Caramele sarate umplute cu oua de prepelita si sunca, gustare simpla
Caramele sarate umplute cu oua de prepelita si sunca, un aperitiv foarte simplu si rapid pentru toata familia.
Ce putem face cu o foaie de aluat foietaj, cateva felii de sunca si oua de prepelita? Un aperitiv delicios, deloc greu de preparat, perfect pentru a fi servit alaturi de familie si prieteni si, de ce nu, pentru pachetelul de scoala sau serviciu. In zilele aglomerate pregatesc aceste caramele si le mananc reci, desi calde sunt minunate, alaturi de o salate verde. Pana la cina nu imi mai trebuie nimic, va spun sincer.
Eu ador ouale de prepelita, dar foarte rar le gasesc in comert, asa ca, atunci cand am norocul sa le cumpar, le transform in tot felul de bunatati. Din punct de vedere nutritional, sunt bogate in fier, fosfor, zinc, vitamine din grupul B, vitamina A si D. De data aceasta am facut aceste caramele sarate, o gustare buna si rapida, pe care o puteti consuma atat calda, cat si rece.
Avem nevoie de foietaj (eu l-am cumparat), oua fierte de prepelita, cateva felii de sunca sau bacon si, pentru uns, un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si, daca doriti, seminte de susan sau mac.
Haideti sa vedem cum facem acest aperitiv cu oua de prepelita si sunca, o sa va placa sigur!
Si daca va plac aceste dragalase oua, incercati reteta de chiftele umplute cu oua de prepelita:
Caramele sarate umplute – Ingrediente (8 caramele)
- 1 foaie dreptunghiulara de aluat foietaj (250 g)
- 8 oua de prepelita
- 8 felii de bacon/speck/sunca/prosciutto cotto
- 1 galbenus de ou + 2 linguri lapte
- seminte de susan/mac pentru pudrat
Caramele sarate umplute cu oua de prepelita si sunca – Preparare pas cu pas
- Umplem o craticioara cu apa calda, adaugam 1 lingurita mica de sare si ouale de prepelita. Punem craticioara pe foc mic, iar din momentul in care apa incepe sa fiarba, numaram 4 minute si stingem focul.
- Punem ouale intr-o craticioara cu apa foarte rece si le lasam sa se raceasca (cca 5-6 minute), apoi le curatam cu grija coaja.
- Desfacem aluatul foietaj din ambalaj si il impartim in 8 dreptunghiuri egale.
- Invelim fiecare ou de prepelita intr-o felie de bacon/ speck/sunca/prosciutto cotto (eu am folosit speck care este o sunca cruda, usor afumata), dar am facut aceasta reteta si cu bacon si prosciutto cotto si este la fel de gustoasa.
- Punem cate un ou de prepelita pe fiecare dreptunghi de aluat foietaj, apoi rulam aluatul, pe latime, si rasucim marginile.
Putem sa crestam marginile rasucite cu un cutit, astfel incat sa semene mai bine cu o caramea invelita.
- Punem caramelele sarate in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si le ungem cu un galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte. Le pudram cu seminte de susan sau cu seminte de mac.
- Coacem caramelele in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 de minute, sau pana cand se rumenesc uniform.
- Se servesc calde, dar si reci sunt deosebit de gustoase.
Pofta buna!