Crema de ciocolata la pahar, desert simplu si rapid
Reteta de Crema de ciocolata la pahar nu s-a aflat mult timp printre dulciurile mele preferate. Pur si simplu, nu am avut o relatie de prietenie cu cremele la pahar, in general. Insa, de cativa ani, le fac destul de des pentru ca Cristi le adora, si incet incet am invatat sa le iubesc si eu. In momentul de fata, crema de ciocolata cu frisca si piscoturi, se afla in topul preferintelor mele. Astazi va propun o reteta simpla de crema de ciocolata si deosebit de delicioasa.
Aceasta crema de ciocolata este excelenta si ca umplutura pentru torturi si prajituri, are o consistenta densa si se face foarte simplu. Acum cateva zile am facut un pandispan clasic, l-am insiropat si l-am umplut cu aceasta delicioasa crema. Nu va spun cat de repede s-a terminat. Desi a fost un tort simplu, a fost foarte apreciat de toti cei l-au gustat.
Amidonul de porumb poate fi inlocuit cu 50 g faina, iar nesquick cu aceeasi cantitate de cacao indulcita. Eu recomand nesquick, are un gust minunat, perfect pentru prajituri si creme.
Ingrediente – Crema de ciocolata la pahar (2 cupe mari)
- 500 ml lapte
- 75 g ciocolata amara
- 150 g nesquik
- 50 g amidon porumb
- 60 g zahar
- 250 ml smantana pentru frisca + 30 g zahar pudra vanilat
- zahar vanilat
- piscoturi
- bobite ciocolata amara (decor)
Mod de preparare – Crema de ciocolata la pahar
- Punem pe foc mic laptele, ciocolata amara (eu am folosit bobite de ciocolata amara, dar voi puteti toca marunt un baton de ciocolata) si amestecam pana cand ciocolata este complet topita.
- Intr-un vas separat, amestecam zaharul cu amidonul si cu nesquik.
- Turnam amestecul fierbinte de lapte si ciocolata, treptat, peste mixul de zahar, amidon si nesquik, amestecam si punem din nou craticioara pe foc mic. Fierbem crema, nu uitam sa amestecam continuu cand incepe sa se ingroase, pana capata o consistenta omogena (cca 10-15 minute pe foc foarte mic).
- Dupa ce stingem focul, acoperim crema cu folie de plastic alimentara (asezam folia in contact cu crema, in acest fel nu se va forma acea pojghita tipica cremelor cu faina) si o lasam sa se raceasca. Daca va grabiti, puteti pune vasul cu crema intr-un alt vas mai mare, in care adaugam 1-2 pahare de apa foarte rece si cateva cuburi de gheata. Intre timp ne ocupam de frisca.
Cum se bate frisca naturala
- Pentru inceput, punem smantana pentru frisca, vasul mixerului si paletete acestuia in frigider, pentru cca 1 ora. Pentru un rezultat perfect, toate 3 trebuie sa fie foarte reci.
- Dupa ce s-au racit, punem smantana in vasul rece si incepem sa mixam pana cand incepe sa fie usor cremoasa. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand fisca nu mai cade de pe paletele mixerului. Asta este tot. Procedeul este foarte simplu si urmand acesti pasi, veti avea o frisca naturala pufoasa, ideala pentru creme, prajituri, torturi, prajituri.
Cum se pune pune crema de ciocolata in pahar
- Putem pune crema in pahare cu o lingura sau, pentru un aspect mai sofisticat, cu un sac-a-poche. Eu am pus-o cu lingura, apoi am folosit sac-a-poche pentru toppingul de frisca.
- Asadar, umplem paharele pe trei sferturi cu crema de ciocolata, apoi adaugam frisca cu un sac-a-poche caruia ii montam un dui zimtat.
- Daca dorim, putem adauga cateva bobite de ciocolata pe deasupra, putin sos de ciococolata, ciocolata rasa sau mancam crema ca atare, doar cu frisca si poate cu cateva piscoturi.
Crema de ciocolata la pahar cu frisca se pastreaza in frigider pentru maxim 24 de ore.
- Un deliciu aceasta crema la pahar cu ciocolata si frisca naturala. Pofta buna!
Daca va place crema de ciocolata, va propun sa incercati si aceste retete:
Laura ai gasit pozitia perfecta pt a iesi pozele clare si aspectuoase! Sincer, cele mai bune poze de pana acum! Si cupele cu ce e in ele… no comment!!!
Delicios desert, Laura. Super bun!!! Pup! 🙂
Multumesc draga Inisor! Delicioasa crema intr-adevar dar e de facut mai rar ca e super ultra calorica!! Te pupic.
Iulia draga ma bucur mult sa te vad pe la mine!! Pup pup si ai dreptate, a fost super bun desertul acesta.
felicitari. ne ploua-n gura! 🙂
arata minunat,laura!eu urmaresc mereu blogul tau si am facut deja fursecurile acelea decorate cu cioco si cocos si cornurile…gatitul este o mare pasiune a mea insa la mine este mai greu cu papatul din cauza greutatii :D:D..dar daca sunt cuminti le fac si eu la scumpii mei(sotul si baiatul;))felicitari laura pentru retetele minunate
Draga Elena multumesc mult. Tare buna a fost crema si foarte simplu de facut!!
Multumesc mult redrose ca ai incercat fursecurile si bine ai venit la mine pe blog!! Stai linistita ca nici eu nu stau foarte bine la capitolul greutate dar cred ca o sa dau jos destul in urmatoarea perioada care va fi tare aglomerata pentru mine. Te pup si te mai astept oricand pe la mine.
merg cu bere???
Anonim sincer nu am incercat ca nu beau dar daca doresti poti incerca!
Laura e cea mai buna crema de cioco/sarlota mancata vreodata! e foarte fina si delicata! mersi de reteta si succes in noua casa. Cu drag, Anomiss.
Draga Anomiss tare mult ma bucur sa te vad! Multumesc ca ai incercat reteta si ma bucur mult ca ti-a placut. Si noua tare mult ne-a placut si abia astept sa o refac. Te pup si multumesc draga mea pentru cuvintele tale!!
Am vazut , mi-a placut si am si facut!!! Super buna! Rapida si delicioasa!!
Buna Laura. As dori si eu sa incerc crema de ciocolata, dar nu am amidon. Se poate si fara? Nu imi placea sa gatesc deloc, dar de cand am descoperit blogul tau, intruna incerc retete noi. Multumesc
Ioana, draga mea, poti inlocui amidonul cu 40 g faina.
Pup cu drag si sa-mi spui daca ti-a placut!
cand tb adaugata cele 75 g de ciocolata amara, cand incalzim laptele pe foc, am recitit reteta si nu apare. Putem adauga cacao in loc de ciocolata, cate grame?
Draga mea, chiar in prima fraza de la modul de preparare este mentionata ciocolata: „Punem pe foc mic laptele, bobitele de ciocolata si amestecam pana cand ciocolata este complet topita.” Eu am folosit bobite de ciocolata amara (le poti vedea in prima foto de la modul de preparare), dar poti folosi ce format de ciocolata doresti tu. Nu recomand sa inlocuiesti ciocolata cu cacao, pentru ca vei obtine o altfel de crema, nu atat de fina ca cea cu ciocolata.
multumesc mult pt raspuns. O sa incerc reteta ta chiar azi. Tot ma inspir din retetele tale, imi plac mult ca sunt clare si f reusite. Admir rabdarea ta de a ne raspunde detaliat la fiecare nelamurire.Iti doresc numai bine si ma bucur mult de existenta blogului tau!
Cate cupe / pahare ies ?