Tagliatelle cu ton si masline


Paste italiene cu ton si masline, reteta de paste, simpla si rapida

Tagliatelle ton si masline farfurie
Tagliatelle cu ton si masline, reteta italiana de paste

Pastele, in acest caz tagliatelle, cu ton si masline sunt printre cele mai rapide si populare retete italiene de paste. Putem folosi orice tip de paste dorim: tagliatelle, bucatini, fusilli, pappardelle, spaghetti etc. Sosul acestor paste este absolut delicios si va sfatuiesc sa-l incercati macar o data, cu orice tip de paste, pentru ca sigur o sa va placa.

Cele mai populare paste care se faceau in bucataria mamei erau cele cu cascaval si unt si pastele cu carne si sos de rosii. Mami a iubit intotdeauna pastele, eu si fratele meu mai putin. Abia dupa ce am ajuns in Italia, am inceput sa le descopar cu adevarat si sa le introduc in bucataria mea. Pastele tagliatelle cu ton si masline au fost printre primele retete incercate. Mi-au placut atunci si imi plac si acum, le fac mai ales cand am o zi mai aglomerata (este o reteta foarte simpla si practica).

Alte retete de paste pe care vi le recomand cu mare drag:

Tagliatelle cu ton si masline – Ingrediente (2-4 portii)

  • 300 g tagliatelle
  • 1 salota/1 ceapa mica
  • 10 masline mari negre fara samburi
  • 4-5 fileuri ansoa in ulei/sare
  • 200 g ton in suc natural/ulei
  • 75-100 ml suc de rosii
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 3 linguri ulei de masline

Preparare pas cu pas paste cu ton si masline

  • Taiem salota/ceapa si maslinele in feliute foarte subtiri si le sotam in 2-3 linguri ulei de masline pentru 2 minute. Adaugam fileurile de ansoa scurse bine de uleiul in care au fost conservate si amestecam pe foc mic inca 2 minute.
  • Umplem o oala cu apa calda si o punem pe foc mediu. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita de sare si pastele. Le fierbem, la foc mic, conform instructiunilor de pe cutie.

Masline si salota sotate

  • Scurgem tonul foarte bine si-l desfacem in mici bucatele cu o furculita, apoi il aduagam peste amestecul de masline si ceapa. Amestecam bine, pe foc mediu spre mic, si dupa 1-2 minute adaugam sucul de rosii amestecat cu un polonic din apa in care fierb pastele si patrunjel tocat marunt.

Tagliatelle cu ton si masline preparare

  •  Lasam sosul sa scada pe foc mediu, pentru cca 7-8 minute.

Sos pentru tagliatelle cu ton si masline

  • Scurgem pastele si le adaugam peste sos.

Preparare paste cu masline si ton

  • Le amestecam cu sosul pe foc mediu, cca 1 minut.

Detaliu paste cu ton si masline

  • Stingem focul si le servim imediat.
Tagliatelle cu ton si masline in farfurie
Pofta buna!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tagliatelle cu ton si masline
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 23 Review(s)

43 comentarii la “Tagliatelle cu ton si masline

  1. Ana B spune:

    Buna,
    Ieri am cumparat niste masline umplute cu ansoa, oare merg? Reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa imi mimaginez.

  2. mihai spune:

    trebuie sa fie foarte bun.,

    ps am observat ca au aparut aceste tigai de culoare alba, care e diferenta fata de celel clasice, teflonate?

  3. Bucataria casei noastre spune:

    Laura, multumesc de reteta si idee. Piticii mei sunt mare fani paste si de aceea, cu ajutorul lor le servesc tot felul de ingrediente pe care, in alta forma, nu le-ar accepta. Tonul este nou descoperit de ei, s-au aratat destul de receptivi, asa ca urmatoarele paste vor fi preparate dupa reteta ta minunata. Pupici

    • Laura spune:

      Bucataria casei noastre, ma bucur mult ca iti place reteta! Sper tare mult sa placa si copilasilor tai.
      Pup dulce!!

  4. Mara spune:

    Salut draga Laura!! Arata absolut senzational! Ma duc acasa si asta fac in seara asta! O idee geniala! Dar spune-mi, te rog, pentru cate persoane este reteta asta? 🙂

  5. alina spune:

    pastele cu ton sunt preferatele mele, dar eu le fac de obicei cu masline kalamata si un strop de zeama de lamaie in sos.

  6. tabacaru adriana spune:

    Multumim frumos de reteta ! ca si arome si aspect- eu le-am facut cu fussili- „jos palaria”!
    Ca si top de paste facute de mine pina acuma raman pe locul doi dupa pastele de casa cu creveti si chilii…!
    Te pup, adriana

  7. Tania spune:

    Buna Laura,
    Spune-mi te rog ce fel de suc de rosii folosesti? Conserva de rosii, passata sau ce altceva? Mi se pare ca nu- mi iese gustul 🙂 Eventual si marca daca poti.
    Multumesc

    • Laura Adamache spune:

      Draga Tania, folosesc passata di pomodoro facuta in casa. Cand raman fara, folosesc marca Mutti sau Vizzino.
      Cu mult drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor