Salata picanta cu ciuperci pleurotus


Salata cu ciuperci proaspete pleurotus

Salata picanta cu ciuperci pleurotus farfurie
Salata cu ciuperci pleurotus, o reteta minunat de gustoasa

Intotdeauna mi-au placut ciupercile pleurotus si le-am cumparat mereu cand le-am gasit in magazin. Aceasta salata picanta cu ciuperci pleurotus este mai mult decat delicioasa, foarte simplu de realizat, ideala in perioada de post sau pentru cei care vor sa se bucure de un pranz sau o cina dietetice si savuroase.

Reteta de salata cu ciuperci pleurotus este foarte de simplu de facut, iar daca nu va place gustul picant, puteti folosi masline verzi simple sau chiar masline negre fara samburi, taiate in rondele subtiri.

Salata picanta cu ciuperci pleurotus – Ingrediente

  • 600 g ciuperci pleurotus
  • 10 masline verzi picante
  • 1/2 lamaie  (doar sucul)
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 catel usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Salata picanta cu ciuperci pleurotus – Mod de preparare

  • Spalam rapid ciupercile sub un jet de apa rece, apoi le stergem foarte bine cu hartie absorbanta de bucatarie. Eliminam piciorul, apoi taiem fiecare ciuperca pleurotus in doua, pe lungime.
  • Punem gratarul pe foc si cand este foarte bine incins, il ungem cu foarte putin ulei de masline. Punem ciupercile pe gratar si le prajim cca 3 minute pe fiecare parte sau pana cand capata o culoare frumoasa si se formeaza o usoara crusta crocanta.
Salata picanta cu ciuperci pleurotus pe gratar
  • Punem ciupercile pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si le lasam sa se raceasca complet.
  • Intre timp, emulsionam uleiul de masline cu sucul de lamaie, adaugam patrunjel tocat dupa preferinta si un catel de usturoi tocat marunt sau dat prin razatoarea cu gauri mici.
  • Taiem ciupercile in suvite potrivite si le adaugam in emulsia de ulei si suc de lamaie.
    Taiem maslinele in feliute subtiri si le adaugam in salata. Eu am folosit niste maslinute verzi foarte picante.
  • Lasam salata la frigider pentru 30 minute, apoi o servim cu felii de paine prajita. Pofta buna!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata picanta de ciuperci pleurotus
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

52 comentarii la “Salata picanta cu ciuperci pleurotus

  1. Elena.M spune:

    Deja sant topita dupa aceasta reteta.Cred ca este delicioasa dupa cum se vede.Si este si de post.Numai buna.Te pup,Laura.

  2. Antonina spune:

    Sunt innebunita dupa pleurotus.. daca nu le-am mancat in fel si chip! Da si ce bine arata in farfurioara ta! Delicioasa poza! Te pupici

  3. simona spune:

    Arata divin, iar gustul cred ca este pe masura :). De unde pot lua ciuperci din astea? se gasesc peste tot? Multumesc 🙂

    • Laura spune:

      Simona, draga mea, eu le-am cumparat de la supermarket dar este foarte posibil sa le gasesti si in piata in aceasta perioada.
      Pup cu drag!

    • Laura spune:

      Anastasia, draga mea, am scris in reteta unde se foloseste:
      ” Intre timp, emulsionam uleiul de masline cu sucul de lamaie, adaugam patrunjel tocat dupa preferinta si un catel de ustoroi tocat fin.”
      Pup cu drag!

    • Anastasia spune:

      cu cescuta de cafea:)) imi cer scuze draga Laura, eu am inteles ca bagi si cafea la ingrediente =)) pupici dulci :-*

  4. Vali spune:

    Imi plac foarte mult salatele si sunt mereu in cautare de retete. Pentru ca si mie imi plac foarte mult aceste ciuperci, o sa incerc reteta ta, cu prima ocazie cand voi gasi acest tip de ciuperci. In anii trecuti se gaseau si la piata, nu stiu ce s-a intamplat ca nu le-am mai gasit de mult timp. Blogul tau arata foarte bine, retetele sunt deosebite iar fotografiile excelente. Felicitari!

    • Laura spune:

      Vali, multumesc mult pentru aprecieri!
      Si mie-mi plac tare mult ciupercile pleurotus dar nu pot sa spun ca le gasesc tot timpul, din pacate.

    • Laura spune:

      Roxana, draga mea, este o saltica tare gustoasa, intr-adevar!
      Sper sa iti placa si tie la fel de mult ca mie.
      Pup cu drag!

  5. Simona spune:

    Si mie-mi plac foarte tare ciupercile pleurotus!!! Iar salatica ta.. arata excelent!!! Trebuie neaparat probata! Pupici

    • Laura spune:

      Sam, se unge gratarul cu putin ulei inainte de a pune ciupercile pe gratar.
      Restul uleiului se emulsioneaza cu sucul de lamaie.

  6. Sabrina spune:

    Sunt la dieta si cred ca merg de minune….
    O sa le fac imediat ce gasesc pleuretos. Merci Laura pentru asa o reteta minunata :*

    • Laura spune:

      Se gasesc in piata Crangasi (pt bucuresteni) sus la legume pe marginea pietei, la un nene care vinde si fructe…are caserole (400 g cred) cam la 8 lei una.

  7. Ionela spune:

    Minunata salatica! Am incercat-o si eu. La inceput mi s-a parut ca raman tari ciupercile, dar dupa marinare, a iesit o delicatete! Cum altfel le mai gatesti tu aceste ciuperci? Marturisesc ca eu prima data le-am incercat dupa aceasta reteta de-a ta. Multuesc mult!

    • Laura spune:

      Ionela, draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut saltica.
      Snitelele de pleurotus ies foarte bune. Fierbi 10 minute ciupericile in apa cu sare, le scurgi si le lasi sa se raceasca, apoi le pudrezi cu sare si piper si le dai prin faina, ou si iar faina. Le prajesti in ulei abundent. Sunt delicioase.
      Pup cu drag!

  8. Lidia spune:

    Azi am facut salatica ta minunataaaaa….imi place f. mult!!!Numai ca nu i-am pus maslinute picante ca nu am avut la indemana…aveam tot felul de masline numai picante nu:))).Acum e la frigider…si intre timp prepar pieptul de pui la gratar….multumim pt. reteta!!!!Si ateptam cu drag retete mai light ;))) te pup

  9. Gabi Nistor spune:

    Draga Laura, salivez in fata calculatorului! Si sunt trista pt ca iubesc ciupercile toate dar nu le pot gasi in magazinele americane. Astea ale tale arata asa bine in poza ca nici nu-mi vine sa ma apuc sa le inlocuiesc.

  10. Violeta spune:

    Super delicioasa. Ciupercile pe gratar….wow…nu stiam sa pot fi asa de bune…pot sa inlocuiasca carnea cu succes .

  11. Lazariuc spune:

    am facut o salata din mai multe legume si am adaugat ciuperci pleurotus crude…..nu am patit nimic si chiar a fost foarte buna salata! Deci,cred ca se pot consuma si in stare cruda!

  12. laurentiu spune:

    interesanta reteta tocmai ce avem niste pleurotu cules din padure si ma gandeam cu ce il mai fac, o mica nelamurire sarea si piperul cand se folosesc ? pe ciuperci sau la sfarsit de condimentat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor