Bagheta umpluta cu crema de macrou si legume este un aperitiv minunat pentru masa de sarbatori. Stiu ca suntem obisnuiti de Craciun sa mancam preparate din carne de porc, dar nu strica sa avem pe masa si aceasta bagheta cu crema de peste. Si daca nu vreti sa incercati reteta de Craciun, neaparat sa o faceti de Revelion. Se spune ca daca mancam peste in ultima zi a anului, vom inota printre necazuri in anul care urmeaza.
Asa ca hai a facem putin spatiu pe masa de sarbatori si pentru acest delicios si simplu aperitiv cu peste. Daca macroul nu va place, il inlocuiti cu aceeasi cantitate de ton, iar daca vreti sa dati o nota usor acrisoara rulourilor, puteti inlocui ridichea cu cubulete de castravete murat. Este o reteta care se preteaza la orice umpultura. Feliile de bagheta, mai ales daca vom combina mai multe legume colorate, arata foarte frumos.
Pentru ca imi place mult macroul, starul acestei retete a fost macroul file Lotka in ulei de floarea soarelui, dar, asa cum v-am spus mai sus, si tonul este exceptional in combinatie cu restul ingredientelor.
Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta simpla de bagheta umpluta cu crema de macrou.
Bagheta umpluta cu crema de macrou – Ingrediente (1 bagheta/ 4 persoane)
- 1 bagheta de 40 cm lungime
- 2 conserve file de macrou in ulei de floarea soarelui (1 conserva/115 g)
- 125 g unt la temperatura camerei
- ¼ ardei rosu gras
- 4 masline negre fara samburi
- 4 masline verzi fara samburi
- 3 ridichi
- sare si piper dupa gust
Bagheta umpluta cu peste si legume – Preparare pas cu pas
- Punem untul, la temperatura camerei, intr-un vas si il mixam pana cand devine cremos (2-3 minute). Adaugam macroul file Lotka, scurs bine.
- Adaugam ardeiul si ridichile taiate in cubulete potrivite, maslinele negre si verzi taiate in feliute sau in cubulete, cum doriti.
- Important este, pentru felli de bagheta cu un aspect frumos, sa nu tocam legumele in cuburi foarte mici.
Cum se umple bagheta cu crema de peste?
- Taiem capetele baghetei si scobim miezul cu un cutit. Eu am lasat suficient miez in bagheta astfel incat sa fie un echilibru perfect intre coaja, miez si umplutura.
- Sigiliam unul dintre capetele baghetei scobite cu folie de aluminiu sau folie alimentara si punem bagheta in picioare.
- O umplem cu crema de macrou si legume, avand grija sa presam umplutura cu o lingura astfel incat sa ne asiguram ca s-a umplut toata bagheta.
- Dupa ce am umplut-o, sigilam si celalalt capat cu folie de aluminiu si invelim bagheta in folie de plastic alimentara.
- O punem in frigider minim 1 ora, apoi o taiem in feliute subtiri si o gustam cu pofta.
Pofta buna!
Ce idee bună. Îmi plouă în gură până voi face și eu :)) pupicei!!