Dorada la cuptor (cu rosii si masline)


Retete culinare peste – Dorada la cuptor cu rosii si masline

Dorada la cuptor cu rosii si masline detaliu
Dorada la cuptor cu rosii si masline, gatita in stil mediteranean

Dorada la cuptor este unul dintre preparartele noastre preferate pe baza de peste. Daca acum cativa ani nu imi placea deloc pestele, treptat am inceput sa il apreciez si sa il gatesc din ce in ce mai des. Dintre toti pestii, dorada este preferatul meu. Il ador gatit in orice fel,  iar dorada la cuptor cu rosii si masline fiind una dintre metodele de preparare care ii scoate in evidenta gustul delicat. Reteta doradei este simplu de preparat, va invit sa o incercati.

Ingrediente – Dorada la cuptor cu rosii si masline

  • 2 pesti dorada (cca 350 g/1 peste)
  • 10-14 rosii cherry
  • 10 masline negre
  • 6-7 masline verzi
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita cimbru proaspat
  • 2 lingurite capere desarate
  • 50 ml vin alb demisec
  • 2 linguri apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare – Dorada la cuptor cu rosii si masline

  • Curatam pestii, ii spalam si ii stergem cu hartie absorbanta de bucatarie. Presaram sare in interiorul si exteriorul pestilor si introducem in burta fiecaruia cate un catel de usturoi curatat si jumatate de lingurita de cimbru.
  • Ungem o tava incapatoare cu uleiul de masline, adaugam pestii si printre ei, rosiile taiate in jumatati, maslinele, caperele desarate si patrunjelul tocat marunt.

Dorada la cuptor cu rosii si masline preparare

  • Adaugam vinul alb si 1-2 linguri de apa. Pudram pestii si legumele cu inca putina sare si piper proaspat macinat si ii coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 25-30 de minute (timpul variaza in functie de marimea pestilor). Din cand in cand, ungem pestii cu sosul format in tava.
  • Scoatem dorada din cuptor si le servim calde, alaturi de legume, eventual stropite cu un fir de ulei de masline si putin patrunjel proaspat tocat.

Dorada la cuptor detaliu farfurie

Vinul Rapsod Rosè Ceptura este recomandarea mea pentru acest delicios peste cu legume. Este un vin sofisticat, placut, sec, fructos si floral, absolut perfect potrivit alaturi de peste. 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Dorada la cuptor cu rosii si masline
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 53 Review(s)

8 comentarii la “Dorada la cuptor (cu rosii si masline)

  1. Mihai spune:

    Vad ca aripioarele nu au fost taiate. Solzii au ramas? Sau trebuie indepartati ?
    Coacerea doradelor se face la 200°C sau se reduce temperatura cand se baga tava in cuptor?
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

    Mihai

    • Laura spune:

      Mihai, solzii au fost curatati, aripioarele, nu. Mie imi plac foarte mult pentru ca sunt crocante. Bineinteles ca le poti indeparta, daca doresti.:)
      Coacerea doradelor se face la 200°C.
      O zi excelenta iti doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor