Sandvis cu ton si ciuperci, o gustare pentru toata familia
Sandvis cu ton file si crema de hribi. Gustare cu ton Lotka, crema de ciuperci si rosii, mod de preparare pas cu pas.
Inca este vara si avem pofta de preparate rapide si simple, nu-i asa? Ei, bine, din categoria retetelor de sandvis de vara, v-o propun pe aceasta care este minunata! Combinatia dintre crema de hribi, ton si rosii este absolut delicioasa, sunt sigura ca o sa va indragostiti de acest sandvis.
Pentru o crema de ciuperci aromata, va recomand hribi sau un mix de ciuperci (champignon, hribi, galbiori, ghebe etc), iar daca vorbim despre ton, sa fie de cea mai buna calitate, neaparat. Eu am folosit file de ton Lotka, in ulei de masline, una dintre conservele mele preferate.
Daca va plac sandvisurile, iata alte doua propuneri delicioase!
Sandvis cu ton si crema de ciuperci – Ingrediente 2 sandvisuri
- 2 chifle mari (tip ciabatta)
- 1 conserva ton file Lotka, in ulei de masline (200g)
- 100 g hribi/champignon/mix ciuperci (proaspete sau congelate)
- 60 g crema de branza naturala
- 2 catei usturoi curatati
- 2 rosii
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel (optional)
Sandwich cu ton si crema de ciuperci – Preparare pas cu pas
- Incepem cu prepararea cremei de ciuperci. Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic. Adaugam imediat cateii de usturoi intregi, usor zdrobiti cu muchia unui cutit. Dupa cca 1 minut, adaugam ciupercile taiate in bucatele potrivite si, daca dorim, putin patrunjel tocat marunt.
- Condimentam ciupercile cu sare si piper dupa gust.
Eu am folosit hribi congelati, i-am pus congelati in tigaie. Daca folositi ciuperci proaspete, dupa ce le curatati si taiati, adaugati in tigaie putina apa, cca 50 ml.
- Dupa ce lichidul s-a evaporat, stingem focul si lasam ciupercile sa se raceasca.
- Le punem in robot, adaugam crema de branza si mixam pana obtinem o crema omogena.
- Taiem chiflele in jumatati si le ungem cu 1-2 linguri de crema de ciuperci.
- Adaugam tonul file Lotka, desfacut in bucatele mai mici.
- Deasupra tonului, punem cateva felii de rosie.
- Savuram sandvisul imediat dupa preparare. Este delicios!
- Pofta buna!
Buna Laura, sper sa nu fie cu supărare însă ..
Te urmăresc de ani de zile, am făcut nenumărate Rețete de-ale tale, însă in ultima vreme toate Rețetele tale sunt cu peste și pare a fi un ad pentru Lotka. Mi-as dori tare mult sa văd alte Rețete pe blogul tău.
Draga Maria, am avut o perioada extrem de dificila si aglomerata, dar promit sa imi reintru in ritm cat mai curand si sa vin cu retete diverse.