Biscuiti cu banane


Biscuiti cu banane, reteta rapida de biscuiti fragezi cu fructe si ciocolata

Biscuiti cu banane detaliu - www.lauraadamache.ro

Biscuiti cu banane, reteta rapida si delicioasa pentru micul dejun. Reteta de biscuiti fragezi cu banane ci ciocolata, ingrediente si mod de preparare.

Bananele coapte bine se pot transforma fara prea multa bataie de cap in niste biscuiti deliciosi si parfumati. Reteta biscuitilor cu banane este foarte simpla si rapida, iar daca adaugam si cateva bobite de ciocolata in aluatul biscuitilor vor fi si mai gustosi. Daca va plac bananele, neaparat sa-i incercati.

Iata si o alta reteta cu banane, simpla si rapida. Click pe poza de mai jos pentru preparare pas cu pas.

Muffins cu banane si iaurt

Biscuiti cu banane – Ingrediente (20 biscuiti)

  • 200 g faina
  • 125 g zahar
  • 75 g unt moale
  • 1 ou mic
  • 60 g bobite ciocolata neagra
  • 1 banana bine coapta
  • 2 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Biscuiti de casa cu banane – Mod de preparare

  • Mixam untul, zaharul si sarea pana cand obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam pana il incorporam perfect in crema de unt.
  • Curatam banana, o zdrobim cu o furculita si o adaugam in crema de unt. Mixam pana la omogenizare.
  • Amestecam faina si praful de copt, o cernem si o adaugam treptat in mixul de unt si banane.
  • Mixam pana cand obtinem un aluat cremos, iar la sfarsit adaugam bobitele de ciocolata si amestecam cu o lingura pana cand le inglobam perfect in aluat.
  • In tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, formam cu ajutorul unui sac à poche, mici gramajoare de aluat (cam de marimea unei nuci) si le aplatizam putin.

Biscuiti cu banane detaliu preparare - www.lauraadamache.ro

  • In timpul coacerii biscuitii cu banane se vor extinde, asadar lasam un spatiu de cca 2-3 cm intre ei.
  • Coacem biscuitii cu banane in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 12 minute sau pana cand marginile sunt usor rumenite.
  • Scoatem biscuitii din cuptor, ii lasam 2-3 minute sa se raceasca in tava, apoi ii scoatem pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet.
  • Inainte de a-i servi, ii pudram cu putin zahar pudra vanilat.

Biscuiti cu banane - www.lauraadamache.ro

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu banane
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 125 Review(s)

47 comentarii la “Biscuiti cu banane

  1. Madalina spune:

    Oare se pot elimina zaharul, sarea si desigur ciocolata ca sa ii fac baby-friendly? Ma gandesc sa nu stric chimia aluatului…

    • Laura Adamache spune:

      Draga Madalina, poti elimina fara probleme ciocolata si sarea. Sarea se foloseste pentru a potenta gustul biscuitilor, dar, din pacate, nu i-am incercat fara zahar. Ai putea sa incerci, dar nu garantez ca vor avea aceeasi consistenta.

    • Raluca spune:

      Buna ziua. Nici baietelul meu nu papa zahar de trestie, eu il inlocuiesc mereu fie cu zahar de cocos fie cu sirop de agave. Zaharul de cocos are indicele glicemic mult mai mic decat cel de trestie. Doar ca are un usor gust de caramel. La aceasta reteta puteti incerca cu 100g zahar de cocos, cred ca nu se strica aluatul 🙂

  2. Denisa spune:

    M-am gandit mult daca sa fac acesti biscuiti fiindca am pe cineva alergic la alune(am bagat in compozitie). Dupa ce am bagat la masina de mixat, baietelul meu a mancat o parte din aluat si cand am vazut am fost sigura ca o sa iasa ceva bun. Automat si sotul a dat confirmarea (cel cu alergia) ca au iesit minunati.

  3. Alina spune:

    Fantastici! Eu am scazut cantitatea de zahar la 100 g si am adaugat putina esenta de vanilie, se simte si aroma de banana foarte bine 😊 abia astept sa vad cum sunt si reci, nu am rezistat mirosului si am infulecat cativa calduti inca 🤭

  4. Adraian spune:

    Am facut acesti biscuiti si au iesit fantastici, pufosi, cu aroma de banana. Copiilor le-a placut, iar sotul a zis „wow”. Doresc sa incerc si simpli, doar cu vanilie si eventual scortisoara sau coaja de portocala.
    Multumesc pentri idei!

    • Adelina spune:

      De vreme 3-4 ani, de când am descoperit reteta ta ii fac mereu cand am banane prea coapte. Sunt cei mai buni biscuiți cu banane pe care i-am incercat. Eu picaturi de ciocolata in general pun cu lapte si amaruie. Iar uneori in loc de ciocolata pun nuca/migdale/alune de pădure macinate. Sunt foarte buni!

  5. Loredana spune:

    Foarte pufosi si aromati. Mi-au iesit 25 si am citit dupa ca ies din aceasta cantitate 20. Data viitoare ii voi face un pic mai marisori. Cu siguranta ii voi mai face.

  6. Lory's Blog spune:

    Eu i-am lasat mai mult la cuptor, însă au ieșit foarte buni. Mulțumesc pentru rețetă simplă și delicioasa! Nu încercasem biscuiți cu banane (doar banana bread, banana pancakes si muffins).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor