Fasole verde cu jumari de oua, reteta simpla si rapida
Fasole verde cu oua cremoase, retete simpla pentru mic dejun. Reteta cu fasole verde, scrob de oua si ceapa. Ingrediente si mod de preparare pas cu pas fasole verde fiarta la aburi, ceapa si oua cremoase.
Cand eram mica, nu imi amintesc sa fi existat saptamana fara un preparat cu oua. Eu eram mare fan scrob sau jumari de oua, fratele meu adora omleta, iar parintii nostri mancau cu o deosebita placere oua fierte. Nimic nu mi se parea mai frumos decat sa te duci in cuibar si sa iei ouale calde si proaspete care, in nici 10 minute, se tranformau in retete delicioase.
Reteta de fasole verde cu oua cremoase este foarte simpla, noi o mancam dimineata sau seara, dar astazi, pentru ca nu am avut foarte mult timp, am pregatit-o pentru pranz. Am avut si un piept de pui pe care l-am feliat si l-am fript. Minunat a fost pranzul nostru de astazi!
Eu am fiert fasolea la aburi, pentru 10 minute, dar daca nu aveti un dispozitiv pentru aburi, o puteti fierbe in apa sarata.
Cum se fierbe fasolea verde?
Umplem o cratita cu apa, adaugam 1 lingurita cu sare si o punem la fiert, pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam fasolea proaspata si o fierbem 6-7 minute, nu mai mult. Scurgem fasolea, o trecem printr-un jet de apa rece, apoi o lasam sa se scurga. Fiarta in acest fel, fasolea isi va pastra culoarea verde.
Daca va place fasolea, va recomand si reteta de mancare de fasole verde cu carne de porc.
Fasole verde cu oua cremoase – Ingrediente (2 persoane)
- 500 g fasole verde proaspata
- 1 ceapa medie
- 2 oua mari
- 30 g parmezan ras
- sare
- piper
- 2 linguri de ulei
Fasole cu jumari de oua – Preparare pas cu pas
- Curatam fasolea, o spalam si o punem la fiert in dispozitivul pentru fierberea la aburi. O fierbem 10 minute, nu mai mult. Fasolea trebuie sa fie crocanta dupa fierbere.
- Taiem fasolea verde fiarta in bucatele de cca 3-4 cm.
- Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam ceapa tocata potrivit. O sotam 1 minut, sau pana cand devine translucida, apoi adaugam fasolea verde si amestecam.
- Punem ouale intr-un vas, adaugam parmezanul, putina sare (nu uitam ca si parmezanul este sarat, deci avem grija la cantitatea de sare adaugata) si piper proaspat rasnit.
- Batem ouale cu o furculita pana la omogenizare (cca 1 minut).
- Adaugam ouale in tigaia cu fasole verde si amestecam repede. Dupa 1 minut, pe foc moderat, stingem focul. In acest fel ouale vor fi cremoase, nu uscate.
- Servim fasolea cu oua imediat, cu felii de paine prajita sau cu piept de pui la gratar.
Pofta buna!
“M-ati hranit si astazi” :)) ! Un preparat delicios si foarte usor (la stomac si de pregatit)! Va multumesc !