de o ora.
    Pofta buna!
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    14.  Alina Vicu – Crap la cuptor
    1-67-crap-la-cuptor
    Descriere reteta
    1 buc crap (1.5 kg curatat, eviscerat si decapitat)
    zeama de la o lamaie (50 ml)
    30 ml ulei de masline presat la rece
    1 lgt sare grunjoasa
    ½ lgt piper negru
    1 mana ace de pin (80 g – spalate foarte bine si scurse)
    Cum procedezi
    1. Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius.
    2. Spala si sterge pestele cu prosoape de hartie.
    3. Cresteaza din loc in loc pielea pestelui (sariti acest pas daca e un exemplar mic).
    4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt (vezi ca dimensiunea hartiei sa fie mai mare decat tava).
    5. Amesteca zeama de lamaie cu uleiul, piperul si cu sarea.
    6. Pune pestele in tava si unge-l tot, inclusiv in interior, cu amestecul obtinut. Imparte acele de pin in 3 si pune sub, in si deasupra pestelui.
    7. Acopera pestele cu hartia de copt si introdu tava in cuptor pentru 20-30 min.
    Enjoy!
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    15.  Olanuta Alexandra – Spaghete cu creveti 
    spaghete-creveti
    Ingrediente (pentru 2 portii)
    -1 catel usturoi
    -2 linguri ulei de masline
    -2 rosii mari
    -250 gr. creveti(eu am folosit creveti curatati, prefierti si congelati)
    -300 gr. spaghete
    -sare si piper dupa gust
    -3 linguri sos de Chili, dulce-picant
    -rozmarin, oregano, patrunjel verde
    Preparare
    Se spala crevetii decongelati, se lasa la scurs, apoi se presara peste ei rozmarinul, oregano, putina sare si piper si se lasa deoparte pana pregatim sosul.
    Se cresteaza in cruce cele doua rosii mari, se scufunda pentru cateva secunde in apa fierbinte si se inlatura pielita.Se toaca marunt si se lasa deoparte.
    Incingem cele doua linguri de ulei de masline si calim cateva secunde catelul de usturoi tocat marunt.Peste usturoi se adauga rosiile tocate si 50 ml apa.
    Se lasa la fiert pana a scade mai bine de jumatete.Se potriveste de sare si piper, se adauga cele 3 linguri de sos Chili si apoi crevetii.Se lasa la imprietenit sosul cu crevetii aproximativ 5 minute la foc mediu.
    In apa cu sare se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si se aseaza in farfurie sub forma de cuib.
    In cuib se pune sosul cu creveti si se decoreaza cu patraunjel verde tocat fin.
    Pofta buna!
    Poza postata si pe facebook la adresa:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=627802193967111&set=a.141248472622488.37243.100002120071776&type=1&theater
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    16.  Oana Mucuta – Salau la cuptor
    Salau-la-cuptor
    Numar portii: 4
    Timp preparare: 40 min
    Ingrediente:
    – 1 kg salau
    – 4 linguri ulei de masline
    – ½ lamaie
    – Condimente: ½ catel usturoi pisat, oregano, busuioc, sare, piper macinat, foi dafin
    – 1 cana vin alb
    Mod de preparare:
    – Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
    – Spalam pestele, il taiem in 4 bucati. Vom folosi pentru aceasta reteta doar trunchiul, fara cap si coada.
    – Facem un amestec din cele 4 lg de ulei de masline, sucul de lamaie si condimentele.
    – Punem pestele in tava si il ungem bine cu amestecul obtinut apoi turnam in tava si cana de vin.
    – Lasam pestele la cuptor 25 de minute.
    Se poate servi cu garnitura de orez si salata de rosii cu patrunjel.
    Pofta buna!
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    17 .  PicincuHobjila Viorica – Spaghete cu creveti
    paste
    Ingrediente
    2catei de usturoi
    2linguri ulei de masline
    300g rosii pasate
    400g creveti congelati decorticati
    paste
    sare
    piper
    boia dulce
    busuioc
    putin vermut
    Preparare
    – se pune usturoiul la „prajit”in uleiul de masline, apoi se scoate, se pun crevetii 3minute pe o parte, 3minute pe cealalta parte, se adauga vermut, apoi rosiile pasate sise condimenteaza
    -se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi se clatesc cu apa rece
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    18.  Oana Mucuta – Briose cu banane
    briose
    Ingrediente
    – 225 g faina
    – 3 banane foarte coapte
    – 1 plic praf de copt
    – 125 g unt topit
    – 2 oua
    – 200 g zahar
    – 1 plic zahar vanilat
    – 1 lingurita scortisoara
    – 70 g nuci
    Mod de preparare
    – Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius.
    – Punem formele din hartie in tava pentru briose.
    – Spargem nucile si le maruntim.
    – Topim untul si il lasam sa se raceasca.
    – Amestecam intr-un bol faina cu praful de copt si scortisoara.
    – Decojim bananele si le pisam cu furculita.
    – Separat mixam oualele cu cele 200 g de zahar si cu zaharul vanilat apoi adaugam bananele, untul si mixam in continuare timp de doua minute.
    – Incorporam amestecul din faina, praf de copt si scortisoara putin cate putin in compozitia rezultata mixand pana se omogenizeaza.
    – Umplem aluatul in forme si presaram nucile maruntite deasupra.
    – Lasam la cuptor 30-35 minute.
    Dupa ce le scoatem de la cuptor, le lasam sa se raceasca si le putem servi !
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    19.  Oana Mucuta – Pui Marinara
    pui-marinara
    Ingrediente
    – 7 pulpe superioare de pui
    – 1 ceapa mare
    – 2 catei de usturoi
    – 7 linguri de ulei de masline
    – 2 conserve de rosii cubulete
    – 4 bilute de mozzarella
    – Condimente: oregano, busuioc, cimbru, seminte de mustar, sare de mare, piper negru macinat.
    Mod de preparare
    – Tocam ceapa si usturoiul marunt si le calim in 4 linguri de ulei de masline.
    – Adaugam cele doua conserve de rosii si o parte din condimente si le lasam sa fiarba pana cand sosul se ingroasa si scade.
    – Amestecam intr-un bol carnea de pui cu condimentele ramase apoi intr-o tigaie prajim pulpele superioare folosind restul de ulei de masline cate 4-5 minute pe fiecare parte.
    – Punem pulpele peste sos si le mai lasam sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute dupa care rupem mozarella bucatele, o adaugam peste sos si mai lasam pe foc inca 5 minute pana se topeste branza.
    – Luam preparatul de pe foc si il putem servi fiebinte alaturi de piure de cartofi.
    –––––––––––––––––––––––––––––––––-
    20.  Bârliga Simona – Sos de iaurt
    tarta-spanac
    Sos de iaurt pentru tarta cu spanac
    Ingrediente
    Pentru sosul de iaurt
    100 g iaurt gras
    100 g smantana 30%
    zeama de la o lamaie
    2 linguri ulei de masline
    Pentru umplutura cu spanac
    600 g spanac congelat sau cat se obtine din 2,5 kg spanac proaspat
    1 ceapa rosie
    2 linguri ulei masline
    sare, piper, condimente in functie de preferinte
    Pentru aluatul tartei
    450 g faina tip 650
    2 galbenusuri
    200 g unt 65%
    jumatate de plic praf de copt
    1 praf sare
    1 galbenus pentru uns+susan
    Mod de lucru
    Pentru sos de iaurt: se pun toate ingredientele mentionate intr-un bol si se amesteca.
    Pentru umplutura de spanac: daca te simti curajos si cumperi spanac proaspat, te inarmezi cu rabdare, cureti frunzele, le speli bine, fiecare transa de frunze de cate 2 ori sa nu ramana pamant. Le pui intr-o oala in care fierbe apa cu putina sare, le oparesti maxim 2 minute, le lasi la scurs minim 30 de minute.
    Daca esti mai practic, decongelezi spanacul, il lasi in strecuratoare sa se scurga foarte bine. Nu ne dorim o umplutura plina de apa. Se toaca putin cu cutitul sau cu un tocator de lemn.
    Spanacul bine scurs se trage in tigaie cu putin ulei de masline si ceapa foarte putin calita, se stinge focul si se adauga sosul de iaurt. Se amesteca bine si se lasa la racit.
    Pentru aluat: daca il framanti la mana se pun faina,untul la temperatura camerei, cele 2 galbenusuri, sarea si praful de copt intr-un vas. Se insista ca bucatelele de unt sa fie amestecate cu faina pana se faramiteaza de tot, apoi se insista pe formarea unei bile.
    Daca il faci la robot: se pun toate ingredientele in vasul robotului, se amesteca pana se formeaza bila de aluat.
    Se lasa la rece 30 de minute.
    Asamblarea: poti folosi o forma speciala de tarta sau una de tort cu pereti detasabili.
    Se imparte aluatul astfel: 2/3 pentru baza si 1/3 pentru capac.
    Se intinde baza asfel incat sa ajunga si pe peretii formei si se pune umplutura de spanac.
    Pentru cei care doresc varianta „heavy” se fac cateva goluri in spanac pentru a sparge cate un ou pentru fiecare felie taiata.
    Se intinde aluatul pentru capac si se pune cu ajutorul sucitorului deasupra tartei. Se unge cu ou si se poate presara cu susan.
    Am facut aceasta tarta cu sos de iaurt pentru ca sunt anumite persoane care ar manca spanac, dar nu le place foarte mult gustul. In acest caz sosul de iaurt ajuta la legarea compozitiei si la obtinerea unui gust proaspat si bun.
    Toate cele bune !
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––
    21.  Nicoleta Grofova – Pui Marinara
    PUI-MARINARA
    INGREDIENTE:
    8 linguri ulei de masline
    1 ceapa mare, tocata marunt
    4 catei de usturoi feliati
    2 conserve de rosii in suc de rosii
    3 pulpe de pui sferturi
    2 bile de zottarella sau mozzarella
    2 linguri de Condimente Pui
    Mod de preparare
    Sotam ceapa si usturoiul in 4 linguri de ulei de masline. Adaugati sucul de rosii si rosiile din conserva taiate cubulete si 1 lingura de condimente pentru carne de pui. Lasam sosul sa fiarba la foc mic 15 minute pana se ingroasa si scade.
    Pulpele de pui le curatam si le taiem in doua. Le presaram cu putina sare si o lingura de condimente pentru carne de pui.
    Separat, incingem restul de ulei de masline intr-o tigaie si apoi prajim pulpele de pui in uleiul incins, cate 4 minute pe fiecare parte.
    Punem pulpele rumenite peste sos si continuam fierberea la foc mic inca 30 de minute sau pana cind carnea de pe ciocanele incepe se crape. Scoatem carnea pe o farfurie.
    Taiem zottarella in bucati si o punem peste sos.
    Fierbem inca 5 minute pana se topeste branza. Inapoiem in cratita bucatile de carne, fierbem inca 1-2 minute si inchidem focul.
    Servim fierbinte!
    Am servit cu cartofi natur si o salata de varza rosie; a doua zi am servit cu paste. In ambele variante, aceasta reteta pe baza de pui este foarte gustoasa.
    Reteta postata pe blogul Secretele bucatariei noastre: http://www.secretelebucatarieinoastre.com/2014/04/pui-marinara.html
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    22.  Diana Damalan – Reteta Hummus
    hummus
    Ingrediente
    500 g naut (eu am folosit bio)
    1 lamaie
    2 catei de usturoi
    aprox. 6 linguri de ulei de masline
    4 linguri tahini (pasta de susan, se gaseste la magazinele arabesti)
    sare
    chimion
    coriandru
    seminte de susan negru
    Am pus nautul intr-un bol cu apa si l-am lasat sa se inmoaie peste noapte. Dimineata l-am fiert, aproximativ 40 de minute, l-am pus intr-un vas, impreuna cu zeama de la lamaie, cateii de usturoi si pasta de susan si l-am pasat cu mixurul vertical. Am adaugat pe parcurs ulei, am condimentat cu sare, chimion si coriandru. Se poate adauga si putin turmeric. Am asezat humusul intr-un vas pentru servire, am stropit cu ulei de masline si am ornat cu seminte de susan negru.
    Am publicat reteta si aici:
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    23.  Alina Vicu  – Couscous all’arrabiatta
    couccous all'arrabiatta
     Ingrediente
    1 l apa fierbinte
    400 g cus-cus
    3 cepe mici (150 g curatate)
    1 morcov (100 g)
    1 foaie de dafin
    140 g piure de rosii (din conserva)
    2 lg ulei de masline presat la rece
    1 ramurica busuioc
    1 foaie de dafin
    1/2 lgt oregano
    sare
    piper
    Garnitura
    1 kg dovlecei
    500 g sfecla rosie
    3 lg ulei de masline presat la rece
    sare
    1. Taie ceapa si morcovul cubulete si pune-le impreuna cu busuiocul, dafinul si sarea in apa fierbinte. Lasa-le la fiert pentru 3-4 minute.
    2. Adauga cuscusul in apa si lasa sa fiarba 6 minute scurge apoi surplusul de apa si lasa sa ramana doar cat sa ajunga la nivelul cuscusului .
    3. Toarna peste cus cus piureul de tomate si piperul, amesteca si mai lasa la fiert 2 minute.
    4. Opreste focul, pune uleiul de masline si amesteca.
    5. Curata dovleceii si sfecla rosie si taie-le in felii. Pune-le separat in 2 vase, pune 2 lg ulei peste dovlecei + putina sare si amesteca-i. Procedeaza la fel cu sfecla apoi pune-le pe un grill incins.
    S-aveti pofta!
    Reteta postata si pe blogul Biochimist la cratita.
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    24.  Diana Damalan – Tacos
    tacos
    Ingrediente
    500 g carne de vita
    10 tortillas de porumb
    chili, usturoi, ceapa, sare, piper, sos iute
    1 conserva fasole rosie
    1 conserva mica porumb fiert
    1 conserva rosii cubulete
    Preparare
    Am calit jumatate din cantitatea de ceapa si usturoi in putin ulei, dupa care am adaugat vita taiata fasii mici si am lasat cateva minute, pana carnea s-a colorat bine. Am scos amestecul. Am pus in tigaie restul de ceapa si usturoi, le-am calit cateva minute, dupa care am adaugat fasolea, rosiile, porumbul si condimentele. Le-am lasat pana s-au imbinat aromele, ele fiind deja prefierte. Cand s-a inchegat sosul, am pus si carnea si am mai lasat 2 minute.
    Am incalzit foile de tortilla in cuptor si am servit cu amestecul de carne si fasole pe fiecare foaie, cu rosii, ceapa verde sau sos iute, dupa preferinte.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *