Crema de fasole boabe cu legume si ton, gustare de vara
Crema de fasole boabe cu ton si legume este o gustare perfecta pentru zilele de vara. Reteta de aperitiv cu fasole si ton va asteapta sa o incercati.
Nu stiu cum este la voi, dar aici zilele au inceput sa devina din ce in ce mai calde. Astazi nu prea am avut timp de gatit, asa ca am facut repede pentru pranz acest aperitiv absolut fabulos cu una dintre conservele mele preferate, ton bucati Lotka, in ulei de floarea-soarelui.
Combinatia dintre crema de fasole boabe, legumele fierte, tonul si ceapa rosie este foarte gustoasa!
Daca insotiti acest preparat si cu cateva feliute de paine prajita, o sa fie si mai gustos! Este un apertiv simplu si rapid, va recomand sa il savurati impreuna cu familia sau prietenii in zilele calde de vara.
Crema de fasole boabe cu legume si ton – Ingrediente (4 persoane)
- 300 g fasole boabe fiarta
- 3-4 linguri ulei de masline (pentru fasole)
- 1 lingura ulei de masline (pentru legume)
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare si piper dupa gust
- 300 g mix de legume fierte (mazare, fasole verde, morcovi, cartofi)
- 2 linguri otet
- 1 conserva ton bucati Lotka, in ulei de floarea-soarelui (160g)
- 1 ceapa rosie medie
Crema de fasole boabe cu legume si ton – Preparare pas cu pas
- Pentru inceput, umplem o oala cu apa calda si o punem pe foc. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita de sare, 2 linguri de otet si mixul de legume congelat (am folosit un mix de legume din comert).
- Fierbem legumele al dente (cca 15 minute) apoi le scurgem si le clatim sub un jet de apa foarte rece. Le lasam sa se scurga si raceasca intr-o sita, apoi le condimentam cu putina sare si 1 lingura ulei de masline.
Crema de fasole preparare
- Pentru crema de fasole, punem fasolea fiarta in vasul robotului (putem folosi si un blender).
- Adaugam uleiul de masline, catelul de usturoi, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust. Daca este nevoie, putem adauga si 1-2 linguri din apa in care a fiert fasolea sau 1-2 linguri de apa daca folositi fasole de la conserva. Mixam pana obtinem o crema fina.
Asamblare pahare cu crema de fasole si ton
- Punem in pahare cate 3-4 linguri de crema de fasole.
- Peste crema de fasole punem 2-3 linguri de mix de legume fierte.
- Scurgem tonul bucati Lotka si il punem peste stratul de legume. Taiem ceapa in rondele subtiri si le adaugam deasupra tonului. Gata aperitivul nostru delicios!
- Pofta buna!