Inele de ceapa pane, o reteta delicioasa cu aluat fara oua
Inele de ceapa crocante sau onion rings, reteta pas cu pas. Aluat fara oua pentru inele de ceapa crocante prajite.
Ador inelele de ceapa prajite! Chiar daca nu este un preparat foarte sanatos, datorita prajelii, ne putem rasfata cu el din cand in cand. Pentru ca aluatul nu are niciun ingredient de origine animala, putem prepara inelele de ceapa si in post sau daca sunteti vegetarieni. Eu le mananc simple, cu putin ketchup sau maioneza, dar sigur pot fi o garnitura minunata pentru o friptura la gratar. Reteta este foarte simpla, important este sa folosim cepe mari, ideala este ceapa rosie pentru aceasta reteta, dar de multe ori am folosit si ceapa alba si au iesit delicioase. Ceapa rosie este mai dulce, de aceea o recomand pentru aceasta reteta de onion rings.
Sunt delicioase aceste ineluse crocante, nu este de mirare ca in America, crispy onion rings, sunt printre cele mai populare gustari. Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta de snack cu ceapa rosie.
Va recomand sa incercati si aceste doua retete cu ceapa:
Inele de ceapa crocante – Ingrediente (4-6 persoane)
- 2 cepe mari rosii
- 160 g faina
- 30 g amidon de porumb
- 250 ml apa
- 1/2 lingurita boia dulce sau picanta
- 150 g pesmet
- sare dupa gust
- 1 l ulei de floarea soarelui/arahide
Inele prajite de ceapa (onion rings) – Preparare pas cu pas
- Curatam ceapa si o taiem in felii de cca 2 cm grosime. Desfacem inelele cu grija si le asezam pe o farfurie.
Nu pudram inelele de ceapa cu sare! Sarea inmoaie ceapa, asa ca vom adauga putina sare doar in aluat, iar dupa ce inelele sunt prajite, adaugam sare dupa gust.
- Punem faina si amidonul intr-un vas, adaugam boiaua, un varf de lingurita de sare si amestecam.
- Adaugam treptat apa si amestecam pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta un pic mai densa decat cea de clatite.
- Trecem inelusele de ceapa, unul cate unul, prin aluat, apoi le tavalim prin pesmet.
Aluatul si pesmetul trebuie sa imbrace perfect inelele de ceapa.
- Incalzim uleiul intr-o tigaie adanca si adaugam cate 3-4 inele de ceapa. Atentie! Inelele nu trebuie sa se suprapuna in tigaie, deci le vom praji treptat, cu rabdare.
- Le prajim, la foc mediu, cate 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc uniform.
Eu am facut si cateva inele tavalite doar prin aluat, au iesit absolut minunat!
- Scoatem inelele din tigaie si le punem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta.
- Le pudram cu sare dupa gust si le gustam cu pofta. Sunt delicioase! Pofta buna!