Salata de paste integrale cu ton, o reteta de vara simpla si delicioasa
Zilele calde vin mereu cu mancaruri mai lejere, simplu de facut, dar care totusi sa ne asigure un pranz bun si satios. Reteta mea de salata de paste integrale cu ton file Lotka, in ulei de masline, este o propunere sanatoasa pentru intreaga familie.
Va recomand paste integrale, scurte, gen fusilli, penne, farfalle, rigatoni sau orice alt format va place. Eu am folosit de data aceasta fusilli, imi place mult acest format, iar combinatia dintre pastele integrale, legumele proaspete si putina menta, este fenomenala!
Haideti sa vedem cum pregatim un pranz rapid si sanatos cu una dintre conservele mele preferate de la Lotka, ton file in ulei de masline, si paste integrale.
Produsele Lotka, pe baza de macrou si ton, au un continut bogat in Omega 3, vitamine si minerale.
Salata de paste integrale cu ton file – Ingrediente (2-4 persoane)
- 300 g paste integrale scurte
- 1 borcan ton file Lotka, in ulei de masline (200 g)
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g rosii cherry
- 1 castravete mare
- 4-5 frunzulite proaspete de menta
- 10-12 masline negre fara samburi
- Sare si piper dupa gust
- 4 linguri ulei din conserva de ton file Lotka + 2 linguri suc de lamaie (pentru sos)
Salata de paste cu legume si ton file – Preparare pas cu pas
- Umplem o oala cu apa si o punem la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita de sare si pastele integrale. Le fierbem conform instructiunilor de pe cutie. Eu am folosit fusilli, am fiert pastele pentru 8 minute.
- In timp ce pastele fierb, curatam castravetele si il taiem in bucatele mici. Taiem rosiile si maslinele in bucatele potrivite si tocam marunt frunzele de menta.
- Scurgem pastele, le clatim sub un jet de apa rece (facem acest lucru doar cand facem salata de paste) si le punem intr-o sita.
- Dupa ce s-au scurs, cca 1-2 minute, cat inca pastele sunt calde, adaugam 2 linguri de ulei de masline si amestecam.
- Le lasam sa se raceasca complet.
- Dupa ce pastele s-au racit, le punem intr-un vas, adaugam legumele tocate si amestecam.
- Punem tonul file Lotka si amestecam.
- Pentru sos, amestecam 4 linguri de ulei din conserva Lotka, 2 linguri de suc de lamaie proaspat sare si piper dupa gust.
Ca sa obtineti un sos omogen, puneti ingredientele in borcanul gol Lotka, inchideti cu capac si il agitati cca 1 minut. Simplu si rapid!
- Adaugam sosul vinegreta peste paste si amestecam cu grija. Putem servi salata de paste si ton imediat sau o putem pastra in frigider, cca 2-3 ore inainte sa o gustam.
- Pofta buna!