Choux sarate aperitiv cu crema de ton, castraveti murati si maioneza. Aperitiv cu ton pentru masa de Pasti. Preparare pas cu pas aluat de choux sarate.
Ador choux-urile! Ani de zile le aveam pe masa de sarbatori in casa alor mei, de obicei umplute cu crema de ciocolata si frisca, dar si sarate, cu crema de peste, pate de ficat de pui de casa (vezi aici reteta de pate de ficat de pui) sau salata de icre (vezi aici reteta)
Anul acesta, de Pasti, voi face aceste delicioase choux-uri umplute cu crema de ton si castraveti. Sunt atat de bune! Pentru umplutura am folosit o conserva de ton file Lotka in suc propriu. Produsele Lotka sunt versatile, pot fi utilizate in diverse combinatii si mancaruri, avand un continut bogat in Omega 3, vitamine si minerale.
Aluatul pentru choux este foarte simplu de facut. Trebuie insa sa fim atenti la toti pasii pentru prepararea corecta a acestor mici gogosi cu aluat oparit.
Haideti sa vedem cum se prepara aceste gogosele delicioase, iar daca va hotarati sa le faceti de Pasti, va garantez ca vor fi apreciate de toata familia.
Choux sarate aperitiv – Ingrediente (25 de coji de choux)
- 150 ml apa
- 100 g faina
- 40 ml ulei
- 3 oua (180 g cantarite cu coaja)
- un varf cutit sare
Crema de ton cu castraveti murati – Ingrediente
- 1 conserva de ton file Lotka, in suc propriu (200 g)
- 5 linguri maioneza
- 1 lingura crema de branza
- 3 – 4 castraveti mici in otet
- 1 lingura patrunjel tocat marunt
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare
- piper
Coji de choux – Preparare pas cu pas
Puteti folosi cojile de choux atat pentru umpluturi sarate, cat si dulci.
- Punem apa, sarea si uleiul intr-o cratita antiaderenta, pe foc mic.
- Cand apa incepe sa fiarba, adaugam toata faina deodata si amestecam continuu, pe foc mic, pana cand aluatul de choux se desprinde pe pe marginile cratitei (cca 3-4 minute).
- Stingem focul si lasam aluatul oparit sa se raceasca complet.
- Dupa ce s-a racit, adaugam ouale, unul cate unul, si mixam la viteza medie.
- Nu adaugam urmatorul ou pana ce precedentul nu a fost complet incorporat in aluat.
Cum se coc cojile de choux?
- Punem aluatul intr-un sac a poche de unica folosinta. Formam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, mici choux-uri (cam cat o nuca). Distanta dintre choux-uri trebuie sa fie de cca 3-4 cm, acestia vor creste in timpul coacerii.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la 210°C, pe treapta a treia, functia traditionala (cu caldura de jos si de sus).
- Le coacem 20 minute la 210°C, apoi reducem temperatura la 180°C si le coacem inca 10 minute. Intredeschidem usa cuptorului si mai coacem chouxurile inca 10 minute, tot la 180°C.
- Stingem cuptorul si lasam choux-urile sa se raceasaca in cuptor, cu usa intredeschisa, 10 minute.
- Le scoatem din cuptor si le asezam pe un gratar, unde le vom lasa sa se raceasca complet.
Crema de ton cu castraveti murati – Preparare pas cu pas
- Scurgem tonul file Lotka.
- Punem in robot maioneza, crema de branza, tonul file scurs, patrunjelul, castravetii taiati in cubulete potrivite, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust.
- Mixam pana cand obtinem o crema fina si omogena.
Cum se umplu cojile de choux sarate aperitiv ?
- Dupa ce cojile s-au racit complet, le taiem in doua, si le umplem cu pasta de ton.
- Acoperim pasta de ton cu capacelul choux-ului si, daca dorim, le ornam cu putin patrunjel.
- Le putem servi imediat, dar se pastreaza minunat in frigider, fara sa se inmoaie, pana a doua zi.
Pofta buna! Sunt delicioase aceste gogosele cu pasta de ton.
Minunat aperitiv! Multumim! Paste Fericit!
Te imbratisez cu drag, Nina!
Buna Laura, gatesc foarte multe retete de la tine si sunt minunate, dar e pacat mare ca nu se poate scoate direct la imprinta.
Draga Anamaria, sub fiecare reteta este buton de print, in partea dreapta.
Te imbratisez cu drag!
Multumesc mult Laura! Chiar nu am observat 🤗