Biscuiti cu banane, reteta rapida de biscuiti fragezi cu fructe si ciocolata
Biscuiti cu banane, reteta rapida si delicioasa pentru micul dejun. Reteta de biscuiti fragezi cu banane ci ciocolata, ingrediente si mod de preparare.
Bananele coapte bine se pot transforma fara prea multa bataie de cap in niste biscuiti deliciosi si parfumati. Reteta biscuitilor cu banane este foarte simpla si rapida, iar daca adaugam si cateva bobite de ciocolata in aluatul biscuitilor vor fi si mai gustosi. Daca va plac bananele, neaparat sa-i incercati.
Iata si o alta reteta cu banane, simpla si rapida. Click pe poza de mai jos pentru preparare pas cu pas.
Biscuiti cu banane – Ingrediente (20 biscuiti)
- 200 g faina
- 125 g zahar
- 75 g unt moale
- 1 ou mic
- 60 g bobite ciocolata neagra
- 1 banana bine coapta
- 2 g praf de copt
- 1 varf cutit sare
Biscuiti de casa cu banane – Mod de preparare
- Mixam untul, zaharul si sarea pana cand obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam pana il incorporam perfect in crema de unt.
- Curatam banana, o zdrobim cu o furculita si o adaugam in crema de unt. Mixam pana la omogenizare.
- Amestecam faina si praful de copt, o cernem si o adaugam treptat in mixul de unt si banane.
- Mixam pana cand obtinem un aluat cremos, iar la sfarsit adaugam bobitele de ciocolata si amestecam cu o lingura pana cand le inglobam perfect in aluat.
- In tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, formam cu ajutorul unui sac à poche, mici gramajoare de aluat (cam de marimea unei nuci) si le aplatizam putin.
- In timpul coacerii biscuitii cu banane se vor extinde, asadar lasam un spatiu de cca 2-3 cm intre ei.
- Coacem biscuitii cu banane in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 12 minute sau pana cand marginile sunt usor rumenite.
- Scoatem biscuitii din cuptor, ii lasam 2-3 minute sa se raceasca in tava, apoi ii scoatem pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet.
- Inainte de a-i servi, ii pudram cu putin zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Biscuiti cu banane
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
125 Review(s) Based on
Deliziosi i tuoi biscotti! Buona giornata 🙂
Grazie! Sono felice che ti piacciano. Buona giornata anche a te!
I-am făcut in seara asta…. sunt delicioși și pufoși ! Mulțumesc pt rețeta!
Cu mult drag!
Absolut delicioși! Fragezi si parfumați. Multumim Laura
Cu mult drag, Caty! Sa va fie de bine!
Sunt minunați, Laura!
Sa va fie de bine!
Cred ca merge de minune cu esenta de migdale.
Draga Cristina, da, esenta le poate da un gust foarte reusit.
Este practic mult zahar și după răcire se întăresc.Ceva este greșit.Untul cu ce procent de grăsime?
Oare se pot elimina zaharul, sarea si desigur ciocolata ca sa ii fac baby-friendly? Ma gandesc sa nu stric chimia aluatului…
Draga Madalina, poti elimina fara probleme ciocolata si sarea. Sarea se foloseste pentru a potenta gustul biscuitilor, dar, din pacate, nu i-am incercat fara zahar. Ai putea sa incerci, dar nu garantez ca vor avea aceeasi consistenta.
Buna ziua. Nici baietelul meu nu papa zahar de trestie, eu il inlocuiesc mereu fie cu zahar de cocos fie cu sirop de agave. Zaharul de cocos are indicele glicemic mult mai mic decat cel de trestie. Doar ca are un usor gust de caramel. La aceasta reteta puteti incerca cu 100g zahar de cocos, cred ca nu se strica aluatul 🙂
Sunt deliciosi!!!Ii recomand .Da,le-am adaugat esenta de migdale si sunt deosebiti.
Sa-ti fie de bine, draga mea!
M-am gandit mult daca sa fac acesti biscuiti fiindca am pe cineva alergic la alune(am bagat in compozitie). Dupa ce am bagat la masina de mixat, baietelul meu a mancat o parte din aluat si cand am vazut am fost sigura ca o sa iasa ceva bun. Automat si sotul a dat confirmarea (cel cu alergia) ca au iesit minunati.
Buna! aproximativ cati biscuiti au iesit din compozitia de mai sus? mersi
Draga Emilia, in dreptul ingredientelor este trecut numarul biscuitilor obtinuti.
Cu drag.
Dacă pun margarina în locul untului , ar fi ok?
Mulțumesc !
Oana, da, poti folosi margarina in locul untului.
Buni..Buni…Super buni?
Unul trebuie să fie la temperatura camerei sau se poate si din frigider?
Draga Ramona, asa cum am scris in reteta, untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei.
Merge sa fac brioșe din acest aluat.? ☺
Nu, briose nu se pot face cu acest aluat.
Buna! As putea sa pun mai mult zahar in compozitie? Multumesc anticipat!
Draga Adela, poti pune cu maxim 25 g in plus, nu mai mult. Cu mult drag!
Fantastici! Eu am scazut cantitatea de zahar la 100 g si am adaugat putina esenta de vanilie, se simte si aroma de banana foarte bine 😊 abia astept sa vad cum sunt si reci, nu am rezistat mirosului si am infulecat cativa calduti inca 🤭
Sa va fie de bin, draga Alina!
Am facut acesti biscuiti si au iesit fantastici, pufosi, cu aroma de banana. Copiilor le-a placut, iar sotul a zis „wow”. Doresc sa incerc si simpli, doar cu vanilie si eventual scortisoara sau coaja de portocala.
Multumesc pentri idei!
Cu mult drag! Ma bucur mult ca ti-au placut.
De vreme 3-4 ani, de când am descoperit reteta ta ii fac mereu cand am banane prea coapte. Sunt cei mai buni biscuiți cu banane pe care i-am incercat. Eu picaturi de ciocolata in general pun cu lapte si amaruie. Iar uneori in loc de ciocolata pun nuca/migdale/alune de pădure macinate. Sunt foarte buni!
Sa va fie de bine, draga mea!
Buna! As putea folosi ciocolata de menaj in loc de celalalt fel?
Sigur ca da.
Laura, se poate inlocui untul cu untura?
Daca da, ce cantitate ar trebui sa folosesc?
Multumesc!
Draga Elena, recomand untul pentru aceasta reteta.
Cu drag!
Foarte pufosi si aromati. Mi-au iesit 25 si am citit dupa ca ies din aceasta cantitate 20. Data viitoare ii voi face un pic mai marisori. Cu siguranta ii voi mai face.
Sa iti fie de bine, draga mea!
Merci pour ce régal chez moi aujourd’hui.
https://croquantfondantgourmand.com/cookies-a-la-banane-et-au-chocolat/
Bonne journée.
Eu i-am lasat mai mult la cuptor, însă au ieșit foarte buni. Mulțumesc pentru rețetă simplă și delicioasa! Nu încercasem biscuiți cu banane (doar banana bread, banana pancakes si muffins).
Cu mult drag! Ma bucur mult ca ti-au placut!
Sunt deliciosi! Data viitoare o sa fac portie dublă 🙂
Sa iti fie de bine, draga mea!
Se poate inlocui zaharul cu mierea?
Nu in aceasta reteta.