Piept de pui in sos de rosii cu mozzarella si masline, reteta italiana
Dragilor, astazi va propun o reteta delicioasa cu piept de pui, perfect potrivita pentru sezonul cald. Prepararea nu dureaza mai mult de 30 de minute si nu avem nevoie de cuptor, „inamicul” nostru in zilele calde de vara. Reteta de piept de pui cu mozzarella si sos de rosii este atat de delicioasa si rapida, daca o incercati, sunt sigura ca o veti include pe lista preparatelor preferate cu carne de pui.
Este un fel de mancare italian, eu l-am gustat prima oara, acum multi ani, intr-un mic sat din Lazio. Pieptul de pui cu mozzarella si rosii sau Pollo alla pizzaiola este o mancare simpla si rapida in care regasim unele dintre ingredientele principale folosite pentru pizza (mozzarella, sos de rosii, masline si oregano). Cei mici vor fi incantati de aceasta reteta, va garantez!
Rosiile taiate fin de la prietenii de la Mutti au dat un gust extraordinar acestui preparat. Rosiile Mutti sunt 100% italiene, iar in conserve nu intalnim decat rosii si sare, fara corectori de gust, fara nimic altceva, doar rosii bune si dulci perfecte pentru cele mai delicioase retete.
Sa va mai spun cat de gustoasa este o bucatica de paine calda sau focaccia inmuiata in acest sos? Nu cred ca este cazul, incercati si apoi imi spuneti voi cum vi s-a parut.
Pui cu sos de rosii si mozzarella – Ingrediente (2 -4 persoane)
- 5 felii de piept de pui
- 5 felii mozzarella
- 300 g rosii taiate fin Mutti
- 3 linguri ulei de masline
- 10 masline negre/verzi
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
- piper
Piept de pui cu mozzarella si rosii – Mod de preparare
- Taiem pieptul de pui, pe lungime, in felii de cca 2-3 cm grosime si le pudram, pe ambele parti cu sare si piper.
- Incalzim uleiul de masline (puteti folosi ulei de arahide sau de floarea soarelui daca va place mai mult) intr-o tigaie antiaderenta si adaugam feliile de piept de pui.
- Le prajim cate 4-5 minute pe fiecare parte, apoi le scoatem din tigaie si le asezam pe o farfurie. Acoperim farfuria astfel incat pieptul de pui sa stea la cald pana cand pregatim sosul de rosii.
- Punem in tigaia in care am fript pieptul de pui, rosiile taiate fin Mutti, maslinele negre sau verzi si oregano. Amestecam si fierbem sosul cca 10 minute, la foc mic, apoi punem din nou in tigaie bucatile de piept de pui si le acoperim cu sosul de rosii.
- Acoperim tigaia cu un capac si lasam bucatile de pui sa imprumute savoarea sosului, cca 2-3 minute.
- Adaugam cate o felie de mozzarella (feliile de branza mozzarella trebuie sa fie groase de 1-2 cm) peste fiecare bucata de piept de pui, pudram fiecare felie cu putin oregano si acoperim din nou tigaia cu capac.
- In momentul in care observam ca mozzarella s-a topit, stingem focul si servim pieptul de pui cu pofta!
- Va spun ca langa aceasta mancare, o bucata de focaccia sau paine calda, face minuni!
Pofta buna!
ar fi minunat,dar eu personal nu gasesc in supermarket produsele la care faceti reclama.Nici aceste rosii si nici Sun Food.Chiar imi doresc sa cumpar produse despre care primesc asigurari.
Am facut reteta, este foarte buna . Cred ca este necesara marinarea pieptului de pui si condimentarea sosului si cu alte condimente, de ex. foi dafin,etc. Ce sunt -rosii taiate fin Mutti – ??? Pe aici nu se gasesc. Am folosit -rosii pasate – Italia ???Ce s-ar asimila, …. produse….. ??Multumesc.
Foarte buna reteta! Foarte usoara, iar rezultatul este unul exceptional si delicios!
Cu mult drag! Sa va fie de bine!
Eu am servit-o cu o garnitura de orez. Excelente!!!
Merci pentru reteta.
Oare merge cu cascaval? Ca n-am mozzarella in casa? 🤔
Ria, sigur ca da.