Paste la cuptor cu macrou si legume. Reteta de paste integrale gratinate, ingrediente si mod de preparare pas cu pas.
Astazi ploua, este foarte frig si m-am gandit ca niste paste la cuptor sunt potrivite pentru masa de pranz. Sunt consistente, se fac foarte rapid, iar daca le combinam cu un sos de rosii, legume si file de macrou Lotka, vor fi apreciate de intreaga familie.
Pastele integrale sunt preferatele mele, dar daca nu va plac, puteti sa folositi ce tip de paste doriti, scurte sau lungi. Eu am facut reteta mea de astazi cu penne integrale, nu imi lipsesc niciodata din bucatarie. Macroul file Lotka, in ulei de masline, le-a dat un gust nemaipomenit, ne-am bucurat de un pranz delicios!
Iata cum preparam reteta de paste la cuptor cu macrou Lotka in doar 40 de minute!
Paste la cuptor cu macrou si legume – Ingrediente (2-4 persoane)
- 150 g paste
- 1 conserva file de macrou Lotka, in ulei de masline (115g)
- 2 linguri ulei de masline
- 250 ml suc de rosii + 200 ml din apa in care fierb pastele
- 1 ceapa medie
- 2 catei usturoi
- 1 ardei gras mic
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare dupa gust
- 100-125 g mozzarella/cascaval
Paste gratinate cu macrou si legume – Preparare pas cu pas
- Umplem o oala cu apa si o punem la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita cu sare si pastele. Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pentru pastele integrale, tip penne, timpul de fierbere este de 8 minute.
- In timp ce pastele fierb, ne ocupam de sos.
- Punem o tigaie antiaderenta pe foc mediu, adaugam 2 linguri de ulei de masline, 1 ceapa medie si 2 catei de usturoi, tocate marunt, si ardeiul gras taiat in cubulete mici.
- Sotam legumele 4-5 minute, pe foc mediu, adaugam sosul de rosii, 200 ml din apa in care fierb pastele, patrunjelul si macroul file Lotka.
- Zdrobim macroul file, amestecam bine sosul si il fierbem cca 10 minute. Il condimentam cu sare dupa gust.
- Punem pastele fierte si scurse peste sos si amestecam. Daca sosul este prea dens, putem adauga cateva linguri din apa in care au fiert pastele.
- Amestecam bine si stingem focul.
- Ungem un vas, care poate fi introdus in cuptor, cu putin ulei de masline, adaugam pastele si le nivelam.
- Adaugam mozzarella, sau cascavalul ras, pe intreaga suprafata a pastelor.
- Le gratinam, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 10 minute.
- Le gustam calde, sunt delicioase! Pofta buna!
Mulțumesc de idee!
Chiar eram în lipsa de inspirație pt cina de azi… Plus ca nu mai trebuie sa cumpăr nimic, am deja toate ingredientele în frigider 🙂
delicioase!
Foarte buna reteta! O gatesc o data pe saptamna. Am incercat si cu ton din conserva si a iesit la fel de gustoasa.