Muffins Tiramisù


Retete culinare Muffins – Muffins Tiramisù

Muffins Tiramisù detaliu

Chiar daca mi-am propus o mica pauza dupa perioada aglomerata prin care am trecut, am constatat ca nu pot sta foarte mult timp departe de bucatarie. Aseara m-am apucat sa rasfoiesc cateva cartulii cu retete delicioase, si intr-una dintre ele, plina cu dulciuri americane, am gasit reteta acestor muffins tiramisù. Ce anume m-a determinat sa imi pun astazi sortul si sa aprind cuptorul? Desigur, ingredientul inedit care da nastere  pufosilor din imagine, si anume, inghetata. Puteti folosi orice tip de inghetata va place mai mult.

Ingrediente – Muffins Tiramisù (6 bucati)

  • 500 g inghetata tiramisù\ciocolata\fructe\vanilie (orice aroma doriti)
  • 180 g faina
  • 2 lingurite rase praf de copt

Mod de preparare – Muffins Tiramisù

  • Scoatem inghetata din congelator cu 5 minute inainte de a ne apuca de preparat muffins. Cosnsitenta ei trebuie sa fie cremoasa, dar sustinuta.

Inghetata Tiramisù detaliu

  • Punem inghetata intr-un vas, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la completa omogenizare, nu mai mult.
  • Umplem hartiutele de muffins, pe trei sferturi, cu aluat, si il nivelam cu grija.
  • Coacem muffinsii in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 minute (facem proba cu scobitoarea inainte de a stinge cuptorul).

Preparare tiramisù muffins

  • Ii pudram cu zahar vanilat si ii servim dupa ce s-au racit putin. Sunt deliciosi!

Sectiune muffins tiramisù

Pofta buna!

Sfat: In functie de inghetata folosita, timpul de coacere poate fi mai lung de 30 de minute. Va sfatuiesc ca dupa 30 de minute de coacere, sa faceti testul cu scobitoarea. Daca aceasta iese curata, putem scoate muffinsii din cuptor.

Daca vreti sa le dati un aspect mai elegant, se pot orna cu o crema de mascarpone sau cu frisca si apoi pudrati cu putina cacao.

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Muffins Tiramisù
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 32 Review(s)

19 comentarii la “Muffins Tiramisù

  1. Mariana Pop spune:

    Le-am facut aseara cu inghetata de ciocolata!! Asa pufoase au iesiiiit! Data viitoare cred ca adaug niste zahar in aluat, pentru ca nu au fost destul de dulci pentru gustul meu. Multumesc pentru idee, Laura!

    • Laura spune:

      Mihaela, sigur ca poti folosi o forma rotunda sau una de chec. In acest caz, prelungesti timpul de coacere cu cca 5 minute. Iti recomand sa faci testul cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor. Te pup!

  2. Raluca B spune:

    Le-am facut si eu, cu inghetata de nuci; foarte bune, dar data viitoare o sa pun 1-2 linguri de zahar pudra in compozitie. Nu au iesit suficient de dulci dupa gustul meu.weekend placut!

    • Laura spune:

      Raluca, ma bucur mult ca ti-au placut. Intr-adevar, gustul nu este foarte dulce, dar le poti pudra cu zahar pudra ca sa fie mai dulci sau poti adauga in aluat 1-2 linguri de zahar. Te pup!

  3. Laurus spune:

    Arata bine, imi sta gandul la acele muffins din cafea dar tot arata mai mult decat bine, motiv pentru care nu pot decat sa spun ca sunt impresionat si dornic sa incerc gati acest desert delicios!

  4. cristina spune:

    Laura, eu am un aparat special in care fac muffins, el arata cam asa

    Crezi ca ar iesi la fel prajituricile daca le-as face cu el? In general, o tura de briose mi le coace in vreo 10 minute. Cum crezi ca ar trebui sa adaptez timpul de coacere pentru reteta ta?
    Mutumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor