Retete culinare Biscuiti – Biscuiti cu nuca
Ador biscuitii cu nuca! Nu stiu cat de mult va plac dulciurile cu nuca dar eu le ador pur si simplu. Am facut acesti simpli biscuiti cu ceva timp in urma, mai exact cand am facut si mucenicii de post. Stiam ca mi-a ramas niste nuca macinata si de frica sa nu rancezeasca printr-un colt din dulap, am facut aceasta reteta simpla de biscuiti cu nuca. Sunt extraordinar de fragezi iar dimineata langa o cafea sau un pahar de lapte merg de minune.
Ingrediente – Biscuiti cu nuca (30 bucati)
- 225 g faina
- 50 g amidon porumb
- 225 g unt
- 50 g zahar pudra
- 100 g nuci macinate
- 1 plic zahar vanilat/esenta de vanilie dupa gust
- 1 varf de sare
- 1/2 lingurita rasa praf de copt
- zahar pudra pt tavalit
Mod de preparare
- Mixam untul moale cu zaharul pudra, zaharul vanilat/esenta de vanilie si un varf de sare pana ce obtinem o crema omogena si pufoasa.
- Adaugam nucile macinate, faina amestecata cu amidonul si praful de copt (e bine sa cerneti faina ca sa nu ne trezim cu vreun globulet de praf de copt in biscuiti) si amestecam rapid pana ce obtinem un aluat compact. Invelim alautul in folie alimentara si il bagam 1 ora la frigider.
- Formam bilute de aluat, mari cat o nuca, pe care le tavalim prin zahar pudra.
- Coacem biscuitii pentru 20 minute la 170°C, cuptor preincalzit.
- Nu trebuie sa se coloreze pentru ca vor iesi tari. Cand au o discreta tenta aurie, dar foarte foarte discreta, ii scoatem din cuptor si ii lasam in tava inca cca 5 minute, pana se racoresc putin si se mai intaresc. Sunt extrem de fragili imediat dupa ce ii scoatem din cuptor.
- Ii pudram cu zahar pudra si ii servim. Pofta buna!!
Sumar
Nume Reteta:
Biscuiti cu nuca
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
19 Review(s) Based on
Sigur sunt gustosi… Tot ce faci este foarte bun…Trebuie sa-i incerc sí eu…te pupic dulce…
Laura draga, nu-i asa ca se topesc in gura de buni si pufosi ce sunt? Sunt de-a dreptul "melting moments":)! Se topesc intr-o secunda. Eu am facut acum ceva timp varianta fara nuca si chiar ma gandeam sa fac si varianta cu nuci…Sunt cei mai buni biscuitei, iar cu nuca sunt traznet! 🙂 Pup dulce si sedere placuta in Germania!
Chiar am un kg de nuca in casa, salvez in folderul cu retete de facut 🙂
Ce bine arata biscuiteii astia! Trebuie sa recunosc ca "plimbarea" pe blogul tau imi face o adevarata placere. Nu seamana cu alte bloguri, incalcite, pe unde trebuie sa cauti retetele intr-un morman de alte informatii interesante sau ne, e ordonat, accesibil, primitor, iar titlurile retetelor ma ajuta sa si inteleg despre ce e vorba, de moment ce nu pui denumiri de genul "ceva bun"… Cred ca ai unul din putinele bloguri pe care cineva poate naviga cu ochii inchisi. Ei, m-am luat cu vorba, dar de mult voiam sa-ti fac complimentul asta asa ca iata, l-am spus. Am uitat de fapt partea esentiala. Ai niste retete delicioase!!! Felicitari pentru tot ce faci!
P.S. Stii ce fac de obicei dupa ce sotul meu formateaza calculatorul? Ma reped la meniu ca sa trec la favorite "Laura Adamache". )))
Dei buoni biscotti, ciao
felice settimana
Ai niste retete super! Cateva le-am incercat si au iesit la fix. Pacat ca nu am timp destul.
Esas galletas se ven deliciosas, y me gusta tu forma de presentarlos con el azúcar glas. Preciosas fotos.
Abrazo
Sunt tare laudati acesti biscuitei, trebuie sa ii incerc si eu, mai ales ca am 2 copilasi innebuniti dupa biscuiti!
Te pup si o saptamana frumoasa!
Claudia
daca zici ca sunt fragezi,am sa-i incerc si eu ,neaparat.
Vali scumpa, sunt deliciosi. Se topesc pur si simplu in gura. Pupicei si sper sa iti placa si tie la fel de mult ca mie.
Andreea scumpa, sunt extraordinar de deliciosi si cum eu iubesc nuca, mi se par de vis.
Pupicei cu mare drag!
Ari draga mea, daca-i incerci sa imi spui cum ti s-au parut.
Pupicei cu drag!
Lorraine draga mea, iti multumesc din suflet pentru cuvintele si vizitele tale. Ma bucur tare mult sa aud ca blogul meu este accesibil mai ales ca in urma cu ceva timp am primit un comenatriu in care mi se spunea ca este haotic si ca meniul din sidebar nu are logica.
Te pupic cu drag si te mai astept pe la mine!
Stefania, sono felice che ti piacciano. Io adoro i dolci con noci e per questo mi sembrano davvero deliziosi.
Baci!
Teo draga mea, multumesc ca iti plac retetele mele. Ma bucur mult sa aud ca ti-au reusit cele incercate.
Te pup si te mai astept pe la mine.
Gracias Valerie!!
Besos!
