Paste cu sos de rosii deshidratate si macrou, reteta italiana
Este minunata aceasta reteta de paste cu pesto de rosii deshidratate si macrou! Se face foarte simplu, iar fulgii de migdale, usor prajiti, dau pastelor un gust aparte.
Pentru pesto am folosit rosii deshidratate in ulei de masline si una dintre conservele mele preferate de la Lotka, file de macrou in sos tomat. Sosul tomat in care este conservat macroul Lotka va da sosului un gust usor dulce, foarte gustos.
Fulgii de migdale pot fi inlocuiti cu samburi de pin, vom obtine acelasi gust minunat.
Puteti sa faceti reteta cu orice tip de paste, format lung sau scurt. Mie imi plac pastele lungi, gen spaghete, bucatini, tagliatelle, pappardelle, dar si cu cele scurte iese la fel de delicioasa.
Haideti sa vedem cum se fac aceste paste italienesti cu pesto de rosii deshidratate si macrou.
MAI MULTE RETETE DE PASTE GASITI AICI
Paste cu pesto de rosii deshidratate si macrou – Ingrediente 2 persoane
- 250 g paste format lung sau scurt
- 1 conserva file de macrou Lotka, in sos tomat (115 g)
- 40 g rosii deshidratate in ulei
- 25 ml ulei de masline
- 50 ml din apa in care fierb pastele
- 30 g fulgi de migale/samburi de pin
- sare dupa gust
- 1 lingura ulei de masline (pentru prepararea pastelor)
- patrunjel (optional)
Paste cu sos de rosii si macrou – Preparare pas cu pas
- Umplem o oala cu apa si o punem la fiert. In momentul in care apa fierbe, adaugam 1 lingurita cu sare si pastele. Le fierbem conform instructiunilor producatorului.
- Intre timp, punem rosiile deshidratate, scurse de ulei si taiate in bucatele mai mici, in robot sau blender.
- Adaugam macroul file Lotka si sosul tomat, 25 ml ulei de masline si cca 50 ml din apa in care fierb pastele. Condimentam cu sare dupa gust.
- Mixam ingredientele pentru pesto pana cand obtinem o consistenta omogena.
- Punem o tigaie antiaderenta pe foc mediu, adaugam fulgii de migale sau samburii de pin si ii prajim cca 2-3 minute, nu mai mult.
Nu ungem tigaia cu ulei. Amestecam cu grija, astfel incat sa se prajeasca uniform. Imediat dupa ce fulgii sau samburii de pin s-au rumenit usor, ii scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie.
- Punem 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugam pastele scurse si sosul de rosii deshidratate si macrou. Amestecam cca 2 minute pe foc mediu.
Daca pastele sunt prea uscate, adaugam cca 25-50 ml din apa in care au fiert pastele.
- Singem focul, pudram pastele cu fulgii de migdale si, daca dorim, cu putin patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
Am facut-o si mi-a placut. Am modificat doar un singur lucru si anume, am rijnit in sosul de peste migdale intregi prajite usor inainte. Banuiesc ca migdalele se pot inlocui si cu nuci , seminte de dovleac etc. Patrunjelul nu trebuie evitat de asemenea. Multumesc
Cu mult drag. Desigur, migdalele se pot inlocui cu nuci sau alune.