Pui cu sos de rosii si mozzarella


Piept de pui in sos de rosii cu mozzarella si masline, reteta italiana

pui cu rosii si mozzarella
Reteta piept de pui cu sos de rosii in stil italian

Dragilor, astazi va propun o reteta delicioasa cu piept de pui, perfect potrivita pentru sezonul cald. Prepararea nu dureaza mai mult de 30 de minute si nu avem nevoie de cuptor, „inamicul” nostru in zilele calde de vara. Reteta de piept de pui cu mozzarella si sos de rosii este atat de delicioasa si rapida, daca o incercati, sunt sigura ca o veti include pe lista preparatelor preferate cu carne de pui.

Este un fel de mancare italian, eu l-am gustat prima oara, acum multi ani, intr-un mic sat din Lazio. Pieptul de pui cu mozzarella si rosii sau Pollo alla pizzaiola este o mancare simpla si rapida in care regasim unele dintre ingredientele principale folosite pentru pizza (mozzarella, sos de rosii, masline si oregano). Cei mici vor fi incantati de aceasta reteta, va garantez!

Rosiile taiate fin de la prietenii de la Mutti au dat un gust extraordinar acestui preparat. Rosiile Mutti sunt 100% italiene, iar in conserve nu intalnim decat rosii si sare, fara corectori de gust, fara nimic altceva, doar rosii bune si dulci perfecte pentru cele mai delicioase retete.

Rosii taiate fin Mutti

Sa va mai spun cat de gustoasa este o bucatica de paine calda sau focaccia inmuiata in acest sos? Nu cred ca este cazul, incercati si apoi imi spuneti voi cum vi s-a parut.

Pui cu sos de rosii si mozzarella – Ingrediente (2 -4 persoane)

  • 5 felii de piept de pui
  • 5 felii mozzarella
  • 300 g rosii taiate fin Mutti
  • 3 linguri ulei de masline
  • 10 masline negre/verzi
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper

Piept de pui cu mozzarella si rosii – Mod de preparare

ingrediente pui cu rosii

  • Taiem pieptul de pui, pe lungime, in felii de cca 2-3 cm grosime si le pudram, pe ambele parti cu sare si piper.
  • Incalzim uleiul de masline (puteti folosi ulei de arahide sau de floarea soarelui daca va place mai mult) intr-o tigaie antiaderenta si adaugam feliile de piept de pui.

piept de pui sotat

  • Le prajim cate 4-5 minute pe fiecare parte, apoi le scoatem din tigaie si le asezam pe o farfurie. Acoperim farfuria astfel incat pieptul de pui sa stea la cald pana cand pregatim sosul de rosii.

pui piept la tigaie

  • Punem in tigaia in care am fript pieptul de pui, rosiile taiate fin Mutti, maslinele negre sau verzi si oregano. Amestecam si fierbem sosul cca 10 minute, la foc mic, apoi punem din nou in tigaie bucatile de piept de pui si le acoperim cu sosul de rosii.

pui in sos de rosii

  • Acoperim tigaia cu un capac si lasam bucatile de pui sa imprumute savoarea sosului, cca 2-3 minute.

pui cu rosii si masline

  • Adaugam cate o felie de mozzarella (feliile de branza mozzarella trebuie sa fie groase de 1-2 cm) peste fiecare bucata de piept de pui, pudram fiecare felie cu putin oregano si acoperim din nou tigaia cu capac.

pui cu mozzarella

  • In momentul in care observam ca mozzarella s-a topit, stingem focul si servim pieptul de pui cu pofta!

pui piept la tigaie cu branza mozzarella

  • Va spun ca langa aceasta mancare, o bucata de focaccia sau paine calda, face minuni!

pui la tigaie cu rosii mutti

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pui cu sos de rosii si mozzarella
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

7 comentarii la “Pui cu sos de rosii si mozzarella

  1. Anca spune:

    ar fi minunat,dar eu personal nu gasesc in supermarket produsele la care faceti reclama.Nici aceste rosii si nici Sun Food.Chiar imi doresc sa cumpar produse despre care primesc asigurari.

  2. Ionas Florin spune:

    Am facut reteta, este foarte buna . Cred ca este necesara marinarea pieptului de pui si condimentarea sosului si cu alte condimente, de ex. foi dafin,etc. Ce sunt -rosii taiate fin Mutti – ??? Pe aici nu se gasesc. Am folosit -rosii pasate – Italia ???Ce s-ar asimila, …. produse….. ??Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor