Salata mediteraneana cu ton si legume, reteta simpla si rapida
Salata mediteraneana cu ton si legume, reteta simpla si rapida pentru pranz sau cina. Reteta de salata sanatoasa si satioasa, cu ton de la conserva, ingrediente si preparare pas cu pas. Salata cu peste si crutoane de paine integrala.
Astazi va propun o salata mediteraneana absolut minunata! Plina de culoare si gust, sanatoasa si satioasa. Crutoanele integrale ii dau o savoare aparte, abia astept sa o incercati si voi. Eu am folosit un mix de salate (rucola, laptuca alba si rosie, spanac baby), dar la fel de bine merge si salata verde pentru aceasta reteta rapida. Ingredientul principal al salatei este tonul file in suc propriu de la Lotka.
Conservele Lotka nu contin E-uri si nici conservanti, le puteti folosi cu incredere pentru preparate gustoase si sanatoase.
V-am facut pofta? Cu drag astept sa incercati reteta de salata mediteraneana si sa imi spuneti cum vi s-a parut.
MAI MULTE RETETE DE SALATA AICI
Salata mediteraneana – Ingrediente 2 persoane
- 200 g salata mix sau salata verde
- 1 borcan ton file Lotka in suc propriu (200 g)
- 5-6 rosii cherry
- 125 g boabe de porumb (conserva)
- 125 g boabe naut fiert (conserva)
- 2 morcovi medii
- 1 ardei mic gras
- sare dupa gust
Crutoane din paine integrala – Ingrediente
- 1 bagheta mica de paine integrala (cca 200 g)
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline/floarea soarelui
- ¼ lingurita cimbru uscat
Sos vinegreta pentru salata mediteraneana cu ton
- 6 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- sare dupa gust
Preparare crutoane din paine integrala
- Taiem painea in felii subtiri si apoi in cubulete potrivite. Punem 2 linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta, adaugam catelul de usturoi intreg, usor zdrobit, cubulele de paine si cimbrul.
- Prajim crutoanele, cca 2-3 minute, pe foc mediu. Amestecam des crutoanele pentru ca se pot arde foarte rapid.
- Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie, eliminam catelul de usturoi, si le lasam sa se raceasca complet.
Preparare salata cu ton si legume – Pas cu pas
- Punem mixul de salata intr-un vas.
- Curatam morcovii, ii dam prin razatoarea cu gauri mari.
- Scurgem nautul, il clatim sub jet de apa rece si il lasam sa se scurga intr-o sita. Taiem rosiile in 4 bucati si ardeiul gras julienne (in suvite subtiri).
- Adaugam toate legumele in vas, inclusiv boabele de porumb, iar la sfarsit punem si tonul file Lotka scurs.
- Punem si crutoanele reci in vasul cu salata.
- Amestecam toate ingredientele si adaugam sosul vinegreta. Pentru sos, amestecam intr-un vas micut uleiul, zeama de lamaie si sare dupa gust.
- Salata se serveste imediat. Va recomand sa adaugati sosul si crutoanele in momentul in care serviti salata. In acest fel crutoanele isi vor pastra acea consistenta crocanta delicioasa.
- Pofta buna!
Bună ziua,
Vam furat reteta pentru noi în pizzerie