Claudia draga mea, sper mult sa le placa celor mici.
Te pup cu drag!
Pnsy scumpa, sunt extraordinar de fragezi. Te pupic cu drag si sper sa iti placa daca-i incerci!
Buna Laura.
Asa de mult apreciez tot ceea ce faci. Minunat este cuvantul care imi vine in minte chiar acum.Te vizitez foarte des, in cautare de noi retete. Imi place sa incerc retete noi. Felicitari pentru rabdarea si priceperea cu care faci tot. Biscuitii astia sunt pe lista mea. O sa ii incerc si revin!
Numai bine. Lily
Si noua ne plac biscuitii de tot felul , mai ales dimineata langa nelipsita cana de lapte cu ness !!!
Am incercat pana acum 2 retete de biscuitei, ambele cu amidon de porumb si au iesit foarte bune si fragede. Am totusi o problema. Nu pot inlocui cu nimic amidonul de porumb? Nu ma simt deloc bine de la el, nu ar avea de la ce alt ingredient sa fie, pentru ca nu am mai folosit pana acum amidon de porumb la prajituri, e luat si din plafar deci nu cred ca are nimic.. exista totusi altceva cu care sa inlocuiesc cele 50 g amidon de porumb de la retetele tale de biscuiti? dar sa mai iasa fragezi?
Multumesc din suflet.
Alexandra draga mea, tare ma bucur sa aflu ca ti-au placut biscuiteii incercati dar imi pare rau sa aud ca nu tolerezi amidonul.
Ca sa iasa la fel de pufosi, poti inlocui amidonul cu faina de orez, excelenta pentru produsele de patiserie. Gramajul ramane acelasi.
Daca nu gasesti sau nu tolerezi nici faina de orez eu zic sa folosesti numai faina. Chiar daca nu ies la fel de pufosi, sunt foarte buni si pana la urma e mai importanta sanatatea ta decat pufosenia biscuitilor.
Pup cu mare drag si multa sanatate iti doresc!! 🙂
Multumesc Laura pentru raspuns.
Sper sa nu gresesc, dar ma gandesc ca neavand nimic de la orezul in sine, macar faina de orez sa fie mai ok decat amidonul. De gasit, cred ca se gaseste usor la plafar (si daca nu, am citit mai devreme pe net ca nu e foarte greu de facut, doar rabdare sa ai). O sa incerc si cu faina de orez. Multumesc inca odata si astept cu mare drag si alte retete.
Oricum, am muuuulte de incercat 🙂
Cu mult drag, Alexandra draga mea. In cazul in care nu te simti bine nici de la faina de orez, foloseste numai faina normala si eventual fa un test alergologic ca sa stii de ce ingrediente sa te feresti in viitor.
Pupicei cu mare drag!!! 🙂
Buna Laura! Vad ca arata delicios biscuitii si ma gandeam daca pot sa inlocuiesc untul cu ulei pentru biscuiti de post? Pentru ca nu as vrea margarina…
Multumesc!
Daniela, draga mea, din pacate untul nu se poate inlocui cu ulei in aceasta reteta. Nici eu nu folosesc margarina dar daca vrei sa ii incerci, margarina este singurul lucru pe care ai putea sa o folosesti in locul untului.
Pup cu drag!!
Laura am vazut reteta asta si mi-a placut ft mult insa eu am vrut ca sa te intreb daca e ok sa inlocuiesc nuca macinata cu migdale macinate ,se poate crezi ca ar fii gustoase?Eu am prin casa o punga mare de migdale si nu stiu ce sa fac cu ele si nu as vrea sa expire ca le am demult insa tot nu stiam la ce sa le folosesc.Ai tu vreo reteta buna care foloseste multe migdale ?
Larisa iubita, sigur ca se poate sa inlocuiesti nuca cu migdale. Si eu i-am facut cu migdale de mai multe ori si au iesit tare tare buni!!
SALUT,AM FACUT DE VREO 2 ORI RETETA,BISCUITII SINT F BUNI,SI TINE FOARTE MULT,F.FRAGEZI.
Dina, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut!
Pup dulce dulce!!
Cred ca sunt minunati biscuii. Felicitari pentru tot ceea ce faceti. Aluatul nu se framanta deloc cu mana?
Cred ca sunt foarte buni biscuiteii. Numai uitandu-ma la poze, imi imaginez gustul lor. O singura intrebare: aluatul nu se framanta deloc cu mana? Multumesc.
Monica, draga mea, sigur ca se poate framanta si cu mana.
Te pup!
Ce rol are amidonul…pot sa fac fara daca nu am ?
Draga Andreea, amidonul le da o fragezime nemaipomenita, dar, daca nu il ai, il poti inlocui cu aceeasi cantitate de faina.
Ar putea fi facuti si plati in forma de bradut, steluta etc ? Multumesc !
Draga Adelina, daca vrei sa ii decupezi cu forma, trebuie sa intinzi aluatul la o grosime de cca 5-6 mm. Pentru ca folosim praf de copt in reteta, biscuitii vor creste, deci nu garantez ca vei obtine o forma perfecta de bradut sau steluta.
Buna, as putea pregati aluatul pentru biscuiti dinainte si sa il tin la congelator o saptamana-doua? 😁 daca da, aluatul Sau biscuitii deja formati?
Multumesc.
Sigur ca da. Poti congela aluatul si cand doresti sa faci biscuitii, il scoti cu o seara inainte din congelator si il muti in frigider.
Formezi biscuitii si ii coci. Pofta buna!