Reteta culinara – Salata calda de fasole verde
Salata calda de fasole verde este o reteta de salata rapida, delicioasa, dedicata in primul rand celor care nu iubesc foarte mult gustul fasolei verzi. Fasolea verde este una dintre putinele legume cu care nu am reusit sa ma imprietenesc foarte bine si din aceasta cauza, incerc mereu sa o pregatesc intr-un mod diferit. In aceasta reteta de salata, fasolea verde are o consistenta deosebita, crocanta si un gust absolut minunat.
Ingrediente – Salata calda de fasole verde
- 400 g fasole verde lata
- 300 g piept de curcan/pui
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute uscat
- 2-3 linguri sos de soia light
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
- Punem pe foc mediu, o oala medie umpluta pe jumatate cu apa calda. Adaugam 1-2 lingurite cu sare si o acoperim cu capac.
- Cand apa incepe sa fiarba, adaugam fasolea verde spalata si curatata, taiata in bucati de cca 3-4 cm. O lasam sa fiarba pentru 3-4 minute, nu mai mult. Fasolea trebuie sa aiba o consistenta crocanta.
- O scurgem si o trecem imediat printr-un jet de apa rece. O lasam sa se scurga bine.
- Taiem pieptul de curcan in fasii de 3-4 cm. Punem o tigaie teflonata pe foc mediu, adaugam 2-3 linguri cu ulei de masline, cateii de usturoi necuratati, dar zdrobiti usor, si ardeiul iute intreg. Cand uleiul s-a incins, adaugam fasiile de curcan si le prajim, la foc mediu, pentru 3-4 minute sau pana cand sunt patrunse complet.
- Scoatem pieptul de curcan din tigaie, il punem intr-o farfurie pe care o acoperim cu un capac.
- Punem fasolea in tigaia in care am pregatit pieptul de curcan si o prajim pentru cca 2 minute, la foc mediu.
- Adaugam fasiile de curcan, amestecam bine si adaugam 2 linguri cu sos de soia light.
- Amestecam, pe foc mediu, inca 1-2 minute, apoi stingem focul si servim salata.
- Este delicioasa si foarte simplu de facut.
- Pofta buna!
Laura, sa stii ca mie imi place foarte mult fasolea verde, pacat ca aici nu gasesc fasole lata, dar ma impac bine si cu cealalata! E delicioasa, mai ales in combinatia asta! Si simpla , la cuptor cu usturoi e dulce si buna!
Pupici!
Gabriela, draga mea, o sa incep sa o folosesc si eu mai des in bucatarie.
Pup cu drag!
Buna,
delicioasa salata
varianta pe care eu o prepar este cu pastai inguste
un salut
Eniko, sigur este la fel de buna si cu pastai subtiri.
Te pup!
Cei carora nu le place fasolea verde , iti multumesc pentru reteta :-))
Toate par vii in pozele tale.
Draga mea, tare ma bucur ca iti place salatica.
Pup!
e buna si pentru Dukan?
Iuli, daca reduci cantitatea de ulei de masline, da, se poate manca si in Dukan.
Avem voie 1 lingurita cu ulei de masline/zi si 7g sos soia/zi.
Esti o continua inspiratie pentru mine! Iti multumesc din suflet!
Cu mult drag, Bianca, draga mea!
Arata foarte bine, delicioasa salata iar ca daca avea si un sos ceva pe deasupra era si mai forta.
Da,trebuie facuta,dar,dupa POST!!!
pare delicios si sanatos
Laura draga e foarte buna aceasta salata.Am facut si eu,si spre surprinderea mea a mancat si mofturosul de pitic al meu.Multumesc mult pentru retete.Pupici
Sa va fie de bine, draga mea!
apetisanta salata! o sa o adaptez un pic si e perfecta pentru Dukan. 🙂
Roxana, draga mea, ma bucur mult ca iti place!
Pupicei dulci!