Briose aperitiv cu dovlecei si peste, reteta aperitiv de vara simpla si rapida
Vara si-a intrat in drepturi si o data cu ea, timpul petrecut in bucatarie este din ce in ce mai scurt. Astazi va propun o reteta delicioasa de briose cu macrou si dovlecei. Sunt ideale pentru micul dejun, pentru picnic sau pentru un aperitiv delicios savurat impreuna cu prietenii. Briosele isi pastreaza consistenta chiar si 3 zile, deci chiar merita sa aprindem cuptorul pentru aceste mici delicii.
Pentru reteta de briose, eu am folosit file de macrou Lotka, in ulei de floarea soarelui, si dovlecei proaspeti de vara, abia culesi din gradina. Briosele au iesit atat de pufoase! Cu drag va recomand sa le incercati.
Briose cu macrou si dovlecei – Ingrediente (12 bucati)
- 1 conserva file de macrou Lotka, in ulei de floarea soarelui (115 g)
- 200 g faina
- 3 oua
- 70 ml ulei
- 100 ml lapte
- 100 g parmezan ras
- 125 g dovlecei rasi (cantariti dupa ce ii radem)
- 6 g praf de copt
- sare (dupa gust)
- piper (dupa gust)
Briose cu macrou si dovlecei – Preparare pas cu pas
- Punem ouale, parmezanul, laptele si uleiul intr-un vas si amestecam.
- Intr-un vas separat amestecam faina, praful de copt, sare si piper dupa gust.
- Adaugam mixul de ingrediente lichide peste faina si amestecam pana la omogenizare, nu mai mult.
- Spalam dovleceii, ii stergem si indepartam capetele. Ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Ii stoarcem bine, apoi ii aduagam in compozitia pentru briose.
- Scurgem macroul si il adaugam si pe el in compozitie.
- Amestecam pana la omogenizare.
- Tapetam forma de briose cu cosulete de hartie si le umplem trei sferturi cu aluat de briose.
- Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25 de minute sau pana cand s-au rumenit uniform.
- Scoatem briosele din cuptor, le asezam pe un gratar si, dupa ce s-au racit, le gustam cu pofta.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Briose cu macrou si dovlecei
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3 Review(s) Based on
Interesant
Super gustoase Interesanta compozitia Multumesc frumos Laura
Cu mult drag!