Cotlete de porc cu sos de vin alb si portocala, reteta rapida
Felii de cotlet de porc cu sos de vin alb si suc de portocale, o reteta delicioasa si foarte simplu de facut. Reteta video si reteta text de cotlete de porc, mancare rapida cu garnitura de spanac.
Reteta de astazi este foarte simpla, gustoasa si rapida, gata in maxim 15 minute. Pentru aceasta reteta avem nevoie de felii, foarte subtiri, de cotlet de porc fara os. Daca avem o bucata intreaga de cotlet, avem grija sa curatam pielita care se afla pe suprafata coteltului, apoi sa taiem felii nu mai groase de 1,5 cm grosime. Pentru ca aceasta bucata de carne este destul de slaba, nu este nevoie sa o preparam termic prea mult, altfel vom obtine bucati de carne uscate, care se taie greu si nu mai au niciun gust.
Combinatia dintre carnea de porc, usor acrisoara, si spanac este delicioasa, dupa parearea mea. Dar, desigur, puteti sa le mancati cu piure de cartofi, salata, cartofi la cuptor, orez etc.
Pentru reteta de spanac, am pus intr-o tigaie 3 linguri ulei de masline, un catel de usturoi in coaja, usor zdrobit, si un ardei mic iute uscat. Le-am sotat 1-2 minute, apoi am eliminat ardeiul iute si usturoiul si am adaugat 500 g spanac congelat. Am adaugat cca 150 ml apa usor calduta, sare si piper proapat macinat, dupa gust. Am acoperit tigaia cu capac. Cand spanacul este complet decongelat, am indepartat capacul, am amestecat bine si am mai fiert spanacul inca 2-3 minute, la foc mediu.
Va recomand sa incercati si urmatoarele retete cu carne de porc.
Va invit cu drag sa incercati aceasta reteta cu cotlete, mai jos aveti atat reteta video, cat si reteta text.
Cotlete de porc cu sos de vin alb si portocala – RETETA VIDEO
Cotlete de porc cu sos de vin alb – Ingrediente (2 persoane)
- 6 felii cotlet porc fara os, subtiri (cca 1,5 cm grosime)
- faina pentru tavalit feliile de cotlet (cca 100 g)
- 75 ml vin alb demisec
- 50 ml suc de portocala proaspat stors
- 3 linguri ulei de masline/ulei de arahide/floarea soarelui
- 1 catel usturoi
- 1 ardei mic iute uscat
- sare dupa gust
- piper macinat dupa gust
Cotlete de porc cu sos de vin alb – Preparare pas cu pas
- Daca feliile de cotlet sunt mai groase, le aplatizam cu batatorul de carne (partea neteda a batatorului, nu cea zimtata).
- Punem uleiul intr-o tigaie, adaugam catelul de usturoi in coaja, usor zdrobit, si un ardei mic uscat.
Daca doriti un gust doar usor picant, eliminati samburii ardeiului inainte sa il puneti in tigaie.
- Le sotam cca 30 de secunde, sau pana cand uleiul s-a incalzit, apoi le scoatem din tigaie. Atentie mare sa nu prajiti usturoiul, atlfel sosul va avea un gust amarui.
- Tavalim feliile de cotlet prin faina, le scuturam usor, astfel incat sa eliminam excesul de faina si apoi le adaugam in tigaie.
- Le prajim cate 1 minut pe fiecare parte, pe foc mediu, apoi adaugam vinul alb.
- Dupa ce s-a evaporat alcoolul (cca 1-2 minute), adaugam sucul de portocala si sare dupa gust.
- Mai lasam cotletele pe foc mic spre mediu inca 2-3 minute sau pana cand se leaga sosul.
- Le scoatem pe o farfurie, strecuram sosul printr-o strecuratoare fina si il adaugam peste feliile de cotlet.
- Pudram carnea cu putin piper proaspat macinat si le servim cu pofta. Garnitura este la alegere, mie imi plac mult cu spanac. Pofta buna!
Arata foarte delicios! Multumesc foarte frumos pentru reteta pentru ca nu mai stiu ce sa fac de mancare. M-am saturat de ceea ce fac eu si as vrea sa incerc sa fac altceva.