Budinca de chia cu piersici


Budinca de chia cu piersici, reteta de post cu seminte de chia si fructe

Budinca de chia cu piersici detaliu
Budinca de chia cu piersici, desert de post cu fructe

Budinca de chia si piersici este absolut exceptionala si se preparara cat ai bate din palme. Este un desert raw vegan care poate fi gustat si in post. Eu am folosit lapte de nuca pentru aceasta delicioasa reteta, dar il puteti inlocui cu lapte de soia, migdale sau orice alt tip de lapte vegetal.

Semintele de chia sunt bogate in antioxidanti, proteine, Omega 3, contin o serie de nutrienti importanti pentru sistemul osos si, datorita continutului ridicat de fibre, ne pot ajuta sa slabim.

Pentru aceasta reteta de budinca, am folosit o conserva de piersici de la prietenii mei de la Sun Food.

Budinca de chia cu piersici – Ingrediente (2 persoane)

  • 240 ml lapte de nuca/migdale/soia
  • 1 lingura miere/1-2 linguri sirop de agave
  • 30 g seminte chia
  • 5-6 jumatati piersici in sirop Sun Food

Budinca de chia cu piersici – Mod de preparare

  • Scurgem jumatatile de piersica, apoi le taiem in cubulete mici.
  • Punem laptele de nuca, semintele de chia si mierea intr-un recipient (borcan, casoleta), il inchidem cu propriul capac si il agitam cca 1-2 minute sau pana cand observam ca laptele a capatat o consistenta usor gelatinoasa.

Budinca de chia cu piersici detaliu

  • Punem borcanul in frigider pentru cca 4-5 ore. Dupa repaus, vom observa ca budinca are o textura cremoasa, bine legata.
  • Formam straturi alternative de budinca si cubulete de piersici, in doua pahare. Gustam budinca imediat sau o pastram in frigider pana in momentul in care decidem sa o servim.

Budinca de chia cu piersici in pahar

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Budinca de chia cu piersici
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 42 Review(s)

7 comentarii la “Budinca de chia cu piersici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor