Friganele umplute cu mere, reteta simpla pentru mic dejun
Friganele umplute cu mere, o reteta simpla si rapida pentru mic dejun sau desert rapid. Mod de preparare pas cu pas french toast cu mere si gem de gutui.
Daca vreti sa preparati ceva delicios pentru micul dejun, atunci cu drag va recomand aceasta reteta simpla de friganele umplute cu mere. Avem nevoie de foarte putine ingrediente, circa 15 minute de preparare si o sa ne delectam cu cel mai delicios mic dejun dulce. Cei mici vor aprecia in mod deosevbit aceasta reteta, va promit.
Aceste friganele sunt delicioase atat calde, cat si reci. Pentru micul dejun de astazi am mai avut doar doua rulouri cu mere, restul s-au dus aproape imediat dupa ce le-am facut.
Faimoasele friganele, in franceza pain perdu, in engleza french toast, se fac de obicei cu paine veche de 2-3 zile. Pentru reteta noastra speciala de astazi, avem nevoie de paine feliata pe care o gasim in orice magazin. Daca feliile de paine au coaja, o indepartam, daca nu, cu atat mai bine.
Pentru umplutura de mere avem nevoie si de 2 linguri de gem. Eu am folosit gem de gutui, mi se pare perfect in combinatie cu parfumul merelor, dar sigur ca puteti pune orice gem doriti, recomand de piersici sau caise.
Haideti sa vedem cum se fac aceste friganele umplute cu mere. Abia astept sa imi spuneti cum au iesit!
Friganele umplute cu mere – Ingrediente (8 bucati)
- 8 felii de paine fara coaja
- 2 oua medii
- 50 ml lapte
- 1 varf cutit de sare
French toast, friganele cu mere – Ingrediente umplutura
- 3 mere medii
- 2 linguri gem de gutui/caise/piersici
- 30 g unt
- 2 linguri suc de lamaie
Ingrediente pentru prajit si tavalit friganelele cu mere
- 50 g unt + 50 ml ulei (pentru prajit)
- 150 g zahar tos fin + 2 inguri scortisoara macinata (pentru tavalit)
Preparare umplutura de mere pentru friganele
- Curatam coaja merelor, le taiem in cubulete mici si le strpoim cu sucul proaspat de lamaie.
- Punem, intr-o tigaie antiaderenta, untul, gemul de gutui si cubuletele de mere.
- Le sotam, pe foc mediu, cca 4-5 minute sau pana cand merele s-au inmuiat. Stingem focul si le lasam sa se raceasca pana cand pregatim feliile de paine.
- Intindem feliile de paine cu facaletul pana cand au o grosime de cca 1 cm.
- Punem pe fecare felie de paine cate o lingura plina de umplutura de mere si gem si o intindem pe toata suprafata feliei.
- Rulam friganelele si le asezam pe o farfurie.
Cum se inmoaie si prajesc friganelele?
- Punem untul si uleiul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic.
- Intr-un vas separat, amestecam ouale, laptele si un varf de cutit de sare.
- Trecem rulourile de paine prin amestec si imediat le punem in tigaie.
- Le prajim cate 1-2 minute, pe fiecare parte.
- Imediat dupa ce le scoatem din tigaie, le tavalim prin amestecul de zahar tos si scortisoara. Le gustam calde sau reci, sunt absolut divine!
Pofta buna!