Fursecuri cu nuci, miere si rom, se topesc in gura
Fursecuri fragede cu nuca si miere, reteta simpla si rapida. Reteta pas cu pas de fursecuri care se topesc in gura, cu miez de nuca, rom si miere.
Astazi m-am trezit cu gandul sa fac niste fursecuri cu nuci, fragede si bune, dar am intrat cu stangul in bucatarie, trebuie sa recunosc. Pofta de fursecuri aveam, chef sa le fac, nu prea. Totusi am zis sa ma mobilizez si sa pregatesc minunile astea de fursecuri cu nuci care se topesc in gura, pentru weekend.
Am inceput cu aluatul, care se face in mai putin de 10 minute. A iesit impecabil, nicio problema pana aici. Dupa aluat au inceput aventurile cu fursecurile mele. Eram convinsa ca am in dulap o cutie intreaga de posuri de unica folosinta pentru patiserie, dar in cutie nu mai era decat unul singur. Am zis ok, nicio problema, am bagat aluatul de fursecuri in pos, mentionez ca aluatul este foarte cremos, am atasat duiul ondulat si dupa fix doua fursecuri, mi-a plesnit posul.
M-am calmat si am incercat sa gasesc solutii. Am scotocit in sertarele din bucatarie si brusc mi-au cazut ochii pe….batatorul de carne. Mi-am zis, de ce nu? Poate o sa iasa ceva dragut si da, iata ca au iesit frumusele fursecurile mele cu nuci, nu cum le gandisem eu inainte sa ma apuc de treaba, dar chiar mi-a placut aspectul lor final.
Am facut bilute de aluat, le-am asezat in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le-am aplatizat cu batatorul. Simplu, nu?
Iata cum se fac aceste fursecuri fragede cu nuca macinata, miere si rom.
VA RECOMAND SI RETETA DE ISLERE (RETETA PAS CU PAS AICI)
Fursecuri cu nuca si miere – Ingrediente (10 bucati)
- 100 g unt la temperatura camerei
- 25 g miere
- 45 g zahar pudra
- 1 galbenus
- 150 g faina
- 75 g nuca macinata
- 2 linguri lapte
- 1 varf cutit sare
- 1 lingurita esenta de rom
- miez de nuca (pentru ornat)
Fursecuri fragede cu nuci, miere si rom – Preparare pas cu pas
- Punem in vasul mixerului untul moale, mierea, zaharul pudra si sarea. Mixam 2-3 minute, la viteza maxima, apoi adaugam galbenusul si mixam inca 2-3 minute.
- Adaugam faina cernuta, nuca macinata, esenta de rom si laptele si mixam pana cand obtinem un aluat cremos. Daca aluatul este prea uscat, mai putem adauga inca 1-2 linguri de lapte.
O sa va spun un secret. Daca aveti spumant ramas prin frigider si nu aveti minuni mici care sa guste aceste fursecuri, inlocuiti laptele cu spumant sau chiar cu vin alb. Fursecurile ies minunate asa!
- Si acum va spun cum am facut eu fursecurile cu nuci. Am format bilute cat o nuca si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta de cca 4-5 cm intre ele. Le-am aplatizat cu ciocanul de carne, apoi am pus in centrul fiecarui fursec o jumatate de miez de nuca.
- Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 minute. Suprafata fursecurilor nu trebuie sa isi schimbe culoarea.
- Scoatem tava din cuptor, lasam fursecurile sa se raceasca in tava cca 10 minute, apoi le scoatem pe un gratar si le pudram cu zahar vanilat.
- Sunt atat de fragede aceste fursecuri! Neaparat sa le incercati. Pofta buna!
Esenta de rom este mentionata la ingrediente dar nu in reteta, se pune esenta de rom sau e o greseala de redactare? multumesc
Andi, la modul de preparae este mentionata esenta de rom.
Se poate inlocui untul cu ulei de floarea soarelui