Pateuri rapide cu ton si dovlecei, aperitiv simplu si delicios
Aceste pateuri rapide cu ton si dovlecei sunt foarte simplu de facut, fiind bune atat calde, cat si reci. Excelente pentru pachetelul de scoala al celor mici, pentru o gustare delicioasa savurata impreuna cu familia sau prietenii, pateurile cu ton, dovlecei si ardei gras vor fi cu siguranta apreciate de cei care le vor gusta.
Pentru aceasta reteta am folosit foarte putine ingrediente: aluat foietaj, ton bucati Lotka, in ulei de floarea-soarelui, dovlecei si ardei gras. Dupa ce le-am rulat, le-am uns cu un galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte si le-am pudrat cu seminte de mac.
Va astept cu drag sa incercati aceste pateuri cu ton si legume!
Daca va place tonul, incercati si aceste retete simple si rapide cu ton:
Pateuri rapide cu ton si dovlecei – Ingrediente 6 pateuri
- 1 pachet aluat foietaj (250g)
- 1 conserva ton bucati Lotaka, in ulei de floarea-soarelui (160g)
- 2 dovlecei zucchini medii
- ½ ardei gras rosu
- sare si piper dupa gust
- 1 galbenus+ 2 linguri lapte (pentru uns pateurile)
- 1 lingura seminte de mac (pentru pudrat pateurile)
Pateuri cu ton si dovlecei – Preparare pas cu pas
- Pentru inceput, pregatim umplutura. Spalam dovleceii, taiem capetele si, fara sa le curatam coaja, ii taiem in cubulete foarte mici.
- Taiem in bucatele mici si jumatatea de ardei rosu, curatat de seminte.
- Punem intr-o tigaie antiaderenta 1 lingura de ulei de masline/floarea-soarelui si adaugam cubuletele de dovlecel si ardei. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
- Sotam legumele, pe foc mic, pana se inmoaie, cca 10 minute. Daca este nevoie, putem adauga cca 50 ml de apa.
- Dupa ce legumele sunt moi, stingem focul sii le lasam sa se raceasca complet.
- Adaugam tonul bucati Lotka scurs.
Zdrobim tonul si legumele cu o furculita si le amestecam pana cand se omogenizeaza.
- Taiem aluatul foietaj in 6 dreptunghiuri.
- Punem cate o lingura plina de umplutura pe una dintre jumatatile dreptunghiului. Taiem in fasii, de cca 1 cm grosime, cealalta jumatate din dreptunghi.
- Pliem capetele jumatatii umplute, astfel incat umplutura sa nu iasa in timpul coacerii, apoi rulam pateul.
- Punem pateurile in tava de cuptor, acoperita cu hartie de copt. Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si le pudram cu semintele de mac.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pe treapta a treia, cu caldura de jos si de sus, pentru cca 20-25 de minute sau pana cand s-au rumenit uniform.
- Le servim calde sau reci, sunt delicioase. Pofta buna!