Aperitiv cu sparanghel si foietaj


Aperitiv cu sparanghel, foietaj si speck

aperitiv cu sparanghel si foietaj

Aperitiv cu sparanghel verde, aluat foietaj si speck, o gustare simpla si delicioasa. Reteta de aperitiv, ingrediente si preparare pas cu pas.

Astazi va propun o gustare delicioasa cu sparanghel proaspat, foietaj si speck. Se prepara rapid, iar daca nu aveti speck (o sunca cruda, usor afumata, specifica zonei Tirol) il puteti inlocui cu feliute subtiri de bacon. Daca foietajul este gros, puteti sa il intindeti cu facaletul astfel incat foaia sa aiba o grosime de cca 8 mm. Foietajul folosit de mine este deja suficient de subtire, asa ca nu este nevoie sa il intind.

Ador sparanghelul in absolut toate retetele! De la aperitive, la supa crema, in salate, paste etc. In fiecare an astept cu nerabdare primavara ca sa il culeg. Sparanghelul salbatic este mult mai subtire decat cel din comert si are un gust mult mai puternic. De data aceasta am folosit sparanghel cumparat, este mai potrivit pentru aceasta reteta de aperitiv.

Daca si voi iubiti sparanghelul, iata mai jos alte retete delicioase si simplu de facut:

Aperitiv cu sparanghel si speck – Ingrediente (16 bucati)

  • 16 fire sparanghel verde
  • 1 foaie dreptunghiulara aluat foietaj
  • 16 felii subtiri speck/bacon
  • 1-2 linguri seminte de susan/mac

Gustare cu sparanghel – Preparare pas cu pas

  • Indepartam partea lemnoasa a sparanghelului, il spalam si il fierbem la aburi 7 minute, nu mai mult. Il scoatem din sita si il lasam sa se raceasca complet.

Daca nu aveti un aparat de fierbere la aburi sau o sita, umpleti o cratita cu apa, puneti 1 lingurita cu sare si cand apa incepe sa fiarba, adaugati sparanghelul. Il fierbeti maxim 5 minute, apoi il scoateti din apa, il clatiti sub jet de apa foarte rece, il puneti la scurs intr-o sita larga si il lasati sa se raceasca complet.

sparanghel fiert la aburi

  • Dupa ce sparanghelul s-a racit, invelim fiecare fir intr-o felie de speck/bacon, dar avem grija sa nu invelim si varfurile.

sparanghel invelit

  • Intepam din loc in loc aluatul foietaj si il taiem in 16 fasii egale.

foietaj pentru aperitiv

  • Invelim firele de sparanghel in foietaj, apoi le tavalim prin semintele de susan.

sparanghel invelit

  • Le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

aperitiv cu sparanghel detaliu

  • Coacem acest minunat aperitiv cu sparanghel in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute sau pana cand se rumenesc uniform.
  • Sunt delicioase calde, dar si reci sunt foarte foarte bune. Pofta buna!

aperitiv cu sparanghel detaliu

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Aperitiv cu sparanghel
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor