Prajitura cu nuca si glazura de lamaie (fara faina)


Prajitura cu nuca, fara faina, unt si ulei – reteta simpla si rapida

prajitura cu nuca si glazura de lamaie detaliu

Prajitura cu nuca si glazura de lamaie este una dintre preferatele mele! Nu contine faina, unt sau ulei, iar consistenta este deosebita, seamana cumva cu cea a caramelelor.

Miez de nuca, zahar, albusuri de ou si suc de lamaie: doar patru ingrediente, plus un mixer bun, pentru aceasta minunata prajitura cu nuci si glazura. Eu am adaugat scortisoara in compozitie, dar daca nu va place, nu e nicio problema, o puteti elimina.

Glazura se poate face cu lamaie sau portocala, am ales lamaia de data aceasta, dar tare gustoasa iese si cu suc proaspat de portocala.

Daca va plac nucile, eu le ador, va recomand si aceste dulciuri cu nuca:

Prajitura cu nuca si glazura de lamaie – Ingrediente (tava 25×19 cm)

  • 250 g miez de nuca
  • 250 g zahar tos fin
  • 2 albusuri
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingura suc de lamaie
  • un varf cutit sare

Prajitura glazurata cu nuca – Preparare pas cu pas

  • Punem miezul de nuca in robot, adaugam 150 g zahar (din cantitatea totala de zahar mentionata la ingrediente), un varf cutit sare, scortisoara si un albus.

prajitura cu nuca si glazura de lamaie detaliu

  • Mixam la viteza medie pana cand obtinem o compozitie legata si omogena (cca 3-4 minute).

prajitura cu nuca preparare

Vom observa ca in primele minute compozitia nu se leaga, dar treptat, nucile isi vor elibera propriul ulei si astfel vom obtine un mix omogen, dens. Sa nu va asteptati sa semene cu compozitia checului, este, asa cum v-am spus mai sus, asemanatoare cu cea a bomboaneleor sau caramelelor.

  • Tapetam forma cu hartie de copt si adaugam compozitia prajiturii cu nuca in tava. O presam cu o lingura astfel incat sa obtinem o grosime de maxim 1 cm.

prajitura cu nuca preparare

  • Pentru glazura, amestecam intr-un mic vas, zaharul ramas, al doilea albus si sucul de lamaie.
  • Intindem uniform glazura pe suprafata prajiturii cu nuca.

prajitura glazurata preparare

  • O coacem in cuptorul preincalzit la 130°C, pentru 50 minute, pe treapta din mijloc a cuptorului, cu caldura de jos si de sus.

prajitura coapta

  • Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca in tava, apoi o taiem in patratele potrivite.

prajitura glazurata cuburi

  • Se poate, pastra intr-un loc racoros (nu in frigider), pentru cca 3-4 zile. Pofta buna!

prajiura cu nuca si glazura lamaie cuburi

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura cu nuca si glazura de lamaie
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

4 comentarii la “Prajitura cu nuca si glazura de lamaie (fara faina)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor