Muffins cu portocala, reteta de desert rapid
Muffins pufosi cu portocale, o reteta pe care trebuie neaparat sa o incercati daca va plac portocalele. Ceea ce este interesant la aceasta reteta este ca vom folosi porctocala intreaga, cu tot cu coaja, de aceea va recomand sa folositi portocale biologice cu coaja subtire. Avem nevoie si de un robot sau un blender unde vom pasa portocala amestecata cu zahar pana vom obtine un piure fin. Practic in robot vom prepara toata reteta. Timpul de preparare este de cca 10 minute, poate chiar mai scurt.
Au un gust si o aroma minunata acesti muffins si, asa cum vedeti in poza de mai sus, sunt incredibil de pufosi. Eu am pus si niste bobite de ciocolata amara in 4 muffins, ceilalti i-am facut simpli, i-am pudrat cu zahar vanilat dupa ce i-am scos din cuptor si i-am savurat cu o cana de ceai verde cu bergamota, preferatul meu.
Daca va plac dulciurile cu portocale, va recomand sa incercati si aaceste retete:
Si acum sa vedem cum se face aceasta reteta rapida de muffins cu portocale. Abia astept sa imi spuneti daca v-au placut!
Muffins pufosi cu portocale – Ingrediente (16 muffins)
- 1 portocala biologica (280 g)
- 3 oua medii
- 200 g zahar
- 250 g faina
- 100 ml ulei de floarea soarelui/ulei de arahide
- 7 g praf de copt
- 1 varf cutit sare
- zahar pudra vanilat
Muffins cu portocala intreaga – Preparare pas cu pas
- Spalam portocala, o stergem bine, o taiem in bucati potrivite si indepartam cu grija samburii.
Nu uitati ca pentru aceasta reteta de muffins, folosim portocala cu coaja, doar samburii trebuie curatati.
- Punem bucatile de portocala in robot, adaugam zaharul si mixam, la viteza mare, (cca 4-5 minute) pana cand obtinem un piure fin.
- Adaugam acum ouale, faina, sarea, praful de copt si uleiul. Mixam inca 1-2 minute, nu mai mult. Important este sa obtinem o compozitie omogena. Consistenta este putin mai groasa decat cea de clatite.
- Punem hartiutele pentru muffins in forma si le umplem pe trei sferturi cu aluatul de muffins.
- Ii coacem, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20 de minute sau pana cand suprafata este aurie.
Oricum, nu uitati sa faceti testul cu scobitoarea. Eu am un cuptor electric, am folosit functia traditionala, cu caldura de jos si de sus, iar tava a fost asezata pe etajul al treilea al cuptorului.
- Dupa ce s-au copt, scoatem deliciosii nostri mufins din forma si ii asezam pe un gratar. Ii pudram cu zahar pudra vanilat si ii servim cu multa pofta.
Bună, Laura, as dorii incer reteta de muffin, doar ca as vrea pun alte fructe, de exemplu afine, ce ma sfătuiești? Mulțumesc!
Draga Cristina, in aceasta reteta trebuie sa folosim neapart portocale.
Cu mult drag!
Buna Laura!
Ce tava ai folosit?
Mulțumesc