Paste cu fasole verde, file de macrou si sos de rosii
Paste cu fasole verde si macrou in sos tomat, retete cu paste scurte. Ingrediente si preparare pas cu pas pentru paste italiene cu fasole verde si peste la conserva.
Pastele cu fasole verde si macrou in sos tomat sunt gustoase si simplu de facut, fiind alegerea perfecta pentru un pranz sau o cina de vara. Chiar daca in copilarie nu prea ma impacam eu bine cu fasolea verde, iata ca acum o gatesc si o mananc cu cel mai mare drag. Nu va spun cat este de gustoasa combinatia dintre paste, macrou si fasole verde! Este o reteta pe care neaparat trebuie sa o incercati acum, vara, cand gasim fasole verde plina de gust.
Eu am folosit paste scurte, dar si pastele lungi sunt o alegere excelenta pentru aceasta reteta de vara. Am ales sa folosesc file de macrou Lotka in sos tomat, care are un gust atat de delicios, usor dulce, perfect pentru aceasta minunata reteta cu paste.
Conserva de file de macrou Lotka, in sos tomat, contine 70% file de macrou, 30% sos tomat, fara E-uri sau conservanti.
Paste cu fasole verde si macrou in sos tomat – Ingrediente (2 persoane)
- 300 g paste scurte
- 1 conserva file de macrou Lotka, in sos tomat (115 g)
- 150 g fasole verde
- 150 g suc de rosii
- 2 catei usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Paste cu macrou si fasole verde – Preparare pas cu pas
- Umplem o oala cu apa si o punem pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita cu sare si pastele
- Curatam fasolea verde, o taiem in bucatele de cca 2-3 cm si o fierbem la aburi. Eu am folosit dispozitivul pentru fierberea la aburi, in acest fel, fasolea verde isi pastreaza toate proprietatile nutritive. Daca nu avem acest dispozitiv, o putem fierbe in apa.
Cum fierbem fasolea verde?
Umplem o oala cu apa, adaugam 1 lingurita cu sare si o punem la fiert, pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam fasolea si o fierbem 6-7 minute, nu mai mult. Scurgem fasolea, o trecem printr-un jet de apa rece, apoi o lasam sa se scurga. Fiarta in acest fel, fasolea isi va pastra culoarea verde.
- Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta, adaugam cateii de usturoi tocati marunt si ii sotam 30 de secunde. Adaugam sucul de rosii si amestecam.
- Fierbem sosul cca 5-6 minute, apoi adaugam fasolea verde si amestecam. Condimentam cu sare si piper, dupa gust, si fierbem in continuare, inca 2-3 minute.
- Punem in sos macroul file, cu tot cu sosul tomat din conserva, si amestecam.
- Fierbem pastele, conform instructiunilor de pe cutie, le scurgem (nu aruncam apa in care au fost fierte) si le punem in sosul de rosii cu macrou si fasole verde.
Daca sosul este prea dens, adaugam cca 100 ml din apa in care au fiert pastele.
- Amestecam, pe foc moderat, cca 1 minut, stingem focul si servim pastele imediat.
- Daca doriti, puteti adauga, in fiecare farfurie, putin parmezan ras. Eu ador parmezanul, asa ca nu imi lipseste din nicio reteta de paste.
- Pofta buna!
Merci, Laura , pentru reteta. Cautam ceva mai „light” de gatit pentru ca este foarte foarte cald afara si nu mai vrem sa mancam carnuri. Bisous !
Sa va fie de bine, draga mea!