Retete culinare peste – Dorada la cuptor cu rosii si masline
Dorada la cuptor este unul dintre preparartele noastre preferate pe baza de peste. Daca acum cativa ani nu imi placea deloc pestele, treptat am inceput sa il apreciez si sa il gatesc din ce in ce mai des. Dintre toti pestii, dorada este preferatul meu. Il ador gatit in orice fel, iar dorada la cuptor cu rosii si masline fiind una dintre metodele de preparare care ii scoate in evidenta gustul delicat. Reteta doradei este simplu de preparat, va invit sa o incercati.
Ingrediente – Dorada la cuptor cu rosii si masline
- 2 pesti dorada (cca 350 g/1 peste)
- 10-14 rosii cherry
- 10 masline negre
- 6-7 masline verzi
- 1 legatura mica patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita cimbru proaspat
- 2 lingurite capere desarate
- 50 ml vin alb demisec
- 2 linguri apa
- sare
- piper
Mod de preparare – Dorada la cuptor cu rosii si masline
- Curatam pestii, ii spalam si ii stergem cu hartie absorbanta de bucatarie. Presaram sare in interiorul si exteriorul pestilor si introducem in burta fiecaruia cate un catel de usturoi curatat si jumatate de lingurita de cimbru.
- Ungem o tava incapatoare cu uleiul de masline, adaugam pestii si printre ei, rosiile taiate in jumatati, maslinele, caperele desarate si patrunjelul tocat marunt.
- Adaugam vinul alb si 1-2 linguri de apa. Pudram pestii si legumele cu inca putina sare si piper proaspat macinat si ii coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 25-30 de minute (timpul variaza in functie de marimea pestilor). Din cand in cand, ungem pestii cu sosul format in tava.
- Scoatem dorada din cuptor si le servim calde, alaturi de legume, eventual stropite cu un fir de ulei de masline si putin patrunjel proaspat tocat.
Vinul Rapsod Rosè Ceptura este recomandarea mea pentru acest delicios peste cu legume. Este un vin sofisticat, placut, sec, fructos si floral, absolut perfect potrivit alaturi de peste.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Dorada la cuptor cu rosii si masline
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
53 Review(s) Based on
Vad ca aripioarele nu au fost taiate. Solzii au ramas? Sau trebuie indepartati ?
Coacerea doradelor se face la 200°C sau se reduce temperatura cand se baga tava in cuptor?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Mihai
Mihai, solzii au fost curatati, aripioarele, nu. Mie imi plac foarte mult pentru ca sunt crocante. Bineinteles ca le poti indeparta, daca doresti.:)
Coacerea doradelor se face la 200°C.
O zi excelenta iti doresc!
Un real succes! Minunata reteta, ca de obicei. Multumim!
Sa va fie de bine, draga mea!
Geniala reteta, foarte foarte gustos! Multumesc!
Sa va fie de bine, draga mea!
Buna, as putea folosi 2 bucati din aceste Dorade grecesti? Au aproximativ 400 g.
Andreea, sigur ca da.