Budinca de chia cu piersici, reteta de post cu seminte de chia si fructe
Budinca de chia si piersici este absolut exceptionala si se preparara cat ai bate din palme. Este un desert raw vegan care poate fi gustat si in post. Eu am folosit lapte de nuca pentru aceasta delicioasa reteta, dar il puteti inlocui cu lapte de soia, migdale sau orice alt tip de lapte vegetal.
Semintele de chia sunt bogate in antioxidanti, proteine, Omega 3, contin o serie de nutrienti importanti pentru sistemul osos si, datorita continutului ridicat de fibre, ne pot ajuta sa slabim.
Pentru aceasta reteta de budinca, am folosit o conserva de piersici de la prietenii mei de la Sun Food.
Budinca de chia cu piersici – Ingrediente (2 persoane)
- 240 ml lapte de nuca/migdale/soia
- 1 lingura miere/1-2 linguri sirop de agave
- 30 g seminte chia
- 5-6 jumatati piersici in sirop Sun Food
Budinca de chia cu piersici – Mod de preparare
- Scurgem jumatatile de piersica, apoi le taiem in cubulete mici.
- Punem laptele de nuca, semintele de chia si mierea intr-un recipient (borcan, casoleta), il inchidem cu propriul capac si il agitam cca 1-2 minute sau pana cand observam ca laptele a capatat o consistenta usor gelatinoasa.
- Punem borcanul in frigider pentru cca 4-5 ore. Dupa repaus, vom observa ca budinca are o textura cremoasa, bine legata.
- Formam straturi alternative de budinca si cubulete de piersici, in doua pahare. Gustam budinca imediat sau o pastram in frigider pana in momentul in care decidem sa o servim.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Budinca de chia cu piersici
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
42 Review(s) Based on
Uso muito a chia, ficou uma sobremesa bem deliciosa
Boa semana
Ca reteta sa fie vegana trebuie inlocuita mierea cu agave 🙂
Draga Dana, multumesc pentru atentionare. Nu stiu de ce dar eram convinsa ca trecusem la ingrediente alternativa pentru vegani.
Cu lapte de vaca se poate pregăti?
Sigur ca da.
Putem folosi si lapte de vaca?
Sigur ca da, draga Ramona.