Retete muffins – Muffins cu porumb si prosciutto cotto
Pentru cei care prefera un muffins delicios sarat la micul dejun, va propun aceasta reteta cu porumb si cubulete de prosciutto cotto. Bineinteles ca puteti inlocui prosciutto cu sunca de Praga, de pui, de curcan, etc. Pentru ca nu imi doresc sa petrec aceste frumoase zile in bucatarie, am facut o portie mai mare si, dupa ce s-au racit, i-am congelat. Dimineata ii pun pentru cateva minute in cuptor si gata micul dejun. Am folosit o conserva de porumb dulce de la prietenii mei de la Sun Food. Ador porumbul lor! Bobitele sunt crocante si au un gust usor dulce, o nebunie de gust.
Muffins cu porumb – Ingrediente (12 muffins)
- 200 g faina
- 200 ml lapte
- 2 oua
- 60 g parmezan ras
- 100 g ulei de masline
- 150 g prosciutto cotto
- 150 g boabe porumb Sun Food
- 1 plic praf de copt
- sare
- piper
Muffins cu porumb – Mod de preparare
- Punem boabele de porumb intr-o sita si le lasam cca 30 minute sa se scurga bine.
- Punem ouale intr-un vas si le amestecam putin cu telul. Adaugam laptele, parmezanul ras si uleiul. Amestecam pana la omogenizare, nu mai mult.
- Adaugam faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta in mixul de oua si amestecam pana la omogenizare.
- Taiem prosciutto in cubulete mici si le tavalim prin faina. Eliminam excesul de faina si le incorporam in aluat.
- Pudram boabele de porumb bine scurse cu putina faina si le adaugam si pe ele in aluat. Adaugam sare si piper dupa gust si amestecam cu grija pana la omogenizare.
- Umplem pe trei sferturi formele de muffins tapetate cu hartii pentru muffins si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute sau pana cand se rumenesc uniform.
- Le scoatem din forma si le lasam sa se raceasca cca 5-10 minute, apoi le servim. Sunt delicioase! Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Muffins cu porumb
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
16 Review(s) Based on
eu n-am gasit porumb Sun Food, dar in lipsa de asa ceva, ma voi multumi si cu alta marca 🙂 In alta ordine de idei, chiar cautam o reteta de briose in care sa pot folosi porumbul, preferatul meu. Multumesc!
Cu drag, Adnia! Ma bucur tare mult ca iti plac.
Buna laura
Pentru cei care nu mănâncă carne, cu ce pot înlocui prosciuto? Daca as pune cubulețe de branza\ cașcaval ar fi bine?
Multumesc
Draga mea, sigur ca poti inlocui prosciutto cu cascaval. Il tai in cubulete mici si il incorporezi in aluat.
Cu drag!
Buna. Am.facut aceasta reteta si au iesit foarte bune, doar ca nu se dezlipeste hartia de pe ele, adica vine cu tot cu aluat. Care o fi problema?
Draga Lavi, incearca sa ungi hartiutele cu putin ulei inainte de a le umple. Am avut si eu problema asta in trecut, le-am desprins cu grija dupa ce muffinsii s-au racit complet.