Pizza rapida cu praf de copt, reteta de pizza cu blat pufos
Pizza cu ciuperci si carnati, reteta rapida de pizza cu praf de copt, fara dospire. Reteta rapida de pizza pufoasa, gata in 30 de minute. Pizza coapta la cuptor cu champignon, pasta de carnati si sos de rosii, reteta pas cu pas.
Una dintre retetele mele de preferate de pizza este cea cu ciuperci si pasta de carnati. Combinatia este fenomenala! Pentru ca abia maine este ziua de cumparaturi si astazi cam bate vantul prin frigider, plus ca am o gramada de treburi de facut prin casa si curte, am facut pentru pranz pizza cu ciuperci si carnati, sos de rosii si mozzarella. Este o pizza rapida, fara drojdie. Am folosit praf de copt pentru aluat si nici nu va inchiputi cat de pufoasa a iesit. Sigur, consistenta nu este ca cea a retetelor de pizza traditionale, cu drojdie, dar va asigur ca este absolut minunata. In maxim 30 de minute o bagam in cuptor peste alte 20 de minute, pizza pufoasa ne va incanta cu gustul ei savuros.
Ce ingrediente folosim pentru pizza cu ciuperci si carnati
Pizza cu praf de copt are un blat pufos, nu crocant, calda este divina, dar si rece este foarte buna. Eu am folosit carnati italieni, am eliminat matul si am rupt pasta in bucatele mici, astfel incat sa se patrunda perfect in timpul coacerii. Ciupercile, champignon, de data aceasta, se pot inlocui cu hribi. Important este sa folosim ciuperci proaspete, taiate in feliute foarte subtiri. Pentru un gust mai decis, mozzarella poate fi inlocuita cu cascaval.
Si, da, putin oregano da un gust deosebit acestei pizza. Deci haideti sa facem impreuna aceasta pizza simpla.
MAI MULTE RETETE DE PIZZA GASITI AICI
Pizza cu ciuperci si carnati – Ingrediente (1 pizza de 30 cm)
Aluat pufos de pizza cu praf de copt
- 300 g faina de grau alba
- 160 ml apa rece
- 2 linguri ulei de masline
- 4 g praf de copt
- 1 lingurita mica rasa sare
Topping pentru pizza cu blat pufos
- 2 ciuperci champignon medii
- 3 linguri suc de rosii passata
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 100 g pasta de carnati (1 carnat italian)
- 125 g mozzarella/cascaval
- 1 lingura ulei de masline
Preparare pas cu pas blat pufos de pizza cu praf de copt
- Punem faina intr-un vas, adaugam praful de copt, sarea, apa si uleiul de masline. Framantam cca 3-4 minute sau pana cand obtinem un aluat elastic.
- Il invelim in folie de plastic alimentara si il lasam sa se odihneasca, cca 20-25 de minute, la temperatura camerei.
- Intre timp, curatam ciupercile (nu le spalam, doar indepartam cojita) si le taiem in feliute foarte subtiri.
Pentru felierea ciupercilor, am folost o razatoare mandolina. In acest fel, avem feiute de ciuperci de aceeasi grosime.
- Taiem mozzarella sau cascavalul in cubulete mici. Daca folositi mozzarella proaspata, o lasati la scurs pentru cca 30 de minute.
- Eliminam matul carnatului si rupem carnea in buchetele mici.
Dupa ce am pregatit toate ingredientele pentru topping, ne apucam sa asamblam pizza.
Cum asezam toppingul pe pizza si cum coacem pizza rapida?
- Intindem blatul de pizza pe planul de lucru, usor pudrat cu faina, intr-o foaie rotunda, groasa de 1 cm.
- Asezam blatul in forma, il ungem cu sucul de rosii si il pudram cu oregano.
- Peste sucul de rosii, adaugam buchetelele de pasta de carnati si mozzarella.
- Pe deasura adaugam feliile de champignon. Stropim intreaga pizza cu 1 lingura de ulei de masline.
- Coacem pizza in cuptorul preincazlit la 180°C, pentru 15-20 de minute.
Gustam pizza calda, cu pofta.
Abia astept sa o prepar. Voi deveni un adevarat expert in pizza de cand cu distantarea sociala! 🙂
Super.F buna.Azi am facut-o si a IESIT delicioasa! Maine lucrez,dar poimaine FAC iar pizza! Fetita mea a fost incantata si sotul,deci trebuie sa o repet 🙂
Buna.Am preparat si eu aceasta pizza a iesit foarte buna pacat ca nu ppt adauga fotografie.Multumesc pentru reteta😘
Sa va fie de bine! Ma bucur ca v-a placut!
Grozav! Abia astept sa o fac maine!
Tava se unge sau se pune hartie de copt?
Draga Ioana, eu am folosit o tava speciala pentru pizza, cu gauri, antiaderenta. Nu am uns-os i nici nu am pus ghartie de copt.
Daca vrei sa o coci in tava de cuptor, iti recomand sa o tapetezi cu hartie de copt.