Biscuiti cu nuca


Retete culinare Biscuiti – Biscuiti cu nuca

Biscuiti cu nuca detaliu final

Ador biscuitii cu nuca! Nu stiu cat de mult va plac dulciurile cu nuca dar eu le ador pur si simplu.  Am facut acesti simpli biscuiti cu ceva timp in urma, mai exact cand am facut si mucenicii de post. Stiam ca mi-a ramas niste nuca macinata si de frica sa nu rancezeasca printr-un colt din dulap, am facut aceasta reteta simpla de biscuiti cu nuca. Sunt extraordinar de fragezi iar dimineata langa o cafea sau un pahar de lapte merg de minune.

Ingrediente – Biscuiti cu nuca (30 bucati)

  • 225 g faina
  • 50 g amidon porumb
  • 225 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat/esenta de vanilie dupa gust
  • 1 varf de sare
  • 1/2 lingurita rasa praf de copt
  • zahar pudra pt tavalit

Mod de preparare

  • Mixam untul moale cu zaharul pudra, zaharul vanilat/esenta de vanilie si un varf de sare pana ce obtinem o crema omogena si pufoasa.
  • Adaugam nucile macinate, faina amestecata cu amidonul si praful de copt (e bine sa cerneti faina ca sa nu ne trezim cu vreun globulet de praf de copt in biscuiti) si amestecam rapid pana ce obtinem un aluat compact. Invelim alautul in folie alimentara si il bagam 1 ora la frigider.

Biscuiti cu nuca aluat

  • Formam bilute de aluat, mari cat o nuca, pe care le tavalim prin zahar pudra.

Biscuiti cu nuca - preparare

  • Coacem biscuitii pentru 20 minute la 170°C, cuptor preincalzit.
  • Nu trebuie sa se coloreze pentru ca vor iesi tari. Cand au o discreta tenta aurie, dar foarte foarte discreta, ii scoatem din cuptor si ii lasam in tava inca cca 5 minute, pana se racoresc putin si se mai intaresc. Sunt extrem de fragili imediat dupa ce ii scoatem din cuptor.

Biscuiti cu nuca asezati pe farfurie

  • Ii pudram cu zahar pudra si ii servim. Pofta buna!!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu nuca
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 19 Review(s)

39 comentarii la “Biscuiti cu nuca

  1. El recetario de Falina spune:

    Sigur sunt gustosi… Tot ce faci este foarte bun…Trebuie sa-i incerc sí eu…te pupic dulce…

  2. Andreea spune:

    Laura draga, nu-i asa ca se topesc in gura de buni si pufosi ce sunt? Sunt de-a dreptul "melting moments":)! Se topesc intr-o secunda. Eu am facut acum ceva timp varianta fara nuca si chiar ma gandeam sa fac si varianta cu nuci…Sunt cei mai buni biscuitei, iar cu nuca sunt traznet! 🙂 Pup dulce si sedere placuta in Germania!

  3. lorraine spune:

    Ce bine arata biscuiteii astia! Trebuie sa recunosc ca "plimbarea" pe blogul tau imi face o adevarata placere. Nu seamana cu alte bloguri, incalcite, pe unde trebuie sa cauti retetele intr-un morman de alte informatii interesante sau ne, e ordonat, accesibil, primitor, iar titlurile retetelor ma ajuta sa si inteleg despre ce e vorba, de moment ce nu pui denumiri de genul "ceva bun"… Cred ca ai unul din putinele bloguri pe care cineva poate naviga cu ochii inchisi. Ei, m-am luat cu vorba, dar de mult voiam sa-ti fac complimentul asta asa ca iata, l-am spus. Am uitat de fapt partea esentiala. Ai niste retete delicioase!!! Felicitari pentru tot ce faci!
    P.S. Stii ce fac de obicei dupa ce sotul meu formateaza calculatorul? Ma reped la meniu ca sa trec la favorite "Laura Adamache". )))

  4. Anonymous spune:

    Sunt tare laudati acesti biscuitei, trebuie sa ii incerc si eu, mai ales ca am 2 copilasi innebuniti dupa biscuiti!
    Te pup si o saptamana frumoasa!
    Claudia

  5. Laura spune:

    Vali scumpa, sunt deliciosi. Se topesc pur si simplu in gura. Pupicei si sper sa iti placa si tie la fel de mult ca mie.

  6. Laura spune:

    Lorraine draga mea, iti multumesc din suflet pentru cuvintele si vizitele tale. Ma bucur tare mult sa aud ca blogul meu este accesibil mai ales ca in urma cu ceva timp am primit un comenatriu in care mi se spunea ca este haotic si ca meniul din sidebar nu are logica.
    Te pupic cu drag si te mai astept pe la mine!

  7. Laura spune:

    Stefania, sono felice che ti piacciano. Io adoro i dolci con noci e per questo mi sembrano davvero deliziosi.
    Baci!

  8. Laura spune:

    Teo draga mea, multumesc ca iti plac retetele mele. Ma bucur mult sa aud ca ti-au reusit cele incercate.
    Te pup si te mai astept pe la mine.

  9. Delicii Culinare spune:

    Buna Laura.
    Asa de mult apreciez tot ceea ce faci. Minunat este cuvantul care imi vine in minte chiar acum.Te vizitez foarte des, in cautare de noi retete. Imi place sa incerc retete noi. Felicitari pentru rabdarea si priceperea cu care faci tot. Biscuitii astia sunt pe lista mea. O sa ii incerc si revin!
    Numai bine. Lily

  10. Alexandra spune:

    Am incercat pana acum 2 retete de biscuitei, ambele cu amidon de porumb si au iesit foarte bune si fragede. Am totusi o problema. Nu pot inlocui cu nimic amidonul de porumb? Nu ma simt deloc bine de la el, nu ar avea de la ce alt ingredient sa fie, pentru ca nu am mai folosit pana acum amidon de porumb la prajituri, e luat si din plafar deci nu cred ca are nimic.. exista totusi altceva cu care sa inlocuiesc cele 50 g amidon de porumb de la retetele tale de biscuiti? dar sa mai iasa fragezi?
    Multumesc din suflet.

    • Laura spune:

      Alexandra draga mea, tare ma bucur sa aflu ca ti-au placut biscuiteii incercati dar imi pare rau sa aud ca nu tolerezi amidonul.
      Ca sa iasa la fel de pufosi, poti inlocui amidonul cu faina de orez, excelenta pentru produsele de patiserie. Gramajul ramane acelasi.
      Daca nu gasesti sau nu tolerezi nici faina de orez eu zic sa folosesti numai faina. Chiar daca nu ies la fel de pufosi, sunt foarte buni si pana la urma e mai importanta sanatatea ta decat pufosenia biscuitilor.
      Pup cu mare drag si multa sanatate iti doresc!! 🙂

  11. Alexandra spune:

    Multumesc Laura pentru raspuns.
    Sper sa nu gresesc, dar ma gandesc ca neavand nimic de la orezul in sine, macar faina de orez sa fie mai ok decat amidonul. De gasit, cred ca se gaseste usor la plafar (si daca nu, am citit mai devreme pe net ca nu e foarte greu de facut, doar rabdare sa ai). O sa incerc si cu faina de orez. Multumesc inca odata si astept cu mare drag si alte retete.
    Oricum, am muuuulte de incercat 🙂

  12. Laura spune:

    Cu mult drag, Alexandra draga mea. In cazul in care nu te simti bine nici de la faina de orez, foloseste numai faina normala si eventual fa un test alergologic ca sa stii de ce ingrediente sa te feresti in viitor.
    Pupicei cu mare drag!!! 🙂

  13. Daniela spune:

    Buna Laura! Vad ca arata delicios biscuitii si ma gandeam daca pot sa inlocuiesc untul cu ulei pentru biscuiti de post? Pentru ca nu as vrea margarina…

    Multumesc!

    • Laura spune:

      Daniela, draga mea, din pacate untul nu se poate inlocui cu ulei in aceasta reteta. Nici eu nu folosesc margarina dar daca vrei sa ii incerci, margarina este singurul lucru pe care ai putea sa o folosesti in locul untului.
      Pup cu drag!!

  14. Larisa spune:

    Laura am vazut reteta asta si mi-a placut ft mult insa eu am vrut ca sa te intreb daca e ok sa inlocuiesc nuca macinata cu migdale macinate ,se poate crezi ca ar fii gustoase?Eu am prin casa o punga mare de migdale si nu stiu ce sa fac cu ele si nu as vrea sa expire ca le am demult insa tot nu stiam la ce sa le folosesc.Ai tu vreo reteta buna care foloseste multe migdale ?

    • Laura spune:

      Larisa iubita, sigur ca se poate sa inlocuiesti nuca cu migdale. Si eu i-am facut cu migdale de mai multe ori si au iesit tare tare buni!!

  15. Radu Monica spune:

    Cred ca sunt foarte buni biscuiteii. Numai uitandu-ma la poze, imi imaginez gustul lor. O singura intrebare: aluatul nu se framanta deloc cu mana? Multumesc.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Andreea, amidonul le da o fragezime nemaipomenita, dar, daca nu il ai, il poti inlocui cu aceeasi cantitate de faina.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Adelina, daca vrei sa ii decupezi cu forma, trebuie sa intinzi aluatul la o grosime de cca 5-6 mm. Pentru ca folosim praf de copt in reteta, biscuitii vor creste, deci nu garantez ca vei obtine o forma perfecta de bradut sau steluta.

  16. Andreea spune:

    Buna, as putea pregati aluatul pentru biscuiti dinainte si sa il tin la congelator o saptamana-doua? 😁 daca da, aluatul Sau biscuitii deja formati?
    Multumesc.

    • Laura Adamache spune:

      Sigur ca da. Poti congela aluatul si cand doresti sa faci biscuitii, il scoti cu o seara inainte din congelator si il muti in frigider.
      Formezi biscuitii si ii coci. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor