Paste cu gorgonzola si ton


Paste cu gorgonzola si ton, reteta italiana simpla

paste cu gorgonzola si ton detaliu

Una dintre retetele mele preferate de paste este cea cu sos de gorgonzola si ton. Este o combinatie perfecta, de gust nu mai vorbesc, trebuie sa incercati si voi si sa imi spuneti daca am sau nu dreptate. Iata ca, din doar 4 ingrediente de baza, putem face niste paste divine.

Este o reteta simpla si rapida. Cat timp fierb pastele, ne ocupam de sos, apoi le combinam si avem pe masa un pranz delicios si savuros.

Va recomand sa folositi paste format scurt, acestea absorb perfect sosul. Si, neaparat, sa fierbeti pastele al dente (consistenta trebuie sa fie usor crocanta dupa fierbere).

Ingredientul “vedeta” al acestei retete a fost tonul file Lotka, in suc propriu. Asa cum stiti, sunt indragostita de produsele lor. Conservele Lotka nu contin E-uri si nici conservanti, le puteti folosi cu incredere pentru preparate gustoase si usor de preparat.

Daca va plac pastele cu ton, incercati si reteta de paste cu ton si pesto de busuioc. Sunt delicioase!

Paste cu sos gorgonzola si ton – Ingrediente (2 persoane)

  • 250 g paste format scurt
  • 1 file de ton Lotka, in suc propriu, la borcan (200 g)
  • 80 g branza gorgonzola
  • 15 g unt
  • 80 ml din apa in care fierb pastele
  • 1 lingurita plina sare (pentru fiert pastele)
  • piper dupa gust

Paste cremoase cu ton si branza – Preparare pas cu pas

  • Umplem o oala cu apa si o punem pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam sarea si pastele.
  • Fierbem pastele cu 3-4 minute mai putin decat instructiunile de pe punga/cutie.
  • Intre timp, ne ocupam de sos.
  • Punem untul si gorgonzola, taiate in bucatele potrivite, intr-o tigaie antiaderenta.

preparare paste

  • Adaugam 80 ml din apa in care fierb pastele si amestecam, pe foc mic spre mediu, pana cand sosul capata o consistenta usor cremoasa (cca 4-5 minute).
  • In acest moment, adaugam tonul file Lotka, scurs si rupt in bucatele potrivite si amestecam.
  • Fierbem sosul inca 2-3 minute, apoi adaugam pastele fierte al dente, bine scurse.

paste cu gorgonzola preparare

  • Amestecam pe foc mediu pana cand pastele sunt perfect imbracate in sos.

paste cu gorgonzola preparare

  • Punem delicioasele paste in farfurii si le pudram cu piper.
  • Sunt minunate aceste paste! Va astept sa le incercati!

paste cu gorgonzola si ton detaliu

  • Pofta buna!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Paste cu gorgonzola si ton
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor