Piept de pui in sos de soia – Reteta video pas cu pas
Zilele calde de vara aduc cu ele pofta de preparate simple si rapide, mancaruri care nu necesita mult timp de stat in bucatarie. Pentru pranzul de astazi am pregatit o minunatie de reteta! Piept de pui in sos de soia Kikkoman si garnitura de orez basmati.
Dupa ce am terminat de facut reteta, am strans putin prin bucatarie si, cand sa ma asez si eu la masa, fix 4 bucatele de pui mai aveam in farfurie. Pofticiosul familiei nu rezista in fata mancarurilor cu gust oriental.
Care este ingredientul cheie al acestei retete? Sosul de soia Kikkoman, desigur. De ani de zile il folosesc in bucatarie, pentru anumite preparate, in locul sarii. Datorita gustului bogat, sosul de soia poate inlocui sarea de masa. Salatele, sushi, preparatele pe baza de peste sau legume, burgerii, supele si multe alte bunatati vor avea un gust mult mai intens daca le preparam cu sos de soia.
Sosul de soia Kikkoman este un preparat natural, obtinut prin fermentatie controlata, fara ingrediente modificate genetic. Este produs doar din 4 ingrediente naturale: apa, soia, grau si sare. Nu contine aditivi si conservanti si este un prieten de incredere pe care trebuie sa il aveti in buctarie.
Haideti sa vedem cum se face acest delicios piept de pui cu sos de soia si garnitura de orez. V-am pregatit si un video, sper sa va ajute la prepararea acestei retete.
Reteta video piept de pui in sos de soia si garnitura de orez basmati
Piept de pui in sos de soia – Ingrediente (2-4 persoane) – Reteta text
- 500 g piept de pui fara piele
- 30 ml sos de soia Kikkoman
- 6 g ghimbir
- 25 g miere
- 10 g paprika dulce/picanta
- 1 lime (sucul si coaja rasa)
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de arahide/ floarea soarelui
Garnitura de orez basmati – Ingrediente 2-4 persoane
- 240 ml apa
- 120 g orez basmati
- 4-5 cuisoare
- sare dupa gust
Piept de pui cu sos de soia Kikkoman – Mod de preparare
- Taiem pieptul de pui in cubulete potrivite pe care le punem intr-un vas.
- Adaugam sosul de soia, mierea, usturoiul ras, ghimbirul ras, paprika, coaja rasa de lime si sucul de lime.
- Amestecam bine, apoi acoperim vasul cu folie alimentara si lasam pieptul de pui la marinat, in frigider, pentru minimum 2 ore.
- Incalzim uleiul de arahide intr-o tigaie antiaderenta si adaugam pieptul de pui si marinada.
- Il prajim 10-14 minute, la foc mediu, avand grija sa il intoarcem de pe o parte pe cealalta in timpul frigerii.
- Pieptul de pui se serveste imediat dupa preparare, este delicios!
Garnitura de orez basmati – Preparare pas cu pas
- Punem 120 g de orez basmati, spalat inainte in 3-4 ape reci si scurs bine, intr-o oala cu 240 ml apa.
- Adaugam sarea si cuisoarele, amestecam si acoperim oala cu un capac.
- Lasam orezul sa fiarba 13 minute, fara sa ridicam capacul.
- Inainte sa servim garnitura de orez, eliminam cuisoarele.
În cele doua retete lipsește ceapă. Șalotă ceapă verde sau galbena. Asa ați vrut dumnevoastră sau a fost o scăpare?