Salata cu peste si avocado, un aperitiv gustos de sarbatoare
Salata cu ton si avocado, reteta de aperitiv de Revelion. Reteta de salata cu peste, o alternativa la reteta clasica de salata boeuf.
Una dintre cele mai bune salate facute pana acum este salata cu ton, avocado, migdale usor prajite, mar verde acrisor, ceapa si maioneza. Daca nu suna tocmai ca o salata traditionala, va garantez ca este putin spus buna, nu o sa va saturati de ea. Combinatia dintre gustul usor acrisor al marului, migdalele crocante si tonul file este un vis! Neaparat sa incercati reteta aceasta de sarbatori, o sa fie un succes!
Important este sa folosim mere verzi pentru aceasta reteta daca vrem un gust acrisor, iar tonul sa fie de cea mai buna calitate si neaparat in suc propriu. Eu am ales tonul file in suc propriu de la Lotka. Conservele Lotka nu contin E-uri si nici conservanti, le puteti folosi cu incredere pentru preparate gustoase si usor de preparat.
Daca va doriti ceva deosebit pe masa de sarbatori, incercati aceasta reteta de salata cu ton si avocado, o sa fie apreciata de toata familia!
Salata cu ton si avocado – Ingrediente (4 persoane)
- 2 borcane ton file Lotka in suc propriu (200 g/1 borcan)
- 1 ceapa alba mica
- ½ mar verde mare
- 1 avocado
- 3-4 linguri maioneza (vezi reteta aici)
- 1 lingura zeama de lamaie
- 50 g migdale decojite
- sare si piper dupa gust
- maioneza + avocado cubulete + fulgi de migdale (pentru ornat)
Salata delicioasa cu peste si avocado, reteta de Revelion – Preparare pas cu pas
- Punem tonul file intr-o sita si il lasam sa se scurga cca 10 minute.
- Punem o tigaie antiaderenta pe foc mediu si adaugam migdalele. NU ungem tigaia cu nimic!
- Prajim migdalele cca 2-3 minute, dar avem grija sa stam langa ele si sa le amestecam continuu.
- Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si, dupa ce s-au racit, le tocam potrivit.
- Tocam marunt ceapa, taiem in bucatele potrivite avocado si marul verde, marul cu tot cu coaja.
- Punem intr-un vas toate ingredientele (cubuletele de mar si avocado, tonul, ceapa, maioneza, zeama de lamaie si migdalele) si amestecam pana cand obtinem o consistenta legata.
- Condimentam salata cu sare si piper dupa gust.
- Punem salata cu ton si avocado intr-un vas ceramic si o nivelam.
Cum ornam salata cu peste?
- Acoperim suprafata salatei cu putina maioneza si o ornam cu fulgi de migdale prajiti si cubulete de avocado. pentru ca avocado oxideaza foarte rapid, va sfatuiesc sa ornati salata exact in momentul in care o serviti.
Este delicioasa! Pofta buna!
Draga Laura,
am facut reteta, un pic modificata, cu alt tip de peste. Delicioasa. E trecuta pe lista de favorite.
multumesc.
georgeta
Sa va fie de bine, draga mea!
Și eu am făcut o. Prietenii mei au apreciat o in mod deosebit.
Sa va fie de bine, draga mea!
Nu prea imi place pestele , decat prajit. Ce altceva ar merge aici cu avocado?!
Pipet de pui fiert.
Dintre multe preparate de sarbatori, aceasta salata a fost cea mai apreciata!
Multumesc pentru reteta!
Un an cu sanatate si impliniri!
Sa iti fie de bine, draga mea!
As încerca o, doar ca, în loc de migdale sa pun nuci. Super rețete, mulțumim! Un an bun cu sănătate!