Rulouri cu ton si dovlecei, reteta aperitiv cu aluat foietaj
Rulouri cu ton si dovlecei, o idee excelenta si rapida pentru un aperitiv delicios de vara. Melcisori de foietaj umpluti cu ton si dovlecel proaspat.
Am mancat aceste rulouri cu ton acum cateva saptamani la o mica intalnire cu prietenii nostri. Mi-au placut atat de mult, incat le-am facut si eu. Este atat de simpla aceasta reteta de rulouri, incat puteti sa ii implicati chiar si pe cei mici la prepararea lor.
Ca de obicei, am ales conservele mele preferate de la Lotka. De data aceasta am folosit o conserva de ton bucati in ulei de floarea soarelui. Conservele Lotka nu contin E-uri si nici conservanti, asadar le puteti folosi cu incredere pentru preparate gustoase si usor de preparat.
Iata cum se fac acesti melcisori simpatici cu aluat foietaj, ton si dovlecei. Acest aperitiv se mananca atat cald, cat si rece.
MAI MULTE RETETE DE APERITIVE AICI
Rulouri cu ton si dovlecei – Ingrediente (12 rulouri)
- 1 aluat foitaj dreptunghiular (200 g)
- 1 conserva ton bucati Lotka, in ulei de floarea soarelui (160g)
- 100 g crema de branza
- 150 g dovlecei rasi (cantariti dupa curatare) + 1 lingurita rasa sare
- 1 ou mediu
- piper
Melcisori din foietaj cu ton si dovlecei – Preparare pas cu pas
- Spalam dovleceii, ii stergem si indepartam capetele. Ii dam prin razatoarea cu gauri mari. Amestecam dovleceii rasi cu o lingurita mica rasa de sare si ii punem intr-o sita. Ii lasam sa elimine apa, cca 20 de minute.
- Eliminam ambalajul aluatului foietaj si intindem, pe toata suprafata foii, crema de branza.
- Stoarcem foarte foarte bine dovleceii rasi si ii distribuim uniform peste stratul de branza.
- Scurgem conserva de ton bucati Lotka. Adaugam tonul, pe intreaga suprafata a aluatului foietaj, pudram cu putin piper proaspat macinat si rulam foaia pe lungime.
- Taiem ruloul in bucati de cca 2-3 cm grosime si le asezam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.
- Pentru ca rulourile cu ton se vor extinde in timpul coacerii, este bine sa lasam o distanta de cativa cm intre ele.
- Batem oul cu o furculita si ungem suprafata si marginile fiecarui rulou.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 10-15 minute, sau pana cand se rumenesc uniform.
- Le servim calde sau reci. Sunt delicioase!
Arată f bine si cred ca sant f bune
Ce deliciu. Le voi face in curând.
APETISANT !!!CU CE POT INLOCUI CREMA DE BRANZA {PT.POST!}?!MULTUMESC!
foarte rapide la executat dar si la mancat! Grozav de bune! Multumesc!
Sa va fie de bine, draga mea!