Prajitura cu piersici proaspete si ciocolata, reteta rapida
Prajitura cu piersici si ciocolata, reteta de prajitura pufoasa cu fructe de vara. Cea mai pufoasa prajitura cu fructe si ciocolata amaruie, mod de preparare si ingrediente. Cum se face prajitura cu piersici.
Ieri am transformat cele 4 piersici, care ma asteptau cuminti in frigider, intr-o prajitura pufoasa cu ciocolata. Cand eram mici, mami ne facea o prajitura asemanatoare, dar cu visine.
Ce alte fructe putem folosi pentru prajitura cu piersici si ciocolata?
Asadar, daca nu aveti piersici sau daca nu va plac, le puteti inlocui cu visine, caise, zmeura, afine, iar daca vorbim despre fructe exotice, mango sau ananasul mi se par excelente in combinatie cu blatul de ciocolata. Este o prajitura rapida si simpla si, daca doriti, dupa coacere, puteti sa o stropiti cu putina ciocolata topita. Nici nu va imaginati ce gust minunat are aceasta prajitura cu fructe!
Cred ca deja stiti ca eu folosesc ciocolata amaruie pentru prajituri. In special, pentru prajitura cu piersici proaspete, va recomand o ciocolata amaruie cu 60% continut cacao. Gustul usor amarui se combina de minune cu bucatelele parfumate de peirsica.
Fructele pentru prajitura (caise, visine, zmeura etc) trebuie sa fie foarte bine copate si parfumate, dar sa aiba o consistenta ferma. Piersicile mele erau coapte perfect si cu o aroma minunata. Folositi mereu fructe de sezon, pentru ca sunt foarte parfumate, iar dulciurile vor avea un gust perfect.
Daca va plac prajiturile cu fructe, va recomand inca doua retete simple si rapide:
Prajitura cu piersici si ciocolata – Ingrediente (forma rotunda 24 cm Ø)
- 170 g faina
- 40 g amidon de porumb
- 100 g ciocolata amaruie
- 200 g unt moale (82% grasime)
- 125 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 30 g cacao
- 4 oua medii
- 6 g praf de copt
- 4 piersici mari coapte bine
- un varf cutit sare
- 50 g ciocolata amaruie (pentru decor)
Prajitura pufoasa cu fructe de vara si ciocolata – Mod de preparare pas cu pas
- Punem untul moale in vasul mixerului, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si mixam, la viteza medie, pana obtinem o compozitie cremoasa.
- Adaugam ouale, unul cate unul, si mixam pana le incorporam perfect in crema de unt.
Adaugam ouale, unul cate unul. Nu punem urmatorul ou decat in momentul in care precedentul a fost incorporat perfect in crema de unt. Este bine sa scoatem ouale din frigider cu cca 1 ora inainte de prepararea prajiturii cu piersici. Daca ouale si untul au aceeasi temperatura, crema de unt nu se va taia. Daca totusi se intampla sa se taie crema de unt, dupa ce adaugam ouale, nu va speriati, isi va reveni in momentul in care adaugam ciocolata topita.
- Topim ciocolata la bain-marie si o lasam sa se raceasca. Atentie, ciocolata trebuie sa fie doar usor calduta, dar inca lichida.
- O adaugam in crema de unt si oua si mixam in continuare, la viteza medie.
- Amestecam faina, amidonul, praful de copt si cacaua si le cernem direct in aluatul prajiturii.
Stiu ca o sa ma intrebati cu ce inlocuim amidonul daca nu il avem in bucatarie. Deci, daca nu avem amidon, folosim 200 g faina. Va sfatuiesc totusi sa folositi amidon pentru ca prajitura sa fie foarte pufoasa. Se gaseste in toate magazinele.
- Mixam pana la omogenizare, nu mai mult (cca 2 minute).
- Taiem 2 piersici in cubulete mici si taiem in feliute potrivite celelalte doua piersici. Vom pune cubuletele in aluat, iar cu feliile de piersica vom orna prajitura.
- Adaugam cubuletele in compozitia prajiturii si amestecam, cu grija, de jos in sus, cu o spatula.
- Punem aluatul in forma tapetata cu unt si faina si il nivelam frumos.
- Tavalim feliutele de piersica prin putina faina (in acest fel vor ramane la suprafata).
Cum ornam si coacem prajitura pufoasa cu piersici
- Peste blat, punem feliile de piersica, in forma de raza.
- Coacem prajitura, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura din cuptor. Daca iese umeda, o mai lasam inca 5 minute la copt, apoi repetam testul.
- Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca in forma cca 10 minute, apoi o scoatem cu grija din forma si o asezam pe un gratar. Dupa ce s-a racit complet, o putem pudra cu zahar pudra sau cu cca 50 g ciocolata amaruie topita.
- O feliem si o servim cu pofta. Este minunata!
Pofta buna!
Super reteta, am schimbat cu zahar brun si faina integrala si ciocolata neagra in „perle”, asa aveam, circa 150gr, eliminand cacao. Super! Merci mult de reteta!
La diametrul de 26 cm cu ce factor se multiplică cantitatile? Mulțumesc