Rulouri de vinete umplute cu ton, aperitiv simplu si delicios
Daca vreti sa gustati un aperitiv cu adevarat special, va recomand aceste rulouri de vinete cu crema de ton si ricotta. Se fac atat de simplu si sunt foarte gustoase! Eu am pus un pic de pudra de chili in crema de ricotta si ton, dar nu este un ingredient principal, asadar puteti sa o eliminati daca nu va plac preparatele picante.
Ce nu trebuie sa lipseasca din aceste rulouri delicioase este tonul. Eu am ales sa folosesc tonul Lotka bucati in ulei de floarea-soarelui, una dintre conservele mele preferate de ton. Ricotta poate sa fie inlocuita cu urda sau chiar cu branza de vaci bine scursa, iar daca nu sunteti foarte buni prieteni cu maslinele verzi (eu le ador), merg de minune si maslinele negre.
Deci haideti sa vedem cum se prepara aceste rulouri de vinete umplute cu ton.
Rulouri de vinete cu crema de ton – Ingrediente (12 rulouri)
- 12 felii de vanata (2 vinete mici)
- 1 conserva ton bucati Lotka, in ulei de floarea soarelui (160g)
- 100 g ricotta/urda/branza de vaci bine scursa
- 50 g masline verzi/masline negre
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- sare dupa gust
- chili pudra (optional)
- cca 2 linguri ulei floarea soarelui/ulei de arahide(pentru fript feliile de vanata)
Rulouri de vinete umplute cu crema de ton si ricotta – Preparare pas cu pas
- Spalam vinetele, le stergem bine, indepartam codita, apoi le taiem, pe lungime, in felii de cca 1 cm grosime. Le pudram cu putina sare pe ambele parti.
- Punem gratarul pe foc mediu, il ungem cu ulei de masline si adaugam feliile de vanata.
- Le frigem cate 2-3 minute, pe fiecare parte, sau pana cand se inmoaie si se rumenesc uniform.
- Scoatem vinetele pe o farfurie, tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si le lasam sa se raceasca.
Crema de ton si ricotta – Preparare pas cu pas
- Punem ricotta intr-un vas, adaugam tonul bucati Lotka scurs, maslinele tocate marunt, patrunjelul tocat si sare dupa gust. Daca doriti, puteti adauga si chili, dar nu este necesar.
- Amestecam toata ingredientele pana cand obtinem o crema omogena.
- Punem cate o lingura de crema pe fiecare felie de vanata si o rulam.
- Servim rulourile de vinete ca aperitiv, dar noi le mancam si la pranz, ca fel principal, cu salata si felii de paine prajita.
Pofta buna!
Arată grozav, ca toate rețetele tale!