Paste italiene cu ton si masline, reteta de paste, simpla si rapida
Pastele, in acest caz tagliatelle, cu ton si masline sunt printre cele mai rapide si populare retete italiene de paste. Putem folosi orice tip de paste dorim: tagliatelle, bucatini, fusilli, pappardelle, spaghetti etc. Sosul acestor paste este absolut delicios si va sfatuiesc sa-l incercati macar o data, cu orice tip de paste, pentru ca sigur o sa va placa.
Cele mai populare paste care se faceau in bucataria mamei erau cele cu cascaval si unt si pastele cu carne si sos de rosii. Mami a iubit intotdeauna pastele, eu si fratele meu mai putin. Abia dupa ce am ajuns in Italia, am inceput sa le descopar cu adevarat si sa le introduc in bucataria mea. Pastele tagliatelle cu ton si masline au fost printre primele retete incercate. Mi-au placut atunci si imi plac si acum, le fac mai ales cand am o zi mai aglomerata (este o reteta foarte simpla si practica).
Alte retete de paste pe care vi le recomand cu mare drag:
- Paste cu ton si lamaie – o reteta simpla si racoroasa, perfecta pentru zilele calde de vara
- Tagliatelle all’amatriciana – reteta de paste consistenta, cu guanciale, sos de rosii si pecorino
- Tagliatelle integrale cu pesto de patrunjel – o reteta de paste delicioasa si sanatoasa, cu sos de patrunjel proaspat
Tagliatelle cu ton si masline – Ingrediente (2-4 portii)
- 300 g tagliatelle
- 1 salota/1 ceapa mica
- 10 masline mari negre fara samburi
- 4-5 fileuri ansoa in ulei/sare
- 200 g ton in suc natural/ulei
- 75-100 ml suc de rosii
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- 3 linguri ulei de masline
Preparare pas cu pas paste cu ton si masline
- Taiem salota/ceapa si maslinele in feliute foarte subtiri si le sotam in 2-3 linguri ulei de masline pentru 2 minute. Adaugam fileurile de ansoa scurse bine de uleiul in care au fost conservate si amestecam pe foc mic inca 2 minute.
- Umplem o oala cu apa calda si o punem pe foc mediu. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita de sare si pastele. Le fierbem, la foc mic, conform instructiunilor de pe cutie.
- Scurgem tonul foarte bine si-l desfacem in mici bucatele cu o furculita, apoi il aduagam peste amestecul de masline si ceapa. Amestecam bine, pe foc mediu spre mic, si dupa 1-2 minute adaugam sucul de rosii amestecat cu un polonic din apa in care fierb pastele si patrunjel tocat marunt.
- Lasam sosul sa scada pe foc mediu, pentru cca 7-8 minute.
- Scurgem pastele si le adaugam peste sos.
- Le amestecam cu sosul pe foc mediu, cca 1 minut.
- Stingem focul si le servim imediat.
woooow, ce bine arata!!! eu sunt fan paste 😛
Angela, draga mea, ma bucur mult ca-ti plac!! pup cu drag!
Tocmai am terminat de mancat! E prima oara cand le fac dar cu siguranta nu va fi si ultima. Super bune! Nu am avut patrunjel proaspat in casa si am pus putin oregano uscat. Data viitoare fac reteta „ca la carte”. Multumesc pentru idei
Sa va fie de bine, draga mea!
Arata minunat !! Acum fug sa fac si eu, multumesc de idee !! <3<3<3 Pupici!
Cu mult drag, scumpica mea!!! Pofta buna si sa-mi spui daca ti-au placut!! <3 <3 Puup si spor!!
Îmi plouă în gură!
Mă duc la masă.
Buna,
Ieri am cumparat niste masline umplute cu ansoa, oare merg? Reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa imi mimaginez.
trebuie sa fie foarte bun.,
ps am observat ca au aparut aceste tigai de culoare alba, care e diferenta fata de celel clasice, teflonate?
acestea sunt din ceramica Delimano este brand-ul
Claudia, nu este o tigaie Delimano.
Te pup!
suna super fain!dar ce e salota?
Ce bune sunt si arata super bine!!Mi s-a facut o foame:)Pup!
ador pastele cu ton !!!!!!
sosul asta trebuie sa fie grozav ! am sa-l incerc
Pansy scumpa,tare mult ne place noua.
Pup si sper sa-ti placa si tie daca-l incerci!!
Minunata combinatie!!! cat despre poze… delicioase ca de obicei! pupici multi!
Anto iubita, pup cu drag si multu ca-ti place retetuta!! <3
Bune, bune si rapid de facut….
Sidy, draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut!!
Pup cu mare drag!!
ieeei,sunt a 1000 persoana care te urmareste prin GFC!!Felicitari pentru numarul rotund!
Yupiiiii!!! Multu mult Sudessa draga mea!!
Puuuuuuuuuuup!! <3
e o reteta potrivita cu vremea rece, multumim Laura!
Cu mult drag, Carmen draga mea!!
Le-am incercat in seara asta.foarte bune.multumim pentru reteta.va pup
Sa va fie de bine, Raluca scumpa!!
Pup!!
Laura, multumesc de reteta si idee. Piticii mei sunt mare fani paste si de aceea, cu ajutorul lor le servesc tot felul de ingrediente pe care, in alta forma, nu le-ar accepta. Tonul este nou descoperit de ei, s-au aratat destul de receptivi, asa ca urmatoarele paste vor fi preparate dupa reteta ta minunata. Pupici
Bucataria casei noastre, ma bucur mult ca iti place reteta! Sper tare mult sa placa si copilasilor tai.
Pup dulce!!
Salut draga Laura!! Arata absolut senzational! Ma duc acasa si asta fac in seara asta! O idee geniala! Dar spune-mi, te rog, pentru cate persoane este reteta asta? 🙂
Gata, am vazut 😛 scuze!
Mda, au fost excelente! Merci de reţetă! 🙂
Cu drag, Oana!! Sa-ti fie de bine!
Se pot inlocui fileurile de ansoa cu altceva? Sau le putem elimina pur si simplu?
Piedra, draga mea, se pot elimina daca nu le ai la dispozitie.
pastele cu ton sunt preferatele mele, dar eu le fac de obicei cu masline kalamata si un strop de zeama de lamaie in sos.
Alina, draga mea, ma bucur mult ca-ti plac.
Pup!
O reteta de vis! Cu un gust exceptional si extrem de usor si rapid de gatit!
Sa-ti fie de bine, draga mea!
Multumim frumos de reteta ! ca si arome si aspect- eu le-am facut cu fussili- „jos palaria”!
Ca si top de paste facute de mine pina acuma raman pe locul doi dupa pastele de casa cu creveti si chilii…!
Te pup, adriana
Draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut!
Simplu si surprinzator de gustos!Multumesc!
Buna Laura,
Spune-mi te rog ce fel de suc de rosii folosesti? Conserva de rosii, passata sau ce altceva? Mi se pare ca nu- mi iese gustul 🙂 Eventual si marca daca poti.
Multumesc
Draga Tania, folosesc passata di pomodoro facuta in casa. Cand raman fara, folosesc marca Mutti sau Vizzino.
Cu mult drag!