Muffins cu banane si iaurt, reteta fara oua
Muffins cu banane si iaurt, reteta simpla si rapida de briose pufoase fara oua. Pas cu pas reteta muffins pentru micul dejun. Cum se fac cele mai pufoase mini prajituri cu banane, fara oua.
Astazi, la micul dejun, nu aveam nimic dulce in casa si cum la noi nu exista sa nu mancam dulce dimineata, mi-am amintit de aceasta reteta de muffins pufosi cu banane. Nu avem nevoie de oua, bananele leaga compozitia in locul lor, iar rezultatul este mai mult decat delicios. As spune ca sunt printre cele mai gustoase si rapide retete de muffins. Pentru ca nu folosim nici oua si nici unt, putem inlocui iaurtul natural cu iaurt de soia si asa o sa obtinem niste muffins pufosi de post.
De data asta, pentru ca era foarte devreme si nu am gasit hartiutele pentru tava de muffins, am folosit forme individuale de carton pentru mini checuri. Nici iaurtul natural nu mi-a sarit in brate cand am deschis frigiderul, asa ca am pus iaurt cu nuci, minunat in combinatie cu gustul parfumat al bananelor.
Deci puteti sa puneti ce iaurt doriti, natural, de banane, iaurt de soia, vom avea la micul dejun cei mai pufosi muffins! Si va mai spun ceva, pentru aceasta reteta, nu avem nevoie de cantar. Folosim cutiuta de iaurt pemtru masurarea celorlalte ingrediente. Cutiuta are 125 g, deci lasam deoparte cantarul de data aceasta. Mixerul, la fel, nu avem nevoie de el. Tot ce ne trebuie este un bol in care vom amesteca ingredientele, un tel sau o lingura si pofta cand le vom savura (langa ceai de tei sunt o minune, dar merg perfect si cu o cana de lapte sau cafea).
Haideti sa vedem cat de rapid se fac acesti muffins cu banane si iaurt. Sa ii incercati neaparat!
Nu uitati! Vom folosi cutiuta iaurtului, de 125 g, pentru masurarea ingredientelor
Daca va plac bananele, va recomand si reteta de biscuti cu banane si ciocolata. Sunt divini!
Muffins cu banane si iaurt – Ingrediente (8 muffins)
- 1 banana mare bine coapta
- 125 g iaurt natural/iaurt de banane
- 1 cutie de iaurt plina cu zahar brun fin
- 2 cutii de iaurt cu faina
- 1 cutie de iaurt cu ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 varf de cutit de sare
Muffins pufosi fara oua, cu banane – Preparare pas cu pas
- Curatam banana, o taiem in bucatele si o punem intr-un vas.
- O pasam cu furculita pana cand obtinem un piure.
- Adaugam zaharul si sarea, amestecam, apoi adaugam iaurtul si uleiul si amestecam pana la omogenizare.
- Amestecam faina si praful de copt si o cernem direct in compozitia de banana.
- Amestecam pana cand obtinem un aluat omogen, nu mai mult (in 2 minute faina este deja inglobata in compozitie).
- Umplem pe trei sferturi hartiutele de muffins, pozitionate in tava de muffins.
- Coacem pufosii nostri muffins cu banana si iaurt, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20-25 minute.
Nu uitati sa faceti proba cu scobitoarea inainte de a scoate muffins din cuptor. Daca scobitoarea iese umeda, ii mai lasati la copt inca 5 minute si apoi repetati testul.
- Scoatem muffins din cuptor, ii scoatem din tava si ii punem pe un gratar unde ii vom lasa sa se raceasca complet.
- Inainte sa ii gustam, ii pudram cu zahar pudra vanilat sau, daca doriti, ii ornati cu cicolata neagra topita.
- Sunt atat de pufosi si au un gust intens de banana. Pofta buna!
Buna,
Crezi ca in loc de iaurt pot pune smantana proaspata pt frisca?!
Multumesc!
Draga Rodica, poti incerca. In acest caz, iti recomand sa pui inca o lingura de faina (25g).
Cu drag!
Se poate folosi mierea in loc de zahar? Sau macar zaharul din flori de cocos ? Multumesc frumos!
Draga Laura, poti incerca cu zahar de cocos, nu recomand mierea. Cu drag!
Buna seara! credeți că aș putea folosi unt topit in loc de ulei ? daca da, imi puteti recomanda un gramaj?
Sunt extraordinar de gustosi acesti muffins! Am inlocuit o parte din faina – am pus cacao. O minunatie!!
Si se fac super-rapid! Multumesc mult pentru reteta!
Sa iti fie de bine, draga mea!
Hi, am facut de ai multe ori aceasta reteta, prima data mi s-au parut foarte grase, ulterior, am tot redus cantitatea de ulei, dar senzatia de gras-inecat in ulei se pastreaza!, din momentul in care le pun in forme uleiul iese la suprafata!- ce fac gresit?? Multumesc!
Draga mea, amesteca mai bine ingredientele. Nu este ok ca iti iese uleiul la suprafata cand le coci. Folosesti acelasi paharut de iuart pentru masurare, da? Ce tip de cuptor ai?
Buna ziua!
Am respectat cantitatile insa au iesit foarte grase, de parca le-as fi inmuiat in ulei. Data viitoare o sa pun mai putin de 1/2 din cantitatea de ulei..
Multumim pt reteta!
Cu drag!
Nu este prea mult zahar? Si banana este dulce.
Teodor, nu este prea mult zahar.