Chec cu somon afumat (pufos, reteta aperitiv)


Chec cu somon afumat, un aperitiv delicios cu peste

Chec cu somon afumat pufos

Chec cu somon afumat, foarte pufos si simplu de facut. Ingrediente si preparare pas cu pas pentru chec pufos cu peste afumat. 

Aveam niste somon afumat in frigider, ramas de la o alta reteta pe care o voi posta curand, asa ca m-am gandit sa fac acest chec pufos. Se face foarte foarte repede, practic amestecam ingredientele lichide, apoi adaugam ingredientele solide si gata checul. Mai mult de 5-6 minute nu dureaza prepararea checului cu peste afumat. Eu am folosit forme de chec mici, de 8 cm lungime, 4 cm latime si 3 inaltime. Cu ingredientele din reteta mi-au iesit 4 mini checuri. Daca vreti, puteti folosi o forma de chec de 18 cm lungime, 7 cm latime si 6 cm inaltime. Daca aveti o forma mai mare, puteti dubla cantitatile de mai jos.

Asa cum se vede si in poze, checul cu somon este foarte pufos, usor umed si cu un gust de vis. Se pastreaza perfect pentru cca 3 zile, intr-un recipient de plastic, inchis ermetic. Puteti pune aceste mini checuri si in pachetelul de scoala al celor mici sau in pachetul de serviciu. Poate fi servit atat de cei mari, cat si de micii pofticiosi. Va astept cu impresii dupa ce incercati acest chec aperitiv cu somon.

Iata mai jos o alta reteta de chec sarat, simpla si rapida, pentru intreaga familie.

Chec aperitiv cu masline si sunca

Chec cu somon afumat – Ingrediente (4 mini checuri)

  • 180 g faina
  • 120 ml lapte la temperatura camerei
  • 3 oua medii
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 g parmezan ras fin
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt/marar tocat marunt
  • 1/4 lingurita mica sare
  • 1/2 lingurita mica piper alb macinat
  • 125 g somon afumat
  • 1 plic praf de copt (7 g)

Chec aperitiv cu peste afumat – Preparare pas cu pas

  • Punem intr-un vas laptele, uleiul, ouale si amestecam cu un tel pana la omogenizare, circa 1 minut, nu mai mult.
  • Adaugam parmezanul ras, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, patrunjelul tocat marunt, sarea, piperul si somonul afumat taiat in bucatele potrivite.

preparare chec cu peste afumat

  • Amestecam pana obtinem un aluat omogen, nu mai mult.

preparare chec cu peste afumat

 

Patrunjelul se poate inlocui cu marar. Sotul meu nu suporta mararul, de aceea am folosit patrunjel. Mare atentie sa nu amestecati mult aluatul. Cu cat il amestecam mai putin, cu atat vom obtine un chec mai pufos. Deci cand vedeti ca aluatul este omogen, il puneti in forma si dupa aceea in cuptor.

Eu ador somonul afumat, dar daca doriti puteti sa il inlocuiti cu alti pesti afumati (ton, peste spada etc). Nu as recomanda scrumbia afumata, mi se pare ca are un gust mult prea intens.

  • Tapetam formele cu putin ulei si faina si le umplem pe trei sferturi cu aluat de chec.
  • Coacem checul aperitiv in cuptorul pteincalzit la 180°C, pentru 30-35 minute sau pana cand se rumeneste uniform.

Facem testul cu scobitoarea inainte sa il scoatem din cuptor. Daca scobitoarea iese uscata, checul este copt, daca nu, il mai lasam inca 5 minute la copt si repetam testul.

  • Scoatem checuletele din cuptor, le lasam cateva minute sa se raceasca in forma, apoi le scoatem cu grija si le lasam pe un gratar pana cand se racesc complet.
  • Le feliem si le gustam cu mare pofta. Sunt delicioase aceste checuri mici cu somon afumat. Pofta buna!

chec cu somon afumat felii

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chec cu somon afumat
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Un comentariu la “Chec cu somon afumat (pufos, reteta aperitiv)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor