Mancare de spanac cu carne de miel, reteta mamei mele
Spanac cu miel, o mancare sau stufat care se pregateste foarte usor si este delicios. Reteta de mancare de spanac cu carne de miel, pas cu pas.
Mama mea pregatea aceasta delicioasa mancare de Pasti, dar nu numai. Cand cumpara cateva cotlete frumoase de miel, imediat facea acest stufat pe care il mancam cu foarte multa pofta, de la mic la mare. Iata ca zilele trecute am cumparat si eu niste cotlete frumoase de miel si, chiar daca este foarte cald aici, m-am gandit imediat la aceasta mancare de spanac.
Cred ca v-am spus de nenumarate ori cat de mult iubesc spanacul. In salate, ciorbe, mancaruri, spanacul este preferatul meu. Eu il cumpar proaspat, in pungi de jumatate de kilogram, gata curatat si spalat. Daca nu il gasiti sub aceasta forma, va recomand sa il spalati in 2-3 ape, il scurgeti bine si il tamponati cu hartie de bucatarie.
Cotletele de miel sunt cele mai potrivite pentru aceasta mancare, asadar vi le recomand cu drag. Carnea de miel nu trebuie sa fie nici prea slaba, dar nici prea grasa, deci cotlelete sunt cea mai buna alegere. Multe persoane ingroasa aceasta mancare cu faina, eu nu am facut acest lucru, dar daca doriti, puteti amesteca un polonic din zeama in care a fiert spanacul cu 2 lingurite rase de amidon de porumb. Cu cca 10 minute inainte sa stingeti focul, adaugati amestecul in mancare si amestecati bine.
Si daca va place spanacul, iata mai jos cateva propuneri de retete cu spanac.
Spanac cu miel – Ingrediente (cca 8-10portii)
- 1 kg spanac proaspat (cantarit dupa curatare)
- 1,5 kg cotlete de miel/carne de miel
- 100 ml vin alb demisec de buna calitate
- 1 ceapa medie
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura plina bulion
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- 1 lingurita coaja de lamaie biologica rasa (optional)
Mancare/Stufat de spanac cu carne – Preparare pas cu pas
- Umplem o oala cu apa, adaugam 1 lingurita rasa de sare si cand apa incepe sa fiarba, adaugam spanacul. Il oparim 1 minut, nu mai mult. Il scoatem din apa si il punem intr-o strecuratoare. Nu aruncam apa! Il clatim sub un jet de apa foarte foarte rece, apoi il lasam sa se scurga bine.
Spanacul se fierbe intotdeauna in apa clocotita in care am adaugat sare. Ca sa isi mentina acea culoare frumoasa verde, dupa fierbere se raceste sub jet de apa foarte rece. Nu fierbeti spanacul mai mult de 1 minut. Noi avem nevoie doar sa se inmoaie putin.
- Punem uleiul intr-o cratita incapatoare si adaugam cotletele de miel pudrate cu sare si piper proaspat macinat, dupa gust.
- Le prajim cate 3-4 minute pe fiecare parte, apoi adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, amestecam cu grija si lasam pe foc mic pana cand s-au inmuiat.
- Adaugam vinul alb si il lasam sa se evapore (cca 2-3 minute).
Daca nu doriti sa folositi vin, puteti sa sariti peste acest pas si sa incepeti sa puneti direct apa in care a fiert spanacul.
- Adaugam cca 200 ml din apa in care a fiert spanacul si acoperim cratita cu capac.
Daca ati folosit spanac proaspat pe care l-ati curatat si spalat voi, pentru mai multa siguranta recomand sa strecurati apa in care a fiert printr-o sita foarte deasa.
- Fierbem carnea de miel, pe foc mic spre mediu, pana cand este moale. Cand sosul scade, avem grija sa mai adaugam apa in care a fiert spanacul cat sa acopere cca 1-2 cm carnea. Acoperim cu capac si asteptam carnea sa fie fiarta complet. Timpul variaza in functie de carnea pe care o folositi, la mine a durat in jur de 45 minute pana cand carnea era foarte moale.
- Adaugam, in sosul format in cratita,1 lingura de bulion si amestecam.
- Tocam spanacul, nu foarte marunt si il punem si pe el in cratita. Daca doriti, acum puteti adauga si coaja de lamaie rasa. Amestecam cu grija si fierbem mancarea inca 10 minute.
- Stingem focul si lasam delicioasa mancare de spanac cu carne de miel sa se odihneasca putin. O gustam cu cea mai mare pofta!