Retete culinare Muffins – Muffins Tiramisù
Chiar daca mi-am propus o mica pauza dupa perioada aglomerata prin care am trecut, am constatat ca nu pot sta foarte mult timp departe de bucatarie. Aseara m-am apucat sa rasfoiesc cateva cartulii cu retete delicioase, si intr-una dintre ele, plina cu dulciuri americane, am gasit reteta acestor muffins tiramisù. Ce anume m-a determinat sa imi pun astazi sortul si sa aprind cuptorul? Desigur, ingredientul inedit care da nastere pufosilor din imagine, si anume, inghetata. Puteti folosi orice tip de inghetata va place mai mult.
Ingrediente – Muffins Tiramisù (6 bucati)
- 500 g inghetata tiramisù\ciocolata\fructe\vanilie (orice aroma doriti)
- 180 g faina
- 2 lingurite rase praf de copt
Mod de preparare – Muffins Tiramisù
- Scoatem inghetata din congelator cu 5 minute inainte de a ne apuca de preparat muffins. Cosnsitenta ei trebuie sa fie cremoasa, dar sustinuta.
- Punem inghetata intr-un vas, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la completa omogenizare, nu mai mult.
- Umplem hartiutele de muffins, pe trei sferturi, cu aluat, si il nivelam cu grija.
- Coacem muffinsii in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 minute (facem proba cu scobitoarea inainte de a stinge cuptorul).
- Ii pudram cu zahar vanilat si ii servim dupa ce s-au racit putin. Sunt deliciosi!
Pofta buna!
Sfat: In functie de inghetata folosita, timpul de coacere poate fi mai lung de 30 de minute. Va sfatuiesc ca dupa 30 de minute de coacere, sa faceti testul cu scobitoarea. Daca aceasta iese curata, putem scoate muffinsii din cuptor.
Daca vreti sa le dati un aspect mai elegant, se pot orna cu o crema de mascarpone sau cu frisca si apoi pudrati cu putina cacao.
Oau! Formidabil! :))) Chiar ingenios si grozav!
Laura, ma bucur mult ca iti plac checuletele mele. Sunt foarte foarte bune.
Excepenta idee, imi si imaginez cat de bun trebuie sa fie!
Draga mea, noua ne plac foarte foarte mult. Te pup!
Astazi cumpar inghetata special pentru acesti muffins. Sunt foarte curioasa ce gust au. Arata foarte bine!
Angela, sa ne spui cum au iesit in caz ca le incerci. Te pup!
Le-am facut aseara cu inghetata de ciocolata!! Asa pufoase au iesiiiit! Data viitoare cred ca adaug niste zahar in aluat, pentru ca nu au fost destul de dulci pentru gustul meu. Multumesc pentru idee, Laura!
Cu mult drag, Mariana! Ma bucur mult ca ti-au placut!
Daca nu avem formele, se poate face intr-o forma de tort?(diametru 26) sau nu se va coace?
Mihaela, sigur ca poti folosi o forma rotunda sau una de chec. In acest caz, prelungesti timpul de coacere cu cca 5 minute. Iti recomand sa faci testul cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor. Te pup!
Le-am facut si eu, cu inghetata de nuci; foarte bune, dar data viitoare o sa pun 1-2 linguri de zahar pudra in compozitie. Nu au iesit suficient de dulci dupa gustul meu.weekend placut!
Raluca, ma bucur mult ca ti-au placut. Intr-adevar, gustul nu este foarte dulce, dar le poti pudra cu zahar pudra ca sa fie mai dulci sau poti adauga in aluat 1-2 linguri de zahar. Te pup!
Arata bine, imi sta gandul la acele muffins din cafea dar tot arata mai mult decat bine, motiv pentru care nu pot decat sa spun ca sunt impresionat si dornic sa incerc gati acest desert delicios!
Laurus, ma bucur ca iti place reteta.
Ce reteta grozava. Bravo!
Ma bucur ca-ti place, Rocsy! Pup cu drag!
Se pot coace si in forme de silicon?
Anda, da, se pot coace si in forme de silicon.
Laura, eu am un aparat special in care fac muffins, el arata cam asa
Crezi ca ar iesi la fel prajituricile daca le-as face cu el? In general, o tura de briose mi le coace in vreo 10 minute. Cum crezi ca ar trebui sa adaptez timpul de coacere pentru reteta ta?
Mutumesc!