Salata cu ciuperci proaspete pleurotus
Intotdeauna mi-au placut ciupercile pleurotus si le-am cumparat mereu cand le-am gasit in magazin. Aceasta salata picanta cu ciuperci pleurotus este mai mult decat delicioasa, foarte simplu de realizat, ideala in perioada de post sau pentru cei care vor sa se bucure de un pranz sau o cina dietetice si savuroase.
Reteta de salata cu ciuperci pleurotus este foarte de simplu de facut, iar daca nu va place gustul picant, puteti folosi masline verzi simple sau chiar masline negre fara samburi, taiate in rondele subtiri.
Salata picanta cu ciuperci pleurotus – Ingrediente
- 600 g ciuperci pleurotus
- 10 masline verzi picante
- 1/2 lamaie (doar sucul)
- 60 ml ulei de masline
- 1 catel usturoi
- patrunjel
- sare
- piper
Salata picanta cu ciuperci pleurotus – Mod de preparare
- Spalam rapid ciupercile sub un jet de apa rece, apoi le stergem foarte bine cu hartie absorbanta de bucatarie. Eliminam piciorul, apoi taiem fiecare ciuperca pleurotus in doua, pe lungime.
- Punem gratarul pe foc si cand este foarte bine incins, il ungem cu foarte putin ulei de masline. Punem ciupercile pe gratar si le prajim cca 3 minute pe fiecare parte sau pana cand capata o culoare frumoasa si se formeaza o usoara crusta crocanta.
- Punem ciupercile pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si le lasam sa se raceasca complet.
- Intre timp, emulsionam uleiul de masline cu sucul de lamaie, adaugam patrunjel tocat dupa preferinta si un catel de usturoi tocat marunt sau dat prin razatoarea cu gauri mici.
- Taiem ciupercile in suvite potrivite si le adaugam in emulsia de ulei si suc de lamaie.
Taiem maslinele in feliute subtiri si le adaugam in salata. Eu am folosit niste maslinute verzi foarte picante. - Lasam salata la frigider pentru 30 minute, apoi o servim cu felii de paine prajita. Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Salata picanta de ciuperci pleurotus
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3 Review(s) Based on
Deja sant topita dupa aceasta reteta.Cred ca este delicioasa dupa cum se vede.Si este si de post.Numai buna.Te pup,Laura.
Elena, draga mea, ma bucur mult ca iti place!
Pup cu drag!
Foarte frumoas arata laura!
Numai buna pentru o zii de post!Felicitari pentru tot…pentru minunatul blog:*
Dannutsa, draga mea, ma bucur tare mult ca-ti place!
Te pup cu drag!
o nebunie…
Naty, scumpa, ma bucur ca-ti place!
Pup!!
Sunt innebunita dupa pleurotus.. daca nu le-am mancat in fel si chip! Da si ce bine arata in farfurioara ta! Delicioasa poza! Te pupici
Anto, scumpa, asa-i ca-s bune? Eu le ador pur si simplu!
Pup cu drag si multu ca-ti place pozuca!
Arata divin, iar gustul cred ca este pe masura :). De unde pot lua ciuperci din astea? se gasesc peste tot? Multumesc 🙂
Simona, draga mea, eu le-am cumparat de la supermarket dar este foarte posibil sa le gasesti si in piata in aceasta perioada.
Pup cu drag!
1 cescuta mica de cafea cu ulei de masline ( cca 50-60 ml ) si pe asta cand o punem ?
:-* arata grozav salata !
Anastasia, draga mea, am scris in reteta unde se foloseste:
” Intre timp, emulsionam uleiul de masline cu sucul de lamaie, adaugam patrunjel tocat dupa preferinta si un catel de ustoroi tocat fin.”
Pup cu drag!
cu cescuta de cafea:)) imi cer scuze draga Laura, eu am inteles ca bagi si cafea la ingrediente =)) pupici dulci :-*
Imi plac foarte mult salatele si sunt mereu in cautare de retete. Pentru ca si mie imi plac foarte mult aceste ciuperci, o sa incerc reteta ta, cu prima ocazie cand voi gasi acest tip de ciuperci. In anii trecuti se gaseau si la piata, nu stiu ce s-a intamplat ca nu le-am mai gasit de mult timp. Blogul tau arata foarte bine, retetele sunt deosebite iar fotografiile excelente. Felicitari!
Vali, multumesc mult pentru aprecieri!
Si mie-mi plac tare mult ciupercile pleurotus dar nu pot sa spun ca le gasesc tot timpul, din pacate.
Si mie imi plac ciupercile pleurotus. Iar asta pare o salata sanatoasa si satioasa! buuun!
Roxana, draga mea, este o saltica tare gustoasa, intr-adevar!
Sper sa iti placa si tie la fel de mult ca mie.
Pup cu drag!
Super!
Ma bucur ca-ti place, Raluca!
Pup!
Super bine arata salatica Laura. Am sa o prepar la sfarsit de saptamana .Pupici
Adriana, draga mea, ma bucur mult ca iti place!
Pup cu drag!
Si mie-mi plac foarte tare ciupercile pleurotus!!! Iar salatica ta.. arata excelent!!! Trebuie neaparat probata! Pupici
Simona, scumpa, ma bucur mult ca iti place salatica!
Pup cu drag!
Ma incanta tare multv aceasta salata.O voi incerca cu siguranta.
Haplea, sper mult sa iti placa!!
Uleiul de masline se pune la sfarsit sau in timp ce ciupercile sunt pe gratar?
Sam, se unge gratarul cu putin ulei inainte de a pune ciupercile pe gratar.
Restul uleiului se emulsioneaza cu sucul de lamaie.
Ador ciupercile astea in orice combinatie !!!
Si euuuu!!! Le-as manca si crude!:))
Pup dulce!
Super apetisanta si prezentata superb, ca de obicei!Pupici!
Licuta, scumpa, ma bucur ca iti place!
Pup cu drag!!
Ah, cat de bine arata… 🙂 Neaparat o sa o incerc si eu!
Carmen, draga mea, ma bucur tare mult ca iti place salatica!
Pup dulce!
Sunt la dieta si cred ca merg de minune….
O sa le fac imediat ce gasesc pleuretos. Merci Laura pentru asa o reteta minunata :*
Se gasesc in piata Crangasi (pt bucuresteni) sus la legume pe marginea pietei, la un nene care vinde si fructe…are caserole (400 g cred) cam la 8 lei una.
delicios, delicios, delicios,si cred ca e suficient.
Minunata salatica! Am incercat-o si eu. La inceput mi s-a parut ca raman tari ciupercile, dar dupa marinare, a iesit o delicatete! Cum altfel le mai gatesti tu aceste ciuperci? Marturisesc ca eu prima data le-am incercat dupa aceasta reteta de-a ta. Multuesc mult!
Ionela, draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut saltica.
Snitelele de pleurotus ies foarte bune. Fierbi 10 minute ciupericile in apa cu sare, le scurgi si le lasi sa se raceasca, apoi le pudrezi cu sare si piper si le dai prin faina, ou si iar faina. Le prajesti in ulei abundent. Sunt delicioase.
Pup cu drag!
Inca o reteta super! Eu am mai mancat pleurotus in tocanita si la gratar, dar am sa incerc si salata.
Dana, draga mea, sper tare mult sa iti placa salatica. Noua ne-a placut f mult!
Pup cu drag!
esti incredibila Laura…felicitari…..mi-ar placea sa postezi mai multe salata
Adriana, scumpa mea, de luni intram la dieta asa ca siguur vor veni multe retete de salata.
Pup cu drag!
Azi am facut salatica ta minunataaaaa….imi place f. mult!!!Numai ca nu i-am pus maslinute picante ca nu am avut la indemana…aveam tot felul de masline numai picante nu:))).Acum e la frigider…si intre timp prepar pieptul de pui la gratar….multumim pt. reteta!!!!Si ateptam cu drag retete mai light ;))) te pup
Draga Laura, salivez in fata calculatorului! Si sunt trista pt ca iubesc ciupercile toate dar nu le pot gasi in magazinele americane. Astea ale tale arata asa bine in poza ca nici nu-mi vine sa ma apuc sa le inlocuiesc.
buuuuun….BUUUUUUN!!!
Arata deliciossssssssss! esti fantastica!!multumesc pentru retetta!!
Alina, draga mea, ma bucur ca-ti place!
Te pup!
Foarte buns! Tocmai am facut salata si e geniala! E in topul preferintelor! Multumesc!
Sa iti fie de bine, draga mea!
Super delicioasa. Ciupercile pe gratar….wow…nu stiam sa pot fi asa de bune…pot sa inlocuiasca carnea cu succes .
am facut o salata din mai multe legume si am adaugat ciuperci pleurotus crude…..nu am patit nimic si chiar a fost foarte buna salata! Deci,cred ca se pot consuma si in stare cruda!
interesanta reteta tocmai ce avem niste pleurotu cules din padure si ma gandeam cu ce il mai fac, o mica nelamurire sarea si piperul cand se folosesc ? pe ciuperci sau la sfarsit de condimentat